Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zaročni prstani kje?

zaročni prstani kje?

Kje imajo največ ponudbe?

v semenarni

pr ciganih..pa izbira, da te kap.

A ni to vsak prstan s kamnom?
Jih majo v vsaki zlatarni tolk, da jih prodajajo…

Jaz predlagam, da zaročnih prstanov ne iščeš pod imenom “zaročni”, ker se mu takoj cena skokovito dvigne. Kot zaročni lahko velja vsak lep prstan iz katerega koli materiala po želji, lahko je tudi lesen. Važen je pomen. Midva sva šla ponj v Zlatarno Celje, nisva nič rekla, da sta zaročna, tako da sva zelo ugodno prišla skozi in zdaj imava prekrasna prstana.

Sama ne priporočam Zlatarne Celje, ker je zelo draga v primerjavi z drumi zlatarnami.

Prvo se pozanimaj, kakšen prstan bi tvoja punca imela rada. Mogoče ima izrecne želje glede kamna, glede stila… Nikakor ne kupuj tisto, kar je tebi všeč, ker ni nujno, da je isto všeč tudi njej, ona pa je tista, ki ga bo nosila. Če ji prstan ne bo všeč, potem bo razočarana in zaroka se ne bo odvila tako, kot boš pričakoval.

Drugače pa, če boš šel v zlatarno in rekel, da želiš zaročni prstan, ti bodo ponujali diamantne prstane, ki te zna stati 0,25 karatni (ki je zelo majhen kamenček) okoli 1000 €. Zato res raje “povohaj” teren in naj ti punca sama pove, kakšni prstani so ji všeč. Mogoče diamanta niti ne želi.

Če si hud načrtovalec, pa pojdi prej v zlatarno vprašat, povej, koliko bi rad dal, in potem jo zaprosi zraven zlatarne, in jo pelji noter, kjer si bo lahko sama izbrala prstan.

No, to sem ti povedala iz svojih izkušenj, ker sem bila malo razočarana nad prstanom, ki ga ni kupil po mojem okusu, temveč po svojem…

Obvezno naj si prstan izbere sama! Romanitika gor ali dol, če ne bo po njenem okusu, ga ne bo rada nosila… Kar povabi jo v zlatarno in reci, naj si izbere prstan, ki ji je všeč. Odsvetujem tudi kupovanje po nasvetu prodajalke…

A se ne greste zarok in takih procedur zarad romantike?
Kakšna romantika je pa to, da pelješ bejbo v zlatarno in ji rečeš, naj si zbere prstan?

Meni je zaroka itak čist brez veze. Sem pa od enega bivšega (pred ene 30 leti) dobila prstan za rojstni dan, ga je sam zbral, edino pol smo ga morali it zožat, ker je bil malce prevelik.

zaroka in kasneje poroka je največja bedarija, ki se v 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} konča zelo klavrno.

prvič slišim, da imajo tudi moški zaročni prstan…

Tiffany. Vse ostalo ni vredno svojega imena.

Zanimivo, ko sva se z bivšo razšla, je poleg vseh stvari, ki jih je bilo za en tovornjak in sem jih moral odpeljati, izrecno želela obdržati zaročni prstan iz belega zlata …., pa še eno podobno darilce iz zlata, ko mi je prvič povedala, da je zanosila …

V Izoli jih dela en zlatar….čisto takšne,kot si jih zamisliš. Pa pol ceneje kot v Zlatarni Celje. Mislim,da se imenuje Vagaja

No, zaročni so ponavadi – vsaj takrat ko sva se midva zaročila 😉 Bili iz srebra. In se jih ej res težko dobilo. Nosita zaročni prstan pa oba.

V Ljubljani sva midva kupila prstana na vogalu med Slovensko in Šubičevo ulico. V porkitem delu je bila trgovina s srebrom.

dalija šega. ima spletno in je ustvarjalna po meri zaročencev.

Mene pa zanima, kaj naredite z zaročnim prstanom, ko ga zamenjate s poročnim.

na bolhi sem našel enega, ki je neverjetno poceni in lep 😮
http://www.bolha.com/darila/darila-za-zenske/diamantni-prstan-primeren-kot-zarocni-prstan-nscd-certifikat-1298309919.html

Zaročni prstan naj bi se nosil na levi roki, do poroke. Potem ga premestiš na desno roko, ker je poročni na levi. Tako je meni zaročenka razložila, ker sva se pred kratkim zaročila in zdaj načrtujeva poroko 🙂
Jaz sem pred zaroko mal raziskal stvari, obiskal enih par zlatarn in moram povedat da so v ‘ta znanih’ zlatarnah prstani itak precenjeni. Pozanimal sem se tudi kakšni prstani so njej všeč, kakšne mara, bolj kičaste, enostavne… subtilno seveda ;))) … uglavnem, pol sem najdel na bolhi (tam marsikaj najdeš) enga tipa, ki je prodaja diamante, safirje, rubine itn. Klical sem ga in je povedal da se lahko oglasim, da si ogledam kar me zanima, da izdelujejo tudi prstane po naročilu – unikate…. na koncu sem izbral prstan iz safirja, okoli so pa diamantki (kot rožica). Jaz sem na koncu bil ful zadovoljen- prstan je enkraten, cena je na koncu bila super ugodna za tak prstan a najbolj pomembno od vsega je, da je moja zaročenka bila navdušena.

Moj dragi mi je kupil unikatni zaročni prsta in če kdo rabi link:
http://www.moja-dejavnost.si/unikatni-zarocni-prstani/atelje-dr-jewelry-oblikovanje-nakita-lara-podvrsic-sp/MM1KnbN6

Res je nekaj posebnega in sva potem tudi poročne kupila tukaj.
http://www.moja-dejavnost.si/unikatni-porocni-prstani/atelje-dr-jewelry-oblikovanje-nakita-lara-podvrsic-sp/MM1IMo_T

Če bi kdo rad bil kaj posebnega

Tale dela čudeže. 😉 http://zlatarstvo-skusek.si/

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Zlatarna je v vsakem mestecu in večina zlatarjev naredi kar koli vam srce zapoje…

Zaročni prstan se išče pod imenom zaročni, ker ima kot zaročni na sebi tudi diamant ali diamante. Zlato ali belo zlato je torej pocenski del prstana, drag je diamant. To se zelo lepo vidi na spletu v Zlatarni mirage, ko lahko poljubno izbiraš vrsto diamanta, vrednost prstana pa se tako viša glede na vrednost diamanta.
https://www.mirage.si/sl/
Jaz sem tipični, a moderni zaročni prstan dobila v tujini, Italiji. Je bil pa nekaj 100 eur, ker ima več manjših diamantov (dražji je en sam večji diamant).

Če je bilo oz je pri tebi tak kdo pravi, da bo tudi pri avtorju tako!?
Tebi bi prijala muslimanska poroka,!

Tole je pa neki gršega kar sem kdaj videl. Ne bi svoji ženski tega na roke dal.

Prav nič moderni niso ti prstani, bolj za srednji vek. Jaz ga zastonj ne bi hotela.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close