Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek glukozamin – pes?

glukozamin – pes?

Doma imam 10 let starega bernardinca. Na starost ga dajejo rahli problemi s kostmi itd. Po veterinarjevem posvetu sem mu dodajala glukozamin kapsule (škatla za 1 mesec me pride ca. 50 evrov). Pomagali so mu do te mere da so težave dosti manjše. Pri obisku pri babici ugotovim, da tudi ona jemlje glukozaminske kapsule od sensilaba in pride škatla okrog 10e, notri je 60 kapsul (kar pomeni doza za človeka za 2 meseca). Gledala sem sestavine in se te pri človeških ne razlikujejo ravno veliko od tistih pasjih. Oboji naj bi bili na naravni osnovi… algice pa to 🙂 Glede na to, da ima pes celo kakšno kilco več kot babi sem razmišljala, če bi lahko naredila veliko škode, če bi tudi psu dajala iste? Ideja pač in v končni fazi, če ni bistvene razlike tudi cenovno kar velika razlika. Pa da ne bo kdo razumel, da mi je škoda za psa ampak v današnjih časih se vsak evro pozna…

Ne, ni škode.
Pri glukozaminu je pomemno doziranje, pogledaš, koliko je dnevna doza in to je to.
Itak se dobi v 30 različnih oblikah, od praškov do tablet….še en namig – kupuj ga v tujini,
je še za pol cenejši….

Razlika med različnimi firmami je samo v tem, ker imajo dovoljene različne odmerke. Recimo Pharmanord pravi tri kapsule na dan, kar je 600 mg glukozamina, Nutrilab pa 400 gramov, zato te na videz pride ceneje :).

Pes lahko dobi kapsule za ljudi, vsaj jaz imam tak podatek. Jaz sem naredila tritedensko kuro za vidno izboljšanje, potem pa samo še po eno kapsulo na dva dneva. Tako sem naredila tudi pri sebi in je dejansko boljše. Sicer pravijo, da je lari fari, ampak če je magari placebo efekt in pomaga, podpišem.

Glede na starost tvojega psa bi jaz po treh tednih dajala kapsulo na dan – kapsulo odpreš in prah streseš med hrano.

nekateri priporočajo tudi ester C

Tega sem videla, da ga prodajajo v DM.

V vseh športnih trgovinah po SLO,ta od farmanorda ni najboljši,makar ga gospod,dr reklamira skoraj vsaki dan…oodlična za sklepe je pa žaletina-kolagen hidrolizat v avstriji je poceni.

Jaz sem najbolj zadovoljna s <b>[b][u]tem[/u][/b]</b>, ki res pomaga, ker je močan, 1500 mg ena tableta. Tudi cena za 3 mesece je nizka.

Predlagam ti,da preko interneta v ZDA naročiš DASUQUIN tablete, ki jih proizvaja Nutramax. Preverjeno delujejo. Vsebujejo glukosamina 900 mg in 350 mg chondroitina. Pri nas tablete od tega proizvajalca uporabljamo za pse že več kot deset let, psi so pa po njih kot prerojeni.

Jemljem in učinek je.

http://www.flexshop.si/optimum-nutrition-glucosamine-tablet-p-301.html

Dogovor z mesarjem, da ti bo prihranil “špene” izpod žage za kosti in zmrznjeno meso, bo rešil večino težav!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close