Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mastercard – za naivneže

mastercard – za naivneže

Saj vem, da se eni ful spoznate, eni pa pač ne.

U glavnem, mene so ti bankirji že večkrat nategnili. Ker ti (isto kot zavarovalničarji) opišejo vse najs, kakšne ugodnosti, kok manj obresti, kok ti keš leži še cel mesec na računu in podobne nebuloze….
Normalno, da barabe samo keširajo in ne bodo zastonj kreditirali, kaj šele, da bi šli v zgubo ali vsaj ‘nulo’.

Mene so danes telefonično obvestili (ne pošiljajo več pismeno, ker šparajo!), da mi je potekla Mastercard.
Sploh nisem vedela, da jo imam. Pred leti (dvema ali tremi) me je en njihov klinac pregovoril, da sem jo nabavila. Doma vrgla v sef in pozabila nanjo.
Zato, ker plačujem z navadno bančno kartico, izdano pri isti banki. V pogovoru sem ugotovila, da me tista Mastercard na leto stane 18 €, pa če jo uporabljam ali ne.
SEM JO TAKOJ PREKLICALA IN VRNILA!

Enako je z limiti. Enkrat mi je en rekel, da grem lahko v minus za npr. 1500 €. Vau, a res, daj mi to zrihtaj. Ni pa bančnik povedal, koliko me to košta na leto!!!! Pa če grem v minus ali ne!

U glavnem – imejte ENO KARTICO, imejte čim manj limita – čim manjkrat se oglasite na Banki …….. ker vas vse to na leto stane lepe denarje! Čeprav jih kreditirate s svojimi nakazili, ste vzorna stranka, ste zvesti in sploh in oh!
BANKA vse kasira!!
Ni mi pa jasno, kako ustvarijo take izgube pri tooooook nategnjenem folku!! Ker verjamem, da nisem edina, da starejše še bolj okoli prinašajo, da kdaj kdo umre pa se sploh ne ve za njegov keš….. da moraš na vsakem TR pustit nekaj keša, čeprav že 25 let nisi ‘operiral’ z njim in podobno in še več!!

Da ne omenjam mali delničarjev NLB ———– ufff, glava peče, kako so jih nategnili! In grem stavit, da je Golazen že ob prodaji delnic vedela, da nategujejo folk in da hinavsko rešujejo svojo rit – za par let, do zdaj, ko jim spet z lopato mečemo denar v žepe z dokapitalizacijo…….. PFUJ, Golazen!!

Kaj sploh je dokapitalizacija? Nekaj v smislu “hočeš, nočeš – moraš?”

Banke od tega živijo in ne slabo. Kaj je tu nejasnega…

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Drugič si pa preberi kaj podpišeš… Ko podpišeš za mastercard jasno piše, koliko stane letno. Sicer pa, praviš, da imaš samo bančno? Očitno nič ne potuješ? Dvomim, da lahko z bančno rezerviraš letalo, najameš avto … Tudi vprimeru nesreče bodo kljub zavarovanju najprej želeli kreditno kartico, šele nato bodo poklicali helikopter (primer Avstrija, Italija).

Ne da živijo, uživajo v marmornih palačah, imajo krasne plače, špilajo res gospode, imajo neverjetne sl. avtočke in seje in bankete in ni da ni.

Naj si zbijejo plače na minimum in sami pokrivajo zajeb!!!! Seveda najprej vodstvene glave! Naj se ‘taglavni’ okol vozi v R_Cliu – žal miško, ni keša za blindiranega merdžota!!

Naj zaprejo Poslovalnice, kjer si praskajo jajca – mogoče imajo tri stranke na dan. Saj so bankomati.
Za drugo delo pa naj pride en (EN!) 1x na teden na šiht!! Se bo narod navadil!
Naj prodajo svoje poslovne prostore in pokrivajo svoje denarne luknje!!

BOLI MENE PATAK ZA IZGUBO NLB………………NIČ NIMAM Z NJIMI IN NIKOLI NISEM IMELA!! Pa moram kot davkoplačevalec dat 3000€!!!

Kdo je tukaj nor? Jaz životarim, bankirji pa špilajo finočo!!

Imaš prav, samo tega ne bodo storili. Ker jim ni treba.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Izpiskov ne pogledas, kaj so ti trgali…takoj bi opazila stroske letne clanarine ….?

Za limit pa je itak znano, da placujes stroske, ravno tako klt placujes tudi pri kreditu.

Ne razumem, da podpisete in vzamete vse, kar vam ponudijo, brez da bi prej preverili, koliko stane in ali to sploh potrebujete.

Aja, pa imam poleg BA kartice tudi kreditno, ker jo potrebujem, limit pac odklonim kot tudi zlato BA kartico. Promet pa redno preverjam, da tudi preverim, ali so bili trajniki pravilno odtegnjeni.

Uuuuuuuuuuuu, 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} folka v Sloveniji si lahko privošči te usluge!

Žal nas je Golazen spravila na kolena in o tem lahko samo sanjamo! Ta Golazen, ki uživa, ki jo zdaj dokapitaliziramo………..! Sirotinje, raja jim daje keš – da jih ni sram!

In kar se branja tiče – dej spelji! Vsaj v nekih državnih inštitucijah bi pričakoval, da so ljudje pošteni!!!!!!

Da ti ni treba za vsak ‘migljaj’ v BAnanaslovenišestanu poznat celotno ekonomijo, sociologijo, vse Uradne liste, Zakonodajo (trenutno), pravo in antropologijo…..pa še vse in še več!!

Neeee, nimam časa niti volje – da ves čas čikiraš in nekaj preverjaš. Vsak račun iz štacune, vsak izpisek, vsak položnico, vsak števec………………..

Pa peessda!!!! A zato živim, da bom ves čas špilala inšpektorja? Jaz imam svoje delo, svoje obveznosti, svoje razvedrilo!! Naj ves čas nekaj kontoliram, čeprav so plačani izobraženci za to???
Saj ne računame več na papir od cukra!!!

Pa kar se limita tiče – če imaš limit 100€ ali pa 2000€ je ogromna razlika za bančnike! Tudi če ga še nikoli nisi koristil! Ampak folk se zasigura……… PLAČUJEŠ PA ZARADI VSOTE neprimerno več provizije al’ kako se reče tem njihovim uslugam!!
To mislim povedat!

En sam nateg so te banke !!! Da čisto odmislimo vse njihove podlosti!! NAJ CRKNE NLB – ta trenutek!! Kaj izgubimo Slovenci? Nič krivi državljani???

IZGUBILA BO POLITIKANTSKA IN BANČNA GOLAZEN + par varčevalcev (zakaj pa so tako glupi, da imajo še vedno prihranke pri njih!)

JE TAKO???

Vsega pa tudi ni banka kriva. Precej čudna si, da ne veš, kaj imaš odprto pri banki. Če si že pozabila, da imaš mastercard, bi vsaj izpiske lahko gledala, kajne? Vsaj takrat, ko so ti letno članarino računali. Mogoče so ti računali še kaj drugega, pa tudi veš ne. Neupravičeno se jeziš na banko, poglej se v ogledalo pa nahruli tisto, ki jo vidiš tam. Tudi tisti tvoji odprti računi, ki jih 25 let ne uporabljaš – zakaj jih že imaš?
Tudi limita ti ni treba uporabljati, če ga ne rabiš. To je itak najdražji kredit. Stane te vsakoletna odobritev limita, obresti pa ne, če ga ne koristiš. Torej, kaj te zdaj muči?

ZAKAJ pregledovati, če imamo šolan, usposobljen kader povsod??! Nismo vsi ene stare sove, ki bi z mikroskopsko natančnostjo obdelovali vse izpiske, vse obračune, vse izračune. vse števce, vse dohodninske obračune + tega še vse akcijske ponudbe, trenutne olajšave, ponudbe naj naj, popuste, znižanja, podražitve, spremenjene Zakone, Odloke in še pa še

raznoraznih jajc, da ima klientela po pisarnah vsaj malo dela!

