nakup preko spleta iz kitajske
Jaz imam precej izkušenj z nakupovanjem preko spleta.
Pazi da ne bo vrednost izdelka presegla 22€. Ko boš nad tem zneskom, bo carina zahtevala da plačaš DDV. Ko pa prideš nad eno določeno vrednost (nekje okrog 150eur) pa začneš plačevati že po procentih.
Če so poštnine brezplačne se ti splača naročiti ločeno. Če kupuješ preko ebay, ponavadi izdelek dobiš v roku 14 dni, če greš pa na http://www.aliexpress.com ki je prov kitajska stran, kjer je največ teh kitajčkov gor ki prodaja robo direkt iz tovarne v evropo, tam se pa načakaš lahko tut za kakšen mesec.
Jaz sem naročil enkrat za 15€ iz aliexpress pa so mi na carini odprli robo in poslali dopis da moram pokazat račun kok sem plačal. Sem poslal po emailu pa so mi pol poslal naprej do doma.
Če kupuješ preko ebaya, preverji s kere države pride izdelek. Najbolj je če je iz evropske unije. Veliko kitajčkov prodaja tut preko UK. Maš hitrejšo dostavo in nimaš davka nad nobeno vrednostjo.
Pa še eno pazi. Če kupuješ cunje, daj ORENK poglej glede teh številk kakšne velikosti so. Maš UK SIZE, ASIA SIZE, EU SIZE, AMERICAN SIZE.
Ena je površno brala te velikosti in je kupila XL, samo ni prebrala da je kupila azijsko XL, kar je evropsko M-L.
Za nečakinje sem preko ebaya naročila 17 izdelkov iz Kitajske. 14 jih je prišlo v roku 3 – 4 tedne. O dostavi 2 tedna lahko samo sanjaš. Razen če doplačaš za hitrejšo dostavo.
3 izdelki po 5 tednih še niso prišli.
Ne vem, kako je vračilom denarja preko aliexpres, jaz za nakup priporočam ebay, kjer imaš možnost dobiti denar nazaj, če stvar ne pride.
Ravnokar sem prebirala, kako je en italijan naročal Mizuno superge in Hong Konga; povedal je, da so mu prispele čez 18 dni, paket je bil na italijanski carini odprt in prelepljen z italijanskimi oznakami; za superge, ki so pri njih cca 170 EUR je plačal s carino in vsemi stroški vred 95 EUR in dobil v paketu še dodatne dvojne original Mizuno nogavice in kupon za 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popust pri naslednjem nakupu.
Torej, če gre za nek izdelek, ki ga poznamo, se splača, drugače pa….
Kitajska oblačila, kupovati preko neta, se mi zdi tvegano, glede na zelo dobro ponudbo oblačil pri nas, ki imajo tudi dokaj sprejemljivo ceno, pa še bolj tvegano….tu pri nas si stvar lepo potipaš, poskusiš, na netu pa na podlagi fotografij, mimogrede fališ….
Ne vrednost se upošteva znesek naročila skupaj s poštnino. Če preseže 22 eur potem se šele na ta znesek, ki je višji od 22 eur doda + 22{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in to je to. Če pa znesek preseže 150 eur je pa + 22{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} + {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} carine (odvisno za katero skupino izdelkov gre).
Če kdo rabi kaj več informacij in pomoči pri naročilih naj pošlje zasebno sporočilo.
Po moje si že krepko zamudil datum, ko lahko sprožiš tako imenovani. Mislim, da to lahko narediš v 60 dneh. Verjamem tudi, da bi salomonke carina zaplenila, ampak o tem bi te gotovo morali obvestiti.
Po mojih izkušnjah večina paketov pride v 30 dneh. Je pa res, da jaz naročam stvari manjših vrednosti, ki nikakor niso ponaredki.
Po moje si že krepko zamudil datum, ko lahko sprožiš tako imenovani. Mislim, da to lahko narediš v 60 dneh. Verjamem tudi, da bi salomonke carina zaplenila, ampak o tem bi te gotovo morali obvestiti.
