Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Radiator ne dela

Radiator ne dela

Preden se začnete zmrdovati nad mojim postom lepo prosim da mi rajši pomagate.
Danes sem spustila zrak iz radiatorjev, ki so bili mrzli, ampak dva radiatorja sta še vedno mrzla. Mi zna kdo povedati kaj bi lahko bilo? Ko potipam cevi pod radiatorjem so vroče, radiator pa mrzel. Kaj bi lahko bilo?

Vode je dovolj v sistemu?

Pri mrzli vodi mora kazat 1 bar…

Se opravičujem, ampak se ne spoznam ravno na to. Živim v stanovanjskem bloku. Imamo tanke radiatorje. Vsi radiatorji, razen dveh katerim sem spustila zrak, dokler ni voda začela špricati. Res mi je žal ker se moram sramotiti tu, ampak se ne razumem. Kje lahko vodim koliko je vode v sistemu?

Če ste vezani na blokovsko ogrevanje – ti samo pokliči hišnika ali upravnika, ki naj uredi zadevo!

In to gre na skupne stroške! Oz. naj jih sploh ne bi bilo!

Saj nisem nič posebnega počela sama, samo zrak sem spustila, dokler ni voda pritekla. Je vse ok, voda nikjer ne curlja, sem vse zategnila nazaj. Ni mi jasno zakaj bi naj bili radiatorji mrzli. Tudi na hišnika sem se že obrnila, mi je rekel da nima pojma (mislim, da je on samemu sebi namen, ker karkoli ga vprašaš nima pojma) in mi je rekel naj se obrnem na Energetiko. Ker sem ob zadnjem njihovem prihodu kar veliko plačala (prejšnje leto, so mi za spuščanje zraka iz radiatorjev zaračunali 40eur). Letos sem se tega lotila sama, ker sem videla kako so oni lansko leto to storili. Begata me mrzla radiatorja. Naj povem še to, da živim v pritličju in spodaj pod menoj ravno tam kjer radiatorja ne delata ni nikogar (je prazen prostor). Imam pa sosede nad seboj.

Kje si ti spustila zrak?
.
Radiator ima na eni strani ventil za – da ga zapreš al pa ne. Na drugi strani sta pa dva – v bistvu matici.
Ena zgoraj, druga spodaj.
Kaj moraš odšraufat, da spusti zrak?
TO MI JE NAJBOLJ VAŽNO! zGORNJEGA ALI SPODNJI VENTIL?
———————————————————————————

– in imaš odšraufano, dokler ne priteče voda? Podstaviš že prej posodo, jasno!

In potem hittro zašraufaš nazaj?

Jaz bom tudi to letos delala sama, ker ne mislim dat 120 € za neki,, kar lahko sama naredim!!

—————————————————————————————————————

Kaj pa če je zrak v radiatorju… in moj radiator greje pri vrhu (nikoli ni cel topel) . Se zato pokuri več olja?

Hvala vam!

Neobičajno. Poškodba cevi skoraj ni možna. Ostane: pokvarjen ventil.

Nič od svetovanega ne bo držalo.

Zelo verjetne napake:

– radiatorje mora odzračiti tudi zgornji sosed v primeru, da v sistemu nimate vgrajenih samodzračevalnih ventilov
– na radiatorju imaš nameščen termostatski ventil, ki ga po koncu sezone nisi odprla do konca. Obstaja velika verjetnost,da je zablokiral zaradi vodnega kamna
– nameščen imaš navadni ventil, ki je v okvari

za @A MI POVEŠ?!

– radiatorje se vedno odzračuje v zgornjem delu. 120€ za odzračevanje? Je to cena za 4 leta skupaj?

upravljanje objektov Mag dom,
Gorazd

Če mi pride nekdo očistit peč (zamenjava filtrov…) ali lahko zahtevam, da mi tu odzrači radiatorje?

Saj če pride, naj uredi vse?!

Saj plačam!

Lahko prosiš, zahtevati ne moreš nič!
Z lepo besedo dosežeš marsikaj.
Morda ti še skuha kaj!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Lahko prosiš, zahtevati ne moreš nič!
Z lepo besedo dosežeš marsikaj.
Morda ti še skuha kaj![/quote]

Mislila sem, da če že en majster pride – a zna tudi tudi to! Jasno da vsakega strokovnjaka PROSIŠ in plačaš!
Čeprav pride po ‘strokovnjaku’ en drug strokovnjak in se samo čudi: “Ja ker idiot vam je pa to delal?”

Kar se pa kuhanja tiče – jaz vedno postrežem! Res! In sem imela že take ekipe v hiši, da sploh ne posedijo, kaj šele, da bi eno pokadili. Največji garači so pa bili, ko smo menjali okna – k mi je vodja rekel: ” Gospa, najbolj nam boste pomagala, če nam greste izpod nog!”

Oooooooooooooo joj! Vse pa pohvalim v podjetju!

No, koliko pa mislite, da stane čiščenje peči na olje (vsako drugo leto) in zamenjava filtrov?

Starejša peč, eno uro dela….

(sem pa jaz A MI POVEŠ::)) in hvala za nasvet.)

mojster, ki servisira gorilnike na olje in peči, pač servisira peči in gorilnike. odzračevanje radiatorjev ni v njegovi domeni. za to so drugi mojstri. seveda ga pa lahko prosiš, da naredi tudi to, če bo naredil, bo seveda verjetno tudi posebej računal, ker to ne spada v servis gorilnika.

tako pač je pri monah, ki ne rabijo moža, ki zna vse postoriti, kajti one so samostojne in znajo za vsako stvar poklicat mostra.

to je približno tako, kot bi ti avtomehanik še avtoelektriko popravljal….mogoče ja, verjetno pa ne, ker za to električar….