Zato pa od njih pričakuješ POŠTENOST (ne od akviziterjev! Od državnih uslužbencev!!) , pričakuješ fer odnos (da te seznani z vsem) če že debatiram z njimI, njihovo USPOSOBLJENOST in SEZNANJENJE/naučenost!!
ISkreno, niti sami ne vedo več,. kje se jih glava drži! Tudi vsevedna Barca lima neke Zakone, ko greš pa na okence, je pa vse drugače.
Pa kaj ti bo en naliman Zakon od Barce tukaj, če je tako napisan, da ga 3/4 folka ne razume?????
Komu se da brat? Kje je najpomembnejše?

Pa nisem jaz ena revca iz Rovt!!! Me pa kurja polt oblije, ko moram urejat kaj iz tega!

Oprostite, ampak meni na misel ne pride, da bi drugim prelagala odgovornost za svoje zapravljanje?

Jaz si vsak izdatek zabeležim v en zvezek po dnevih, ne sicer vsak dan, pač pa 2,3x tedensko izpraznim denarnico teh lističev, jih dam v eno mapco, pa potem 1x mesečno se vsedem, vzamem v roke vse račune, kartična potrdila in jih vnesem in pregledam, preverim pa tudi 1x mesečno vsa izplačila ki jih imam na trajnikih in vsako transakcijo iz banke vnesem tudi v ta zvezek (tam sodijo tudi vsi stroški kartic, zavarovanj, limitov, kreditov, podaljšanj limitov, stroški vodenja računov in podobno…)

Prvič je to bilo zoprno in dolgotrajno (kar sem začela delat cca ene 20 let nazaj, ko smo bančne izpiske dobivali še po pošti, danes še vedno nadaljujem čeprav imam vse digitalno, pač pa sem prepričana, da je prav, da si vodim evidenco vseh stroškov, in za to danes rabim pol ure mesečno, nič več kot to.

Ko pa grem v trgovino, VEDNO preverim ceno izdelka na polici in na računu in preverim račun. Nešteto krat sem ugotovila, da se je trgovec zmotil… tudi to mi vzame nekaj minut….

Pa vi res zaupate, da je vse ok, in nimate vpogleda v to, kaj, zakaj in koliko vas banka stane???

Res vse to delaš? V današnji elektronski dobi? Šparaš lističe, račune….. preverjaš enkrat na teden, 4 x na mesec….. itd??
Ob odhodu iz trgovine sediš v avtu in prečikiraš račun, da te niso nategnili?

Madonna, kdaj pa najdeš čas za zabavo? Šport? Šiht. Pranje, obešanje, likanje, kuhanje, pečenje sladic, delanje marmelad in vlaganje kumaric? Obdelovanje vrta in pletje? Obiske sorodnikov in prirejanje piknikov doma? Sprehajanje domačega psa, pomoč mulčkom pri domači nalogi?
Vse to in še več – predvsem pa vsa stuširana vsa razčeperjena na voljo dedcu?

Pa kšno knjigo kdaj lohk prebereš, kaj za družbeno dobro narediš ….pa kaj naštrikaš, ko je zunaj mraz.
Pa čoftaš po monu – TOOOOOOO!!

ZAKAJ pregledovati, če imamo šolan, usposobljen kader povsod??! Nismo vsi ene stare sove, ki bi z mikroskopsko natančnostjo obdelovali vse izpiske, vse obračune, vse izračune. vse števce, vse dohodninske obračune + tega še vse akcijske ponudbe, trenutne olajšave, ponudbe naj naj, popuste, znižanja, podražitve, spremenjene Zakone, Odloke in še pa še

raznoraznih jajc, da ima klientela po pisarnah vsaj malo dela!

Zato pa od njih pričakuješ POŠTENOST (ne od akviziterjev! Od državnih uslužbencev!!) , pričakuješ fer odnos (da te seznani z vsem) če že debatiram z njimI, njihovo USPOSOBLJENOST in SEZNANJENJE/naučenost!!
ISkreno, niti sami ne vedo več,. kje se jih glava drži! Tudi vsevedna Barca lima neke Zakone, ko greš pa na okence, je pa vse drugače.
Pa kaj ti bo en naliman Zakon od Barce tukaj, če je tako napisan, da ga 3/4 folka ne razume?????

