Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek XXL nevesta pri 40

XXL nevesta pri 40

Kaj svetovati glede obleke prijateljici, ki se bo poročila. Stara je 40 in res XXL postave. Sicer ni visoka, je pa lepo okrogla.
Naj bi šla z njo malo po trgovinah in razmišljam, kako naj ji pomagam glede izbire obleke. Imate kakšen predlog, kakšen link, fotko, karkoli pač?
Poroka bo zimska.

Najboljše bo ,da se tudi tam posvetujete kjer imate namen kupiti obleko .
Ali vprašaj kako stilistko malo vtipkaj po googlu in boš tega našla
ogromno .Drugače pa da pojdi z njo po vseh trgovinah in se tam tudi
posvetujta in kaj vama priporočajo .

Malo poguglajta in se odločita, kaj bosta iskali, preden gresta v šoping:

http://www.wegodress.com/blog/how-to-choose-wedding-dress-for-fat-brides/

http://www.davidsbridal.com/Browse_Bridal-Gowns-Shop-By-Size-Plus-Sizes

http://hubpages.com/hub/Plus-size-wedding-dresses

Upam, da je toliko razsodna in se pri 40tih ne bo tlačila v kako belo ali celo roza “cukr princeska” obleko, kar zna izpasti obupno. Jaz sem imela konf. št. 50/52, ko sem se poročila in sem se oblekla na takratnem Evansu in to za drobiž. Dolgo, ozko krilo, temno modre barve, zgornji del svetlo turkizne barve (top – a s širokimi naramnicami, ki pokrijejo rame) in 3/4 plašček v isti barvi, pošit z drobnimi perlicami okoli vratu. Nisem imela 40 let, 12 manj, sem pa že imela 1 otroka, tako da mi tudi zato neka belina ni hodila na pamet.

Jaz bi se na njenem mestu posvetovala s kako šiviljo, ki obvlada kroje za močnejše postave, ker z nekaj domišljije se da marsikaj skrit in pa poudariti, kar je vseeno lepega na njej. Veliko najdeš tudi na netu kot “XXL Bride” ali “XXL Braut” ali “XXL Hochzeitsklied”.

Pomagaj ji raje z nasvetom.
Brez veze, da se moži, saj bo pojutrišnjem že ločena in bo tukaj udrihala čez bivšega.

Po mojem je pa tko: nobena dobra volja in pomoč ne pomagata. Če je debela, ne bo zgledala, pa da se fentaš. Sploh je ne tlači v neko poročno obleko. Še najbolj, da bo v kavbojkah, kot vsak dan, se bo še najmanj opazu špeh in vse ostalo. Žal.

Moj nasvet – korzet. Ravno ta pretekli teden sem se pogovarjala z izdelovalcem in rekel mi je, da naredijo korzet po meri, ni rigiden ampak lepo stisne. Zunanji del je lahko kakršenkoli hoče, oblečen v blago. Poglejta na netu – trgovina alisa iz Bitenj. Lepo si bo oblikovala telo,
Zase vem, da bi si to omislila. Mi je pa tudi povedal, da je treba iti že s korzetom v nakup poročne obleke.
Če je omejen budžet pa ne znam svetovati.
Znanka se je poročila noseča in že tako ni ravno suha in je bila kot ledena gora. Drugače se zna obleči, da res dobro izgleda, kljub kilogramom.

… s korzetom. Sem imela dve znanki, ki sta se poročili xxl variante. Ena je bila nekoliko mlajša, pa vseeno čez trideset in ji je šivilja tolk v redu ukrojila eno ne čist belo obleko, mal čipk v zgornjem delu, sicer pa je v glavnem samo padla. Ne moreš verjeti, kolk je dobro zgledala. Ker ženska ni imela samo xxl postave cel svoj lajf ampak tudi postave ne, nobenih lepih oblik, nič posebnega. Ker ene debeluške imajo res super oblike.

Ta druga je bila štirideset in si je omislila eno nežno zeleno reč, ful dober kostim, ne preširok ampak stisnjen pa valjda ne. Krilo primerne dolžine, res je bila prav lepa.

Enega stilista potrebujeta.

Se strinjam! Kakšna dobra šivilja bo znala svetovati kroj in primerno barvo. Z obleko lahko skriješ pomanjkljivosti in narediš čudež, lahko pa vse pokvariš! Če je obleka primerna, iz okrogle osebe narediš elegantno in lepo!

krasen predlog – Dvid me je navdušil – upam, da bo avtorica odprla predloge
🙂

Jaz sem XXL. Priznam, da so korzeti lepi, ampak jaz ga v sanjah ne bi oblekla zaradi debelih rok. Prav tako ne nosim majic brez rokavov. Vedno krajše rokave, da pokrijejo roke zgoraj. Meni pač ni ukusno, če se vidijo debele roke. Po moje kakšna lepo krojena obleka, ki ima rob pod prsmi, da lahko obleka lepo prosto pade, trebuh pa ni toliko viden.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close