Lepa in kvalitetna posteljnina
Sem že gledala po netu, a zaenkrat nisem našla nič pametnega.
Iščem satenasto posteljnino, taka da je mal posebna. Ker imam spalnico čist navadno, lahko bi rekla minimalistično opremljeno, bi si jo želela popestriti s posteljnino.
Kaj predlagate, iskala sem spletne strani, ker bi si jih rada že po netu mal nagledala, pa zaenkrat kot pravim nič kaj prav posebnega.
tega, kolikor hočeš…samo poišči…
http://www.odeja.si/sl/prodajni_program/dekorativni_program/posteljnina
V Svilanitu – Kamnik, imajo včasih res lepo posteljnino in tudi kakšno akcijo ujameš, da dobiš dve posteljnini, za ceno ene, ali pa gratis rjuho za zraven….
http://www.svilanit.si/katalog/index/15/posteljnina.html#izbran/15
Jaz sem pa pogledala vase linke, pa nikjer ne pise, kaj se dobi v takem paketu, le ene dimenzije. Zato vas vprasam, kaj zajema tak paket, npr. 200×200, 2x60x80? Domnevam, da sta 2x60x80 2 vzglavnika. Kaj pa se dobi pod 200×200? A za tako ceno ne morejo najeti nekoga, ki bo konkretno napisal, kaj je v paketu? Nismo vsi lokalni, da bi znali desifrirati te kode?
A ti to resno? Posteljnina je pri nas večinoma sestavljena iz prevleke za odejo in prevleke za vzglavnik. Ta večje bo torej verjetno odeja? Dimenzije so pa napisane zraven zato, ker obstajajo večji in manjši vzglavniki, pa enojne ali dvojne, standardne ali daljše odeje, pa otroške itd. itd. Ne vem pa, kaj naj bi še pisalo zraven, oz, kateri drugi podatek kot o sestavi, velikosti in vzorcu (slika) človek sploh potrebuje pri posteljnini? No ja, mogoče edino to, ali prenese pranje nad 60°.
Zaspanka, poglej še pri Ikei. Imam enih par od tam in se zelo dobro obnašajo 🙂 Pa še cene so večinoma čisto zmerne.
Ja, jaz to zelo resno. Zivim drugje in pri nas vedno pise vse dele posteljnine, vkljucno velikost postelje, za katero so namenjeni in velikost vsakega posameznega kosa posteljnine v paketu, poleg sestave in navodil za vzdrzevanje, ki jo zajema paket, poleg tega obstojajo razlicni paketi. Hvala za odgovor. Po tvojem odgovoru sklepam, da rjuhe za vzmetnico ni v paketu. In recimo 200×200 je dimenzija prevleke ali postelje?
To je pa potem čisto nekaj drugega, se opravičujem. Ker marsikje komplet sestavljajo rjuha za vzmetnico, zgornja rjuha in prevleka za blazino. Zato sem pa napisala PRI NAS. In ker pri nas praktično ne najdeš drugačnega kompleta kot prevleko za odejo in za blazino, mi je bilo tvoje vprašanje nenavadno.
Ne, rjuha za vzmetnico večinoma ni v kompletu. Oz. če je (res izjemoma), je to posebej napisano. Komplet, kot ga opisuješ, je mišljen za dvojno posteljo: za dve blazini in za skupno veliko odejo.
Dimenzija 200x 200 kaj menis, ko kupujes prevleko v trgovini Vijolica, bo ta trgovina podala mero za prevleko ali posteljo? Kaj prodajajo, prevleko ali posteljo? Ce slucajno prodajajo prevleke, kaj potem trgovino Vijolica brigajo postelje? Se ti ne zdi, da na postelji 200x 200 imajo nekateri dve odeji, drugi eno veliko. In kaj ce bo nekdo dal odejo na trosed v dnevno, cela stala v trgovini Vijolica, ker je dala mere za velikost postelje in ne prevleke.
Tudi ce nekje bogve kje navajajo velikost postelje. Recimo imas ti posteljo 200x 200 in dve odeji, bos potem v trgovini pogledala kje je za 200 x 200 in bos kupila eno veliko prevleko?
Ikea, ja tudi mi imamo en njihov komplet in je res kvalitetna.
[/quote]
Dimenzija 200x 200 kaj menis, ko kupujes prevleko v trgovini Vijolica, bo ta trgovina podala mero za prevleko ali posteljo? Kaj prodajajo, prevleko ali posteljo? Ce slucajno prodajajo prevleke, kaj potem trgovino Vijolica brigajo postelje? Se ti ne zdi, da na postelji 200x 200 imajo nekateri dve odeji, drugi eno veliko. In kaj ce bo nekdo dal odejo na trosed v dnevno, cela stala v trgovini Vijolica, ker je dala mere za velikost postelje in ne prevleke.
Tudi ce nekje bogve kje navajajo velikost postelje. Recimo imas ti posteljo 200x 200 in dve odeji, bos potem v trgovini pogledala kje je za 200 x 200 in bos kupila eno veliko prevleko?
Ikea, ja tudi mi imamo en njihov komplet in je res kvalitetna.[/quote]
A pa res spravte bazino 60 x 80 v njihove prevleke. Ker če gre, bi si sigurno kupila eno, ker mi je zelo všeč.
Glede prevleke za blazino. Oni imajo tiste velike kvadratne, saj take imajo skoraj vsi. Mi pa imamo doma take podolgovate blazine, mislim da 80 x 40 in sem enkrat kupila par belih prevlek za blazine, v trgovini Soca, ce sploh se obstaja. Sem vedno dajala kar te bele.
Sedaj pa ze nekaj casa dajam original in sicer tako, da dam blazino notri, cist gor oz kako naj recem, da je daljsi rob cisto notri in potem lepo spravim se ostanek prevleke notri, to naredim tako da dam spodnji del prevleke lepo notri/gor nad zgornji del blazine, cisto do roba in avtomaticno gre zraven se zgornji del prevleke, vse je rob na rob in blazina lepo oblecena in niti ne moti. Si zans predstavljati? Meni je to povsem ok.
Pa se nekaj, ta nasa posteljnina iz Ikeje ima po robu zasito neko vrvico in je fajn, ko jo operem tako lepo rob na rob dam, ko susim in spravljam. Meni je res fajn, ceprav nisem nikakrsen ljubiltelj Ikeje.
https://zendom.si
Kvaliteta in lepo za umret 😉 priporočam zelo zelo :):)
Forum je zaprt za komentiranje.