Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek dišeče perilo brez mehčalca

dišeče perilo brez mehčalca

Že nekaj let perem brez mehčalca. Za pranje uporabljam različne pralne praške. Želela pa bi, da bi mi perilo res lepo dišalo. Kar mi trenutno ne. Stroj je novejši, pere z veliko vode in dobro opere. Kaj naj naredim, da bi mi perilo dišalo?

Uporabi mehcalec??? Iz lufta pac be bodo disale a ne?? Ali pa par kapljic etericnega olja namesto tega – poskusi.

Dodaj malo kisa za vlaganje.Tja kamor se nalije mehčalec.Moja mami tako pere že vrsto let in cunje božansko dišijo.

hahahahhaha tale je pa za crknt smešna.

obožujem kis, pijem samo kis zmešan z vodo, če kje vidim od kumarc vloženih, paprik, šobske solate kis ga spijem, kis si dam na vse. še dodatno na kislo zelje v juhe zelenjavne segedin golaž čez riž polijem krompir ni da ni

AMPAK

cunje, ki se perejo, da jim dodaš kis pa meni osebno smrdijo. mami uporablja to samo izključno za bele cunje (kuhinjske servete in brisače + spodnje perilo) in ko jih likam se mi želodec obrača. še posebej pride vonj do izraza ko je pod toploto …blak ne bi želela imeti na sebi cunj, kjer bi se zdelo kot da sem se s kisom od solate pri kosilu polila.

samo vmesni komentar in tudi mene zanima kaj dati, da bi lepo dišalo. sem absolutno proti mehčelcem iz več vidikov, pogrešam pa prijeten vonj 🙁

Jaz sicer ne maram, da mi perilo močno diši in tudi zato redko uporabim mehčalec in če že izključno modri Coccolino.
Perilo perem z italijanskim praškom Dasch in perilo ima vedno lep vonj po svežem, čistem. Po pranju perila z drugimi praški mi je ali vonj premočen (tipo po kakšnem rožnatem parfumu) ali je pa povsem brez vonja in nekaj manjka.

Perem z doma narejenim tekočim detergentom.Osnova je milo marseille.
Perem samo s tem,nič mehčalca,nič kisa,ničesar po pranju.

Ali kupi prašek, ki ima močan vonj (kar jaz osebno ne bi in praška itak uporabljam mini mini količino) ali pa dodaj prašku kakšno kapljico eteričnega olja, ki ti diši.
Eterična olja imajo nek podvonj, ki meni smrdi in ne morem s tem dišavit perila, ampak veliko ljudi tega podvonja sploh ne voha. Podoben podvonj mi ima marsejsko milo, ki recimo večini ljudi zelo diši, jaz pa nikoli ne uporabljam praška z marsejskim milom, ker mi smrdi. Povohaj ga v trgovini in če ti diši, probaj s tem prat.

Po kisu perilo nikakor ne more “božansko” dišat. Sem enkrat nasedla na to finto, pobrano tu gor, in dala kis v stroj, popolnoma nobenega efekta. Malo vonja je bilo po prašku, perilo pa trdo, ker je bilo oprano brez mehčalca.

Perilo tvoje mame lahko diši kvečjemu po prašku, če uporablja kakšnega močnega ali večje količine.

Imam vedno bolj občutek, da vam kis smrdi, ker imate stroje, ki se hvalijo s tem, da 6 kg cunj operejo v šalci vode. Jaz naštimam stroj vedno na dvojno spiranje in mi gre tole šparanje na kozlanje, ker gre v bistvu za razmetavanje.

odkar uporabljam MALO pralnega praška, recimo merica pol dcl, je perilo vseeno dobro oprano na 60 C in ne smrdi.

sicer pa meni perilo, če je posušeno na zraku ali v sušilnem stroju, diši le po čisem in opranem.
ne maram “dišečih” majic po mehčalcu ampak po svežem zraku….

Po kisu za vlaganje ima perilo res malo vonja. No odvisno koliko ga vlijete noter. Če ne pa uporabite jabolčni kis, mi smo zdaj naredili tako. Ostali, ki prisegate na mehčalec…pa kdo vam brani?

Dober je melisin zeliščni kis,v predalček za mehčalec vlijem tega kisa do polovice predalčka.

Jaz tudi perem s kisom in manj praska in ne maram, da cunje disijo. Enkrat sem kupila tekoci Ariel, se ga se nisem znebila, ker ta Ariel in kis je tako mocan vonj potem, da je meni cist prevec. Sicer pa dajam kis v boben in ne disijo cunje cisto nic po kisu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close