Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mačka

Mačka

Doma smo se odločili, da v našo družino sprejemmo novega člana – mačko. Otroka sta stara 4 in 8 let, mislim, da se mi zdi to primerna starost. želita si mačko oranžne barve, lahko je tudi progasta. WAli kdo pozna koga, ki želi prodati ali oddatiu takšnega mačka (sploh ni pomemben, vseeno pa imajo prednost samičke). Hvala za informacije.

Daja oglas še na forum Domače živali.
Pa preden to narediš, premisli o tem, ali si želite mačko zaradi otrok ali pa bi tudi ti imela. Nekdo bo moral zanjo skrbeti – zagotovo je ne moreš prepustiti v oskrbo otrokoma, starima 4 in 8 let!

Oj

Pri nas bomo imeli kmalu ta mlade mucke. Kakšne barve bodo, težko rečem, sta breje dve mucike, ki sta več barvne, torej oranžne,bele in črne. Zelo lepe. kakšni bodo mladički, pa je težko napovedati. Če želiš ostati v stiku, dokler se nam skotijo male muce, mi javi e-mail

lp
mi3

poglej na forum Domače živali. Sicer pa je mucka najmanj zahteven hišni ljubljenček, tako da dvomim, da bi imela težave pri oskrbi. Mucka takorekoč sama poskrbi zase. Vse kar potrebuje je čisto stranišče, papico in veeeelikooo ljubezni. Slednje, verjamem, da boste zmogli 🙂

lep dan,

ewy

lp, ewy

Ja seveda, no. Hrano si pa sama najde, a ne? Pa če je bolna, se sama odpelje k veterinarju?

Mačka ni primerna za igračo otrokom. Preden jo prinesete domov, se resno pogovorite, kako boste ravnali z njo in kako si boste razdelili delo. In pri delu na otroke ne računaj kaj preveč, ne glede na njihove obljube.

Dobro razmislite. Mačke so res ljubke, a tudi težavne – predvsem je ne moreš vzgojiti ( kot lahko psa). Svojeglave so in one v bistvu vzgojijo lastnika in ne obratno.
Res so čiste (obstajajo tudi izjeme, med njimi je naš oranžen tigrasti mačkon, ki včasih kaka po hiši, kjer se mu zljubi), res so prijazne ( obstajajo izjeme – spet naš mačkon, ki nas praska in grize, če ga ne pobožamo točno takrat in točno tam, kjer mu paše), res so neškodljive ( spet, saj veš – naš muc, ki nam je popolnoma uničil sedežno garnituro in kakšnih šest preprog), res so nezahtevne glede hrane (naš je samo Shebo in Hill’s, ostale hrane se ne dotakne), res so miroljubne ( samo, kadar je vse po njihovem – vsa vrata morajo biti odprta, ne prenesejo zaprtih vrat, ne glede na to, na kateri strani vrat so – če ni tako, glasno protestirajo), glede spanja je še najmanj težav ( če odmisliš, da spijo točno tam, kjer si zaželijo, četudi je to tvoja postelja), pa še bi lahko naštevala… da ne govorim o tem, da ne moreš kar tako od doma, na dopust, za več dni potrebuješ varstvo…
Dopuščam možnost, da obstajajo tudi manj problematične muce, morda mi pač nismo imeli te sreče.
Ne sprašuj me, zakaj sploh imamo in prenašamo našega lumpa – ker smo zaljubljeni vanj, saj je včasih ( zjutraj in zvečer) za par trenutkov tako srčkan in ljubek in prijazen, da se raztopimo…
Ti pa razmisli, še imaš čas…

She, sem se nasmejala prigodam vašega mačkona. Mucke smo imeli praktično vedno doma zato se mi precej sanja koliko dela je lahko z njimi, zelo fajn je če ste v hiši saj muce ponavadi rade svobodno pohajkujejo. Glede hranjenja so kar nezahtevne, 2-3 krat na dan jim daš konzervo ( po njihovi izbiri jasno) in ali brikete, vedno svežo vodo in ko so mlade mleko. Predvsem je bilo več dela z njimi v smislu veterinarske oskrbe, sploh če so rade svobodne in seveda tudi kakšne poškodbe dostikrat staknejo zaradi tega. Mislim pa, da je njihova oskrba manj zahtevna od oskrbe za psa predvsem zaradi rednih sprehodov, ki jih kužku moramo omogočiti. Na otroke se jaz ne bi zanašala glede skrbi. Božajo in crkljajo jih vsi radi, zamenjati pesek v mačjem stranišču pa jim ni ravno fajn. Malce težavno je , če je muca bