Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako se v enem mesecu naučiti angleščine

kako se v enem mesecu naučiti angleščine

Nekaj malega angleščine znam, zdaj pa moram čez en mesec it v tujino na eno poslovno delovno srečanje, pa panika. Kako bi se lahko najhitreje naučila angleščine. Predvsem mi je težko govoriti, ker čist zablokiram. Kakšen nasvet, kakšna spletna stran?

vsak dan se naučiš eno tridesetino.

ju mast ask janez jansa.

Težko. Jaz bi šla v knjižnico ali bi si kupila kakšno knjigo s CD jem ter prosila kakšno prijateljico, da jo skupaj predelata ter čim več govoriš, da izgubiš blokado. Tudi jaz veliko zastopim ko pa moram kaj povedati pa blokada.

Ves mesec vse v zvezi s tem sestankom govori samo angleško, ter beri vse v zvezi s tem samo angleško.

Res se potrudi, ker ni nič bolj bednega kot če prideš na en sestanek s poslovnimi partnerji in nič ne govoriš in vsi vidijo, da nič ne znaš. Izpadeš res bedasto. Ko gre za poslovno/delovno srečanje, poslovni partnerji ne odpuščajo, nihče ne bo velikodušen.

Obstajajo tečaji v alfa stanju. Sam so precej dragi, učinki pa naj bi bli. Pogled Verbum, pa še ene so,mal poglej po netu.

Kot se glupo sliši, en mesec se pogovarjaj sama s seboj v angleščini, pa zelo temeljito se pripravi na sestanek… Generalno pa kot vidim na poslovnih sestankih, so se vsi pripravljeni prilagoditi tistemu, ki bolj slabo govori, če kaj ne razumejo se ponovi, … Pomembno je, da se probaš znebiti strahu in pač govoriš… Če kaj poveš, te bodo bolje razumeli kot če boš popolnoma tiho 🙂

Težka.

Ves čas govoriti angleško (sama pri sebi, vse situacije) da se znebiš treme.
Pripraviti posebne izraze, ki so v zvezi s temo in se jih naučiti (poslovni jezik)
Mogoče natrenirati nekaj situacij, plus nekaj variacij na pričakovano situacijo (če rečejo ja, tako,
če rečejo ne, tako itd. )
Modro držati jezik za zobmi, če ni nujno (ne klepetati samo zaradi klepeta)

Tezko, ampak z veliko vaje bo slo. 😉

Vprašanje je, koliko je to malo. Ali se lahko pogovarjaš, ali je to malo, da znaš samo vprašat par stvari? Ali in koliko poznaš slovnico (časi ipd.), besedni zaklad, poslovna angleščina-besedni zaklad?
Če vse zgornje sorazmerno dobro obvladaš, potem se v enem mesecu da kaj narediti. Čudežev ne pičakuj.

Vzemi si dobrega inštruktorja. Že po 1. uri ti bo povedal, koliko se da naredit v enem mesecu.
Če nisi ravno začetnik, boš po vsakodnevnih inštrukcijah in delu doma lahko kar precej pridobila.

Točno to!!!

Poskusi z zvočnimi knjigami v angleščini.

Tole z alfa stanjem je super učinkovito. Moj mož je po 4 dnevnem individualnem tečaju iz zelo švoh pasivca prelevil v spodobnega govorca, potem je dodal še en individualni krajši tečaj na Berlitzu (trening govornih veščin) in zadostil zahtevam akademskega nivoja znanja angleščine, ki je bil pogoj za vpis na željeni magisterij v tujini. Vse skupaj je opravil v manj kot 1 mesecu.

Ema kaj lohk poveš kej več. Rabim podatke za enega znanca. V kateri šoli je bil in kolikšna je cena. Tnx

Ema kaj lohk poveš kej več. Rabim podatke za enega znanca. V kateri šoli je bil in kolikšna je cena. Tnx[/quote]

Bil je na Glotta novi, na podlagi znanja in želja so mu izdelali individualni program, v 4 dneh je iz praktično nič postal suveren govorec. Konkretno tole: http://www.glottanova.si/tuji_jeziki/individualni_pouk/index.php
Del učenja poteka v alfa stanju, sicer je veliko konverzacije, realnih situacij, uporabljajo tudi NLP,… Zelo individualno in intenzivno, 4 dni cel dan z inštruktorjem. Ni pa utrujajoče. Cena- se ne spomnim, se pa spomnim da je bil precej visok znesek. Kasneje sem seštela tečaje in čas, ki bi ga rabil za podobno znanje v klasičnih jezikovnih šolah in ugotovila, da bi poleg neprimerno več časa porabil tudi več denarja…

Tukaj imajo odlično opisano katere metode pri učenju uporabljajo: http://www.glottanova.si/tuji_jeziki/globalno_ucenje/index.php

In kako je bilo? Kakšno metodo si izbrala? Tudi sama imam problem z angleščino, nekaj malega znam, v službi komuniciram prek email-ov, spregovoriti pa ne upam.

končala sem 6. razred in čez en mesec grem v sedmega……. v 6. sem imela angleščino zaključeno 3 🙁 jaz čisto res nič neznam da kaj skupaj spacam pri testu se moram piflat….. ma ker kakšno idejo kaj storim da bom bla v 7. prau dobra prosim naj kdo pomaga…….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close