Koliko časa se mora kuhat večji cel krompir v olupku ( koliko časa mora vret )
Forum je zaprt za komentiranje.
Splash › Forum › Starševski čvek › Koliko časa se mora kuhat večji cel krompir v olupku ( koliko časa mora vret )
zanima me koliko časa ve pustite da MALO VEČJI CEL KROMPIR vre
hvala in lep dan
Ne glej na uro. Vzemi nož in previdno zabodi v krompir. Ko bo rezilo lepo zarezalo, je kuhan.
Dokler ni kuhan.
Krompirjev imaš cel kup sort in za vsako je drugače.
odvisno od velikosti, jaz preverim s konico noža, jo zapičim direkt v krompir 🙂 če gre lepo ven je ok, če ne pa še mal pustim.
In koliko minut približno vam vre ?
Odvisno od vrste krompirja in od tega, kaj je zate malo večji krompir.
Jaz poskusim z vilico ali kar z zobotrebcem.
45 minut za velik krompir
Z vilico raje ne, ker se potem razpopa, tale z zobotrebcem mi je bolj všeč – ali pa s tisto palčko za ražnjiče
Mene pa zanima, ali dajete sol v vodo, kjer se kuha neolupljen krompir?
Sama kuham nekje 50 -60 minut. Potipam ga s prstom, če je mehak.
Solim ne.
Jaz ga solim.
…dodajam, da preizkusi z vilico, nekje po dobre pol ure kuhe. Torej, če “prepičiš” krompir – en se ve – z lahkoto, je pripravljen 🙂
Jaz imam letos sorto Sora in je kuhan v 20 minutah, če imaš pa recimo Dezire, pa rabiš 40 min.
Ko krompir zavre, je popolnoma dovolj, da vre pol ure. Bolj droben pa 20 minut.
Ena zgoraj pa piše, da celo uro??
Enako, potipam s prsti, solim ne.
Pa kuham manj, vsaj te sorte, ki jih imam zdaj doma.
… v tem času smo z združenimi močmi definitivno že skuhale krompir, a ne avtorica?
jaz dam vedno enga večjega zraven
ko tega lahko prepiknem, vem, da so ostali tudi kuhani
ne, Dolores, ostali manjši so razkuhani. Ali pa velik še ne kuhan. Vsekakor čudna fora.
Vedno kuhamo krompir okoli 45 min. Ne glede na velikost. In do sedaj je še vedno bil kuhan 🙂
Ma, krompir tud če razkuhaš, lahko uporabiš za pire ali svaljke ali njoke ali kaj podobnega.
Meni je največja mora pečenje piščanca v kosih.
Ja….zunaj zažgan, znotraj pa krvav :-((
Finta je v tem – takrat, ko misliš, da je pečeno, peči še ene pol ure :-))
To je pol bljak, vsaj meni.
Zato raje pečem zrezke itd. Najbolj simpl, 1o min dela.
Piščanca pa na soli, se nikoli ne izneveri.
Krompir… cca pol ure. V slani vodi. Stestiram z vilico in vidim če slučajno še ni…
Krompir v olupkih dam kuhat v AMC posodo s hitro pokrovko in ga kuham na nizki temperaturi 10 min, ga odstavim in počakam 5 minut, odprem pokrovko in je kuhan 😉
Forum je zaprt za komentiranje.