A je kdo delal v Lidlu?
Trenutno delam v skladišču. Imam VI. stopnjo izobrazbe, ampak v svoji stroki ne dobim dela.
Delo je fizično zelo težko, ni ogrevanja, se dela v prahu itd. Dvigne se nekaj toč ročno na dan.
Je pa vsaj “sigurno” delo. Torej, odpovedi skoraj gotovo ne bom dobil – čepraj mi podalšujejo na 3 mesece, ampak to je dandanes že itak normalno.
Plača je 740 EUR z vsemi dodatki vred. Delam pa okoli 9 ur na dan, se zgodi da v 14 dnevih nimam niti en dan frej.
no vmes sem vseeno pošiljal prošnje okoli, za kak boljši šiht.
In so me klicali z Lidla za trgovca. Prvi razgovor sem opravil in me kličejo na drugi in pravijo da službo že gotovo imam pri njih.
Torej v Lidlu se dela samo 5 ur na dan, kar mi zelo ustreza.
Zanima me pa iz prve roke, ali je Lidl resna firma? Ti ne dajo kar brez razloga odpoved po mesecu ali dveh?
Je plača v roku? Se dobi za nedoločen čas?
Vem, da je treba trdo delati, to mi je jasno, zanima pa me, če se mi splača menjat službo, ker tu kjer sem zdaj je res težko, da sem dobesedno čisto skurjen vsak dan, ampak je pa vsaj za dolgi rok služba.
Nočem odgovorov; bodi vesel da imaš službo itd. Saj sem vesel. Še zmeraj pa imam pravico iskati še boljšo službo. Kot vsak.
Ko nekdo postavlja takšna vprašanja, je bolje, da prepusti ponujeno delovno mesto nekomu drugemu!!
Eno so slabe izkušnje od prej, drugo je pa totalna nerazgledanost in vsegliharska brezbrižnost, ki sta glavni vir tvojih neumestnih vprašanj, še bolj verjetno pa tudi ravnanj.
V Lidlu definitivno ne boš dobil odpoved brez razloga! Drugo pa je, če si ti resen (firma zagotovo je) in ne boš s svojo negativno nastrojenostjo več kot zadosten razlog, da ti dajo po hitrem postopku odpoved.
Ti DRUGA PLAT si za mene bolj ZADNJA PLAT oz. RIT, ker zaradi takih (verjetno si lastnik kake firme, ki brez slabe vesti izkorišča delavce in se bogati na njihovih žuljih) je v Sloveniji tako kot je, to pa pomeni, da pošteno delo nikakor ni pogoj za pošteno plačilo, prej obratno. Ker je stanje tako da moramo biti srečni, da nas lahko izkoriščajo. S tem pa se jaz osebno nikakor ne morem strinjati in se mi zdi prav, da gre človek na boljše, če le ima možnost, sploh če je pride in zanesljiv.
Matheo, veliko sreče ti želim. S samim Lidlom pa nimam izkušenj osebno. Vem samo to, da od moje prijateljice sestrična dela v tem podjetju že vrsto let, dost časa je bila poslovodkinja, zaslužila je zelo dobro. Sedaj je prevzela drugo delovno mesto (vozi se po celi SLO s službenim avtom), zasluži še bolj dobro, je pa res, da je cele dneve ni doma. Sama pravi, da je to delo, ki ga ne moreš opravljati celo življenje (sploh če imaš družino) in da je vzela to samo začasno, da pridejo iz kreditov s katerimi sta si v parih letih zgradila lepo hiško.
Ko nekdo postavlja takšna vprašanja, je bolje, da prepusti ponujeno delovno mesto nekomu drugemu!!
Eno so slabe izkušnje od prej, drugo je pa totalna nerazgledanost in vsegliharska brezbrižnost, ki sta glavni vir tvojih neumestnih vprašanj, še bolj verjetno pa tudi ravnanj.
V Lidlu definitivno ne boš dobil odpoved brez razloga! Drugo pa je, če si ti resen (firma zagotovo je) in ne boš s svojo negativno nastrojenostjo več kot zadosten razlog, da ti dajo po hitrem postopku odpoved.[/quote]
Taka vprašanja so na žalost dandanes zelo umestna, kajti na žalost obstaja ničkoliko delodajalcev, ki ne plačujejo in ki talajo odpovedi kar tako. Sem delal že večkrat kje, kjer so bili zelo zadovoljni z mano, pa sem po enem emsecu vseeno dobil odpoved (oz. mi niso podaljšali), ter me nato prosili, če bi še delal za njih prek podjemne pogodbe (seveda za pol manj denarja). Delal sem že tudi v “resni” firmi, kjer 3 mesece zapored nisem dobil plače. In to prve 3 mesece, ko sem se zaposlil. Sem sam dal odpoved, plače pa še dandanes nisem videl niti centa.
Če pogledaš na katerokoli Avstrijsko stran za zaposlovenje, boš videl da je tam napisano do enega centa natančno koliko znese plača na uro, plača na mesec, koliko ur se dela in koliko je pavze, ter koliko je dodatkov in za kaj so te dodatki, ter za koliko časa iščejo, ter če zaposlujejo za nedoločen čas, pa še urnik dela zraven, oziroma koliko dni je dopoldanskih, koliko popoldanskih itd. To vse je napisano že na objavi delovnega mesta na spletni strani.
Pri nas pa ti še na razgovoru nočejo/ne znajo povedati pol stvari od naštetih. Pa tudi če povejo, je na koncu drugače kot so povedali.
a dajte, dajte no, nekateri pa mate res ne vmesne komentarje, človek dela po 14 dni brez dni fraj, bi vas videl rad (“smeli”), al pa take ki delate v javni upravi, k si niti ne predstavljate kak je to delat v nedeljo… Avtor, vesel sem, da vsaj nekdo kaže, da je pa upanje v tej državi, da se da še kakšno delo dobit, brez vez seveda. 5 ur na dan, super! priporočam, da ostali čas izkoristiš ne na iskanje drugega šihta, ampak na izboljšanje znanja za to kar si naredil svojo stopnjo izobrazbe, zato da bodo tebe delodajalci iskali in ne ti njih…
Živjo,
v njihovem letaku vidim, da tudi sedaj iščejo, pa dodajam tukaj čeprav je stara tema, če komu pride prav.
Kako lep bi bil svet, če bi ljudje, kadar nimajo nič lepega ali spodbudnega za reči, raje pojedli karamelni bonbon in trikrat globoko vdihnili 😀 Utopija! Slovenci bodo pač bili Slovenci…
Lep pozdrav in srečno vsem, ki se bodo prijavili 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.