Pa nisem jaz ena revca iz Rovt!!! Me pa kurja polt oblije, ko moram urejat kaj iz tega![/quote]

To pa je naivnost! Ti kar zaupaš vsem ustanovam, da ti vse prav računajo, nikoli ne pregleduješ, če ti niso k znesku prišteli tudi datuma? Ko boš enkrat malo pregledala izpiske in druge račune boš verjetno začudena, kaj vse plačuješ. Ja, in mi sami smo dolžni preveriti, kaj bomo plačali. Če nimate reda pri osnovnih stvareh, kot so finance, kakšen nered imate šele na drugih področjih življenja.

Jaz tako, kot “a vi ne” pregledam in arhiviram vse svoje izdatke na kartici. In za vse stvari v življenju imam dovolj časa. To ti ne vzame niti pol ure na mesec. Pa tudi druge račune pregledujem. Če jih ne bi, bi lahko upravniku plačevala stroške še za soseda, ki mi jih je napačno zaračunal.

Nikomur nič ne verjemi, vse pečikiraj! Za vse, kar ti ni jasno, leti nazaj – in razčisti.

Če ne, drugi dan – vse Urade za pritožbe, vse telefonske cifre, vse nekaj blebetajo….. napišite …—-

VESTE KOLIKO JE TO DELA? ŽIVCEV? In vsem poznavalcem “klobuk dol”, ki se na to spoznajo!

ČAS – lepo preživet čas, je danes največja dobrina!

Lahko se to zajebavajo eni na šihtu, na sl. telefon, na sl. faks ipd…….. Na sl. napotke sodelavcev!!

Daj ne lapaj!!

ZAKAJ pregledovati, če imamo šolan, usposobljen kader povsod??! Nismo vsi ene stare sove, ki bi z mikroskopsko natančnostjo obdelovali vse izpiske, vse obračune, vse izračune. vse števce, vse dohodninske obračune + tega še vse akcijske ponudbe, trenutne olajšave, ponudbe naj naj, popuste, znižanja, podražitve, spremenjene Zakone, Odloke in še pa še raznoraznih jajc, da ima klientela po pisarnah vsaj malo dela!

Iskreno, niti sami ne vedo več,. kje se jih glava drži! Tudi vsevedna Barca lima neke Zakone, ko greš pa na okence, je pa vse drugače.

Pa nisem jaz ena revca iz Rovt!!! Me pa kurja polt oblije, ko moram urejat kaj iz tega![/quote

Ha, ha, pa še kako si ena huda revca nepismena in nešolana iz enih hudih rovt, ker te take stvari tako spravijo iz tira in ne znaš sama ničesar skontrolirati, ne razumeš zakonov in ničesar drugega. Izgovarjaš se, da se ti ne da brat tega – seveda ne, saj totalno ničesar ne razumeš in takih kot ti je žal 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Potem so pa vsi drugi krivi od bank do zakonov, samo butasti ljudje ne. Nato se pa še repenčiš in kažeš svojo neumnost. Jaz se z njo ne bi hvalila! Normalnih ljudi nobena kurja polt ne obliva, če morajo kaj urediti, ker to ni neka atomska fizika.

“res nismo vsi isti”

Ti ne znaš niti tipkat na kompu! A solila boš pamet, se delala pametno in 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi dajala v nič….

Pa niti tipkat ne znaš!!

Vidiš hudiča, kaj?

No, jaz se pa strinjam, da bi morala banka ob ponudbi svojega izdelka natančno predstaviti tudi stroške, povezane s tem. Ne pa, da se jih kar zamolči.
Primer: odprtje poslovnega računa, neka blazna akcija, bla bla bla, da imaš občutek, da bo skoraj banka tebi nekaj plačala, če ga odpreš. Nobenih stroškov ni ob odprtju, pol leta brez mesečnega nadomestila, nato stane toliko in toliko, ful ugodno. Okej, nakar se izkaže, da rabiš čitalnik za kartice. Tega pa v ponudbi ne povedo, ker itak imamo čitalnik vsi doma.