Po mojih izkušnjah večina paketov pride v 30 dneh. Je pa res, da jaz naročam stvari manjših vrednosti, ki nikakor niso ponaredki.[/quote]
Jaz bi nekaj kupila preko ene evropske strani, vendar nimam kartice in ne paypala. Kaj ti svetujes? Eni pravijo, naj si naredim predplacnisko kartico in z njo placujem, ker je izdelava paypala zamudna.
Narediti PayPal je kar zamudno, ja, ampak svetovati glede nakupov s PayPalom ne znam, ker še nikoli nisem ničesar kupila s PayPalom, samo s kreditno kartico. Vem, da na bencinskih črpalkah prodajajo neke preplačniške kartice, če ta tvoja stran sprejema te kartice, je to verjetno najlažja rešitev.[/quote]
Hvala za odgovor 🙂
Plačila ob dostavi seveda ne akceptira nobena spletna štacuna izven Slovenije.
Glede ostalega so že drugi precej napisali. Jaz kar precej naročam na ebayu, izključno za zneske pod 20 evri, ker se mi ne da ubadat s carinskimi postopki. Enkrat samkrat sem naročeno prejela v cca 2 tednih, drugače traja precej dlje. Itak imaš povsod napisano, kdaj je pričakovana dobava. Če do takrat ni, je treba kontaktirat prodajalca in zahtevat vračilo plačila. Meni se za take primere najbolj obnese plačilo preko paypala (ni nič kompliciranega, kot nekdo omenja), dobiš kupnino vrnjeno brez problema. Se mi je že dvakrat zgodilo, da pošiljke ni bilo v navedenem roku, vrnili so mi denar, potem sem pa pošiljki celo prejela, s precejšnjo zamudo.
Imaš p tudi navedene roke za reklamacijo, tisto, ko nekdo naročeno čaka že od aprila, je vsekakor že zamujeno.
Kar se tiče cunj iz Kitajske, sem šla na limanice enkrat in nikoli več. Na sliki krasna bombažna oblekca, prejela sem pa eno tanko plastično cunjo, ki ni bila za nikamor drugam kot za v smeti. Čeprav sem vzela precej večjo številko, je nisem dobila nase, pa tudi če bi jo, itak ni bila za nosit. Tako da bodite pozorni pri cunjah “ful pocen”.
Iz Kitajske se splača kupovat nekoliko dražje stavri, takšne za aktere plačaš carino. Ponavadi je tudi kvaliteta top in bi za takšne izdelke pri nas plačal bistveno več.
Tisti frklji za 10 evrov ali manj, so pa pač tudi za Kitajce samo poceni roba in toliko kolikor plačaš toliko dobiš. Ponavadi te najcenejše stvaridobiš tudi v naših trgovinah p ne bistveno višji ceni.
Narediti PayPal je kar zamudno, ja, ampak svetovati glede nakupov s PayPalom ne znam, ker še nikoli nisem ničesar kupila s PayPalom, samo s kreditno kartico. Vem, da na bencinskih črpalkah prodajajo neke preplačniške kartice, če ta tvoja stran sprejema te kartice, je to verjetno najlažja rešitev.[/quote]
Odpreti paypal ni zamudno, se usedeš, klikneš, vneseš podatke in imaš paypal račun narejen. Plačevanje je pa še hitrejše kot s kreditno kartico, čeprav je tako, da če znaš plačat s kreditno, znaš tudi prek paypala, ker več kot kliknit in vnesti geslo, ne rabiš znat. Ampak samo za potrebe nakupovanja v tujini, si komot narediš le predplačniško. Nekaj moraš imeti, jaz sem si pred leti le iz tega razloga omislila mastercard in paypal, predplačniških takrat še ni bilo.
Avtorju, ki sprašuje glede aliexpresa pa … rok je zamujen. Pozabi na vse. v bodoče pa, ko dobiš obvestilo, da se izteka čas “pritožbe”, kontaktiraj prodajalca, če se ta ne odzova (in četudi se, urediti moraš uradno), klikčneš dispute in aliexpress reši v tvoj prid. Brez težav. Vedno.
Forum je zaprt za komentiranje.