Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Lahko kdo pove, kaj ima ta nagravžna torta zveze z angeli in solzami?

Lahko kdo pove, kaj ima ta nagravžna torta zveze z angeli in solzami?

http://www.kulinarika.net/recepti/16589/sladice/angelske-solze/

Moko premešamo s pecilnim praškom, maslom, jajcem in sladkorjem. Zamesimo testo, ki ga prekrijemo s folijo in ga pustimo 30 minut v hladilniku.
Vse sestavine za nadev zmeljemo do homogenosti s pomočjo kuhinjskega robota ali mešalnika.
Testo razvaljamo na pekaču (premer 23 cm) in po njegovih stenah, tako da bo debelo 0,5 cm. Nanj položimo nadev. Pečemo v segreti pečici na 180 stopinjah 30 minut.
Nato vzamemo pecivo iz pečice, nanj položimo sneg (beljake stepemo, tako da postopoma dodajamo sladkor do trdega snega) ter pečemo še 15 minut do zlate barve.
Pito pustimo, da se dobro ohladi. Medtem ko se hladi, na njeni površini nastajajo majhne zlate kapljice – odtod “Angelske solze”.

kopiram iz recepta

…Pito pustimo, da se dobro ohladi. Medtem ko se hladi, na njeni površini nastajajo majhne zlate kapljice – odtod “Angelske solze”.

Pa piše ti v receptu. Zakaj je pa nagravžna? In…sploh nin torta, ampak je pita:)

Meni ta sladica pač deluje nagravžno. A te packe gor so pa angelske solze? He he

[img]http://www.kulinarika.net/slikerecepti/16589/1.jpg[/img]

Tja, nekateri ne znajo brat pa pika 🙂
Tja, jaz sem si recept shranila v beležko, tako, da je avtorica naredila eno dobro delo, he, he,… čeprav dvomim, da ga je hotela.

Če bi bla tolk fer, da bi si priznala, da so kapljice, bi ti bilo veliko bolj jasno. Pa še svet bi ti bil lepši.

Jaz sem si ga sprintala 🙂 Grem koj sprobat. Najbrž pa to ni bil tvoj namen.
Njamsi ….

Jaz takole delam rižev narastek, njamiiiiii

A ti knjigo tudi sodis samo po platnicah?

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Če nisi pek peciv, ne sodi, prava kuharica in pekarica bo že iz recepta približno vedela kakšen bo izdelek.
In tale pita zna biti prav zelo dobra.
In fotke pri tem receptu so čudovite. Ti si pač izbral manj lepo…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close