Enako so pred leti vsiljevali zlate kartice in šele, ko pač kronični skeptik vpraša po stroških, ti prav sramežljivo izdajo, koliko to znaša. Meni se vse, kar mi ponudijo prostovoljno, pač zdi sumljivo.

Zdaj si pa predstavljajte, da najamete sto jurjev posojila, ne da bi vam banka naštela vse stroške. Aja, ko smo že pri posojilu – jaz sem ga recimo najela pred davnimi leti, ko še ni bilo takšnih forumov in tudi hipotekarci so bili na blazno slabem glasu, ljudje, ki so sploh pomislili nanj, so ga raje vzeli v Avstriji in tako dalje. Avša v banki mi recimo ni povedala, da podpis pogodbe sledi na naroku pri notarju. Od kod naj jaz to vem, če jemljem posojilo enkrat v življenju in nimajo nikjer do podrobnosti opisanega postopka (takrat še ni bilo internetnega bančništva)? In da je ta narok seveda moj strošek. Sem bila res besna in sem povzdignila glas, da so me morali priti pomirit iz druge pisarne. Madona, ne se norca delat iz ljudi.

Vedno, ko zvišajo nadomestila, bi morali stranko obvestiti in jo vprašati, ali se strinja s tem ali prekinja pogodbo. Če bi vam obrtnik nekaj šušmaril po hiši dlje časa in bi se vmes spremenila cena, bi tudi mirno požrli zvišanje, se ne bi nič razburili? Ali če vam ne bi vnaprej povedal, da v ceni beljenja, na primer, ni tudi všteta cena zaščite – če hočeš imeti zaščiteno, moraš plačati posebej, saj vse piše v drobnem tisku? Po mojem tudi ja.

Se strinjam, da mora človek vse sam preverjati, ampak ne zato, ker je to njegova dolžnost, temveč zato, ker drugi ne opravljajo svojega dela.

Še vedno ne razumem ljudi, ki podpisujejo papirje brez, da bi prej pogledali, kaj podpisujejo…

Zdravo vsi ,

Jaz sem Rebeka iz Ljubljane in želim samo izraziti globoko zahvalo Cooprative Rosselli za njihovo iskrenost, odprtost, preglednost, resnicoljubnost, ljubezen in podporo med in po tem, ko so od njih dobili posojila. Precej sem bil v rokah teh prevarantov in čas mi ne bo dovolil, da bi povedal vse, kar sem v zadnjih nekaj mesecih šel po spletu pri gostu ali dobil posojila, da bi se tukaj domoval v slovenščini, ampak Bog mi je odgovoril molitve s podporo in ljubezni gospe Rosselle Riccardo, ki me je sprejela in razumela z menoj kljub mojemu prvotnemu dvomu in nezaupljivosti ter s svojim dobrim srcem in ljubeznijo, zdaj sem lastnica doma prek svojih 2-odstotnih posojilnih skladov in sem se zaobljubila širite to novico in tudi svetu sporočite, da je še vedno pristnih in nekaj dobrih spletnih posojilnic, ki lahko pomagajo in oživijo suho kost, kot sem bila prej. Ne poslušajte in preberite tega pričevanja, ker je to resnična izkušnja, ki spreminja življenje, in vsakdo, ki potrebuje to vrsto obračanja, ne sme oklevati ali dvomiti v to, ker sem dokazal in prisegam na nebesa, da je ta zgodba resnična in tudi zgodba moje izkušnje z njimi. Oglejte si jih po e-pošti, če potrebujete finančna sredstva! email: rossellacooperative@hotmail.com, ali pa jo lahko pokličete prek njenega e-poštnega naslova: rossellacooperative@hotmail.com za hiter klic klepeta ali whatsapp / +35677926593

Hvala

Rebeka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close