Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Krema proti brazgotinam!

Krema proti brazgotinam!

Katero kremo proti brazgotinam nam priporočate? Naši miški so operirali popkovno kilo in bi ji rada brazgotinico mazala z kakšno kremo, ki bi pomagala da bi se brazgotinica kar najmanj videla.

LPTadeja!

Stopi v lekarno in jih dobiš en kup. Katera je pa boljša, ti pa tudi na forumu ne bo znal nihče zagotoviti, ker eni bodo predlagali eno drugi drugo, pa spet ne boš vedela katera je boljša.

Lekarnarca bo najbolje vedela in svetovala.

Contractubex!!

Tudi jaz pravim contratubex. Pri meni brazgotine po CR skoraj ni…

lp

nee, samo ne še contractubexa!
moj brat je mel prometno in brazgotine od šivov čez cel obraz.
moji so ga peljali k dr. Fabjanu, ki je rekel, da se mora koža v prvi vrsti sama obnovit in ker je ta koža malda bo za to potrebovala cca. 1 leto. ko se šivi posušijo in ni več rane mažite z navadnim belim vazelinom iz lekarne, ki omogoča koži, da je prožna in vlažna in se tako sama obnavlja. Tako bo izginila tudi rdeča barava brazgotine. Potem pa, ko je ta postopek končan, se lahko maže s contractubexom, ker če boste takoj mazali z njim, bodo brazgotine rdeče.
moj brat ma po dveh letih odličen obraz, to jesen mu bo Fabjan še malo z lazerjem popravu pa bo ko nov (ima brazgotine čez celo desno stran obraza – od čela do brade).

lp

Pozdravljena. Uporabljaj navadno Bepanthen Plus kremo. Potrebna je predvsem masaža, bolj kot krema. Lahko pa uporabljaš tudi Kontrakel kremo ali Kontaktubeks.

Drage moje, če imate še sveže šive z krastami pustite pri miru in mogoče samo bepanthen – ko krastic več ni pa kar Contratubex.

Če so večji šivi pa nabavite v lekarni cicacare obliže.

Ko je proces brazgotinjenja zaključen – se pravi, ko je brazgotina kožne barve pa vam nobena krema tega sveta ne bo več pomagala – ampak samo še kirurg.

Obvezno takoj mažite s kontractubexom, brazgotino lahko omilite do 2 let, potem pa se zabrazgotini in ostane. Imela sem operacijo popkovne kile, mazala s kontractubexom, nosila sem tudi obliže z gelom za brazgotine (dobite jih v lekarni-samo razrežete na željeno velikost in nalepite na brazgotino. Nalepleno je lahko do pet dni), po enem letu sem šla še na manjše gladenje z laserjem (ker je bila brezgotina res velika) sedaj imam zelo lepo, siicer se vidi, ampak v primerjavi s prej je idealno. Fizioterapevtka mi je rekla da je potrebno za brazgotino naredit največ v prvem pol leta, potem je vedno težje. Začnite takoj!

Preveri, kako je s kožo pri otrocih. Jaz sem imela operacijo na trebuhu in so mi VSE kreme proti brazgotinam odsvetovali, ker imam že tako pretanko kožo. Kreme proti brazgotinam namreč kožo tanjšajo (in nikoli se ne namažeš 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} le po brazgotini).
Ej – lahko da pri popkovni kili sploh ni panike – a vseeno malce preveri.

Ne dokler ni zaceljeno in nič več rdečo.
Pusti koži, da se zaceli sama.
Fabjan že ve.

Hčerka je stara dve leti in ima na obrazu šivano rano. Šive so odstranili pred mesecem dni. Pd takrat ji rano mažem malo z bepanten plus in malo s kontrakel-om.

Sedaj sem slišala, da oboje tanjša kožo in da itak nič ne pomaga. Zanima me, če je to res? Oziroma kaj naj naredim, da ne bo ostala grda brazgotina? Rana je še temno rdeče barve in še ni kožne barve.

Najlepša hvala in lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close