dišeče perilo brez mehčalca
hahahahhaha tale je pa za crknt smešna.
obožujem kis, pijem samo kis zmešan z vodo, če kje vidim od kumarc vloženih, paprik, šobske solate kis ga spijem, kis si dam na vse. še dodatno na kislo zelje v juhe zelenjavne segedin golaž čez riž polijem krompir ni da ni
AMPAK
cunje, ki se perejo, da jim dodaš kis pa meni osebno smrdijo. mami uporablja to samo izključno za bele cunje (kuhinjske servete in brisače + spodnje perilo) in ko jih likam se mi želodec obrača. še posebej pride vonj do izraza ko je pod toploto …blak ne bi želela imeti na sebi cunj, kjer bi se zdelo kot da sem se s kisom od solate pri kosilu polila.
samo vmesni komentar in tudi mene zanima kaj dati, da bi lepo dišalo. sem absolutno proti mehčelcem iz več vidikov, pogrešam pa prijeten vonj 🙁
Jaz sicer ne maram, da mi perilo močno diši in tudi zato redko uporabim mehčalec in če že izključno modri Coccolino.
Perilo perem z italijanskim praškom Dasch in perilo ima vedno lep vonj po svežem, čistem. Po pranju perila z drugimi praški mi je ali vonj premočen (tipo po kakšnem rožnatem parfumu) ali je pa povsem brez vonja in nekaj manjka.
Ali kupi prašek, ki ima močan vonj (kar jaz osebno ne bi in praška itak uporabljam mini mini količino) ali pa dodaj prašku kakšno kapljico eteričnega olja, ki ti diši.
Eterična olja imajo nek podvonj, ki meni smrdi in ne morem s tem dišavit perila, ampak veliko ljudi tega podvonja sploh ne voha. Podoben podvonj mi ima marsejsko milo, ki recimo večini ljudi zelo diši, jaz pa nikoli ne uporabljam praška z marsejskim milom, ker mi smrdi. Povohaj ga v trgovini in če ti diši, probaj s tem prat.
Po kisu perilo nikakor ne more “božansko” dišat. Sem enkrat nasedla na to finto, pobrano tu gor, in dala kis v stroj, popolnoma nobenega efekta. Malo vonja je bilo po prašku, perilo pa trdo, ker je bilo oprano brez mehčalca.
Perilo tvoje mame lahko diši kvečjemu po prašku, če uporablja kakšnega močnega ali večje količine.
Forum je zaprt za komentiranje.