Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Generali – izkušnje

Generali – izkušnje

Zanima me, ali ima kdo tule obvezno in kasko pri Zav.Generali in kake so izkušnje, če je prišlo do kakršnekoli škode.

Do zdaj sem imela polico pri Zav.MB, kjer so bili korektni, tudi pri kritju škode (menjava šipe in pa škoda na parkirišču) brez težav, zdaj pa razmišljam o menjavi, ker mi je pri maksimalnem bonusu Generali kar nekaj cenejši ob istih kombinacijah.

Pri Generali imam že vrsto let zavarovano stanovanje in tudi avto (obvezno in kasko). Na srečo prav veliko izkušenj s povračilom škode nisem imela, vsaj pri avtu ne morem napisati, ker nimam te izkušnje. So mi pa vlomili v stanovanje + 1x izliv vode in obakrat sem bila zelo zadovoljna z zavarovalnico.

imam osnovno zav. pri generaliju in sem zadovoljna, so najcenejši, škode mi pa na srečo še ni bilo treba uveljavljat 🙂

Kaj ima Generali, kar nima MB?
– odbitno franšizo in izgudo bonusa za vandalizem
– odbitno franšizo pri toči
– letni agregat škod pri kombinaciji parkirišče

Vedno boš našla nekoga, ki je skrajno nezadovoljen s katero od zavarovalnic.
Imela sem avto pri več zavarovalnicah in z nobeno nisem imela težav pri uveljavljanju škode.

Saj je tudi nikoli ne boš 🙂 Ti ne, ker imaš le zavarovaje avtomobilske odgovornosti iz katerega pa ne uveljavljaš odškodnine ti pač pa tisti, ki mu ti povzročiš škodo.

Včasih prav ne morem verjet, koliko ljudi plačuje razne stvari (med njimi tudi zavarovanja), ki jih sploh ne razume.

To mi je jasno, da se vedno najde kaka stranka, ki je pričakovala več, kot pa dobila, a če se takih oglasi veliko, je pa verjetno res kaj na tem 🙁

Pri generaliju za obvezno avtomobilsko moraš pogledat, baje da nekako ne krijejo v celoti v primeru škode – ne vem. Sicer imamo pa z Generalijem dobre izkušnje, ko je bilo nekaj škode na strehi garaže zaradi vetra, so izplačali celo nekaj več kot sem navedel škode in sploh niso opravljali ogleda in ocene škode, ampak so bile dovolj posnete fotografije in kontakt po mailu.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Pa saj iz obveznega zavarovanja se ne krije škoda mojega avta, le poškodbe sopotnikov in šoferja, pa še takrat je treba imeti AO+.

Krije se škoda drugemu, če slučajno povzročiš nesrečo. In tu imajo baje neke fore in na račun tega nižje premije – ne vem pa ne, ker imamo sklenjena 4 različna zavarovanja pri njih, avtomobilska pa še vedno pri triglavu.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Hvala za tole opozorilo, bom preverila, kako je s tem … razen če imajo samo možnost enojne zavarovalne vsote in ne tudi dvojne (ne vem, ali je obvezno imeti oboje v ponudbi).
Poškodbe povzročitelja se pa itak pri vseh krijejo iz AO+.

AO zavarovanje je zakonsko določen in mora biti pri vseh zavarovalnicah enako, ker krije škodo drugim in ker ga imamo v bistvu s tem namenom sklenjenega in je s tem namenom tudi obvezno.

mi pri generali, imeli prometno nesrečo, drugi kriv, vse so plačali direktno izvajalcu del, avtomehaniku.zadovoljni.pa še akcija za vinjeto za nove. lp.

Jaz pa sem lani naredila ravno obratno iz Generali v Zavarovalnico MB, ker je MB imela veliko večji popust, neko akcijo al kaj…

V času zavarovanja pri Generaliju sem imela škodni dogodek, na meji se mi je v koloni en Italijan z enim velikanskim avtom kar precej zabil v zadnji del avtomobila. Ko sem se vrnila z dopusta, sem vse uredila v zavarovalnici, ki je izplačala popravilo, vse je bilo ok.

jaz mam, a rabiš številko od te gospe, ki ima v naših koncih čez?

Hvala, je moj zavarovalni agent zacel trziti tudi Generali in mi je naredil primerjavo med zavarovalnicami inso me glede na cene zanimale tudi izkusnje..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close