Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek reklamacija brez računa DA ali NE?

reklamacija brez računa DA ali NE?

Kupila sem artikel in bi ga reklamirala. Nimam več računa, imam pa točen datum in uro nakupa. Je reklamacija možna?
Ali se kdo spozna na zakon ?

Ne, ni možno.
Razen, če si stalna stranka in te ne bi radi izgubili, potem ti bodo morda pogledali skozi prste.

Kaj pa pravizakon?

V trgovinah se ponavadi da poiskat račun, če imaš slip ali veš datum in točen znesek nakupa.
Kaj pravi zakon ne vem.

________ Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.

Imam manjšo firmo. Tudi če stranka nima računa, upoštevamo reklamacijo. Naša dobra volja.
Če je stranka kupila pri nas, ga itak najdemo v programu. Če je naš izdelek kupila v drugi trgovini in ne pri nas, pa lahko izdelek prepoznam po deklaracijski nalepki. Tako da točno vemo, da je izdelek res naš in vedno upoštevamo reklamacijo (tudi če je izven garancijskega roka). Zaradi dobrega imena, dobrih odnosov…Imamo tako malo reklamacij, da v tistih redkih primerih nočem zapeti z ljudmi. Ker jezen kupec ti lahko naredi veliko škode, tudi če nima on prav.
Večji problemi pa so v Leclercu , Bauhausu in teh večjih trgovcih. Tam ti še z računom najraje ne bi priznal ireklamacije.Moj oče je šel v Bauhaus reklamirati žago, ker ni delala (nova). Imel je račun in so ga odpravili, da reklamacija ni upravičena. Potem je šel moj mož in takoj dobil novo žago. Malo izkoriščajo, če vidijo neodločnega človeka, to takoj izkoristijo.Kar seveda ni prav.

ja, pri Bauhausu je treba bit malce bolj odločen.
sem pri njih reklamirala milnik, ki je v pol leta zarjavel. računa nisem imela, sem pa imela datum in uro plačila (izpisek iz elektronske banke), ter znesek

v treh minutah so mi sprintali račun in mi povrnili denar. je bilo treba samo malo bolj odločno nastopit.
hec je bil, ko sem se vrnila v avto in v avtu našla tisti račun..

Odvisno, kaj bi reklamirala.
Jaz sem v Zaro (po skoraj enem letu) vrnila bundo, ker je na ful perje ven letelo (uveljavljala stvarno napako) in seveda me noben ni vprašal za račun. So mi lepo rekli, naj si izberem novo.

Če uveljavljaš stvarno napako, ki jo lahko kar precej časa po nakupu (preberi si v Zakonu o varstvu potrošnikov), račun ni pogoj. Če uveljavljaš pa garancijo, jo pa lahko samo na podlagi računa. Tako nekako.

neumna razlaga
račun je dokazilo, da si nekaj kupil pri njih.
zara, hm in podobni imajo svoje blagovna znamke, ki jih ne dobiš nikjer drugje. zato valjda, da ti priznajo reklamacijo, pa naj bo to garancija ali pa stvarna napaka

če pa greš kupit gorenjev štedilnik, ki ga lahko kupiš v 10000 štacunah po sloveniji, te bo pa vsak vprašal po računu, zakaj bi se h*****, če si slučajno zapravil denar drugje.

neumna razlaga
račun je dokazilo, da si nekaj kupil pri njih.
zara, hm in podobni imajo svoje blagovna znamke, ki jih ne dobiš nikjer drugje. zato valjda, da ti priznajo reklamacijo, pa naj bo to garancija ali pa stvarna napaka

če pa greš kupit gorenjev štedilnik, ki ga lahko kupiš v 10000 štacunah po sloveniji, te bo pa vsak vprašal po računu, zakaj bi se h*****, če si slučajno zapravil denar drugje.[/quote]

Me zanima, če si Zakon o varstvu potrošnikov že kdaj videl/a od blizu, da tako vehementno pljuvaš čez moj komentar?

Tudi slip velja kot račun, vsaj v trgovini Twi way v Domžalah

Naj predstavim svojo težavo z trgovino Bauhaus na Rudniku…..

Ker imam namen z zeleno ponjavo zagraditi pogled na posestvo in tega potrebujem cca.200m sem se odločil da zadevo kupim v Bauhausu.Si rečem da nevem če bo stvar ok in pom vzel samo eno rolo v kateri je 10m in za to plačam slabih 45€.Prinesem domov dam ven iz dokaj slabo ovite folije in probam kako zadeva zgleda v živo doma na vrtu.Je vseeno drugače kot če to probaš v trgovini.Stvar mi ni bla včeš ker je ponjava zelo tanka in se vseeno vidi preveč skozi.

In pazi sedaj….namesto prozornega lepilnega traku uporabim rjavega in vrnem etiketo ampak brez folije…nesem nazaj in na info pultu prodajalka pokliče na oddelek in pove da je rjavi selotejpin brez folije.Tam šef ne ve kaj bi in ona kliče namestnika trgovine,ki zadevo brez ogleda zavrne ker nima folije in je ovito v rjavi selotejp….ok rečem njej a če grem domov in zavijem v prozoren selotejp in dam gor folijo bo ok??In samo skomigne z rameni…razumem ni nič kriva…

Kupim prozorni selotejp in doma ovijem v folijo in nesem nazaj…..ponovimo postopek z klicanjem in gospod šef se vseeno odloči da pride to pogledat…reče mi da to pa že ni original zapakirano….halo butl en kako naj vem če mi zadeva odgovarja če jo ne odprem….ja saj se vidi kakšna je ponjava mi reče….gre na oddelek in mi prinese eno zapakirano,ki ni nič boljša od moje.
Sm mu rekel kaj bi bilo če bi kupil 20kom in odštel dobrih 800€…pa mi reče ja tkole ne bova nikamor pršla….ja bova prišla prjatu,obral bi me za 800€
Sm reku da imajo v prodaji ponave ki so v veliko slabšem stanju kot je ta moja….

Vem da trgovina ni dolžna vračati denarja oz.menjat blaga če ni poškodovano.Ampak stvar dobrega glasu je da to storiš.In ko sem mu povedal da smo podjetje,ki pri njih zapravi toliko da imamo kot stalni kupci z tolikšno porabo tudi popust za vsak nakup je samo utihnil…ni problem ponjavo bom uporabil za kaj drugega a v Bauhausu pač ne bom več kupoval….se splača za več kot 10000€ prometa na leto izgbiti stranko zaradi 45€??

Pa ne bi nič rekel če bi jaz prinesel ponavo nazaj v slabem stanju,razcufano,brez folije,….če bi vzel svojo in eno iz prodaje grem stavit da ne bi vedel katera je njihova katera moja….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close