PRISEŽEM, da vedno svetujem monovkam, naj se ne ločijo, naj potrpijo, da jim ni nič hudega …….

ker nimajo pojma, kako hudo je šele brez moškega!! RES !!

In v resnici vas cenim! Mnogo bolj kot babji živelj…………:))

Koliko pa računa dimnikar za pregled? Pa nič ne naredi, samo kasira.

Seveda! Mi vsi delujemo tako, da nategujemo en drugega.

Megaboy, hodiš k frizerju? Misliš da ti opere glavo s francoskim šamponom v plastenki? Neeeeeee, noter ima ulit običajen brezov šampon iz Lidla za 0,40€!

Ko ti bo pa bajta zagorela seveda če jo sploh imaš..in ne boš imel računa….papa izplačilo odškodnine od zavarovalnice.

Ko ti bo pa bajta zagorela seveda če jo sploh imaš..in ne boš imel računa….papa izplačilo odškodnine od zavarovalnice.[/quote]

Mal upraš svojga ‘idola’…….. ni problema, za nazaj rihtat papirje, pa kšn datum spremenit.
Pa kva se ti to sekiraš, GLISTA!? Ti sam dobr zavaruj ………pol pa lohk s tem delaš kr češ – sam dobit te ne smejo. To je pa šala mala – z Matozem…..hehe…..

Pri nas še ni mogoče preveriti, ker ne kurijo. Ampak lani en radiator ni delal do polovice (oz. že dve leti tako), če ga zračim isto priteče voda, ventili so čez leto odprti, nad mano ni nikogar (sem najvišje). Radiator pa zgoraj po celi dolžini topel, spodaj pa mrzel ni sicer panike, ker je v sobi še en radiator, mi gre pa na jetra. Torej deluje cela dolžina, ampak samo pol (ne levo desno).Kaj bi to bilo?

Hišnik in upravnik pravita, jasno da ni v njuni pristojnosti. Za našega hišnika ni v pristojnosti niti, da zapre ali pove kje je glavni ventil kot ti prebija cev, da bi jo vodovodoar zamenjal. Naj kao sami zrihtamo. Menjava upravitelja, hišnika je nemogoča, ker so stanovanja najemna od stanovanjskega sklada, ki se jasno kljub pritožbam ne odzove (sodelujejo že desetletja in vsi vejo da so totalno šlampasti in neodgovorni, ker se jasno napajajo iz samih občinsko-džavnih jasli).

No, koliko pa mislite, da stane čiščenje peči na olje (vsako drugo leto) in zamenjava filtrov?

Starejša peč, eno uro dela….

(sem pa jaz A MI POVEŠ::)) in hvala za nasvet.)[/quote]

Tega žal ne vem. Vsak mojster ima svojo ceno.

Neka srednja cena pa bi bila: za prihod okoli 10,00€ in ura dela 15,00€. Filtri (za tekočino?) pa toliko, kot pač stanejo. Vendar žal s to ceno serviser težko preživi – če bi moral narediti servis le pri tebi.

Seveda! Mi vsi delujemo tako, da nategujemo en drugega.

Megaboy, hodiš k frizerju? Misliš da ti opere glavo s francoskim šamponom v plastenki? Neeeeeee, noter ima ulit običajen brezov šampon iz Lidla za 0,40€![/quote]
K frizerju hodim prostovoljno, če nočem it pač ne grem, medtem ko je obisk dimnikarja OBVEZEN po zakonu.

Ko ti bo pa bajta zagorela seveda če jo sploh imaš..in ne boš imel računa….papa izplačilo odškodnine od zavarovalnice.[/quote]
Ker imam plinsko peč dimnikar dimnika sploh ne gleda, če bi bila pa peč v okvari, ali pa če bi kje puščal plin pa dimnikar ne ugotavlja, in tudi ne zna ugotovit, še manj pa popravit.

K meni pride samo kasirat.

A je takrat na Rogli, ko so zaradi zadušitve v vikendu umrli ljudje, dimnikar prišel pred sodišče?

Pomoje imaš še vedno zrak v radiatorju.

Radiator je potrebno odzračiti večrat, ker ti spodnji sostanovalci lahko spuščajo not zrak, mora pa bit tista pipica na najvišjem delu radiatorja, (in tudi na vrhu sistema). Če je radiator nagnjen tako, da je pipica ni na najvišjem delu, potem je zrak ostal v radiatorju.

No, jaz vsak dan probam spuščat zrak ven, pa vedno priteče voda. Pol radiatorja je toplega, spodnji del pa hladen. V kopalnici pa še slabše – nobenega zraka v radiatorju, voda vedno pricurja pri odzračevanju, pa je leden.
Smo v starem bloku, kjer je napeljava vertikalna .

Ker imam plinsko peč dimnikar dimnika sploh ne gleda, če bi bila pa peč v okvari, ali pa če bi kje puščal plin pa dimnikar ne ugotavlja, in tudi ne zna ugotovit, še manj pa popravit.

K meni pride samo kasirat.

A je takrat na Rogli, ko so zaradi zadušitve v vikendu umrli ljudje, dimnikar prišel pred sodišče?[/quote]

Veš kdo je bil inšpektor takrat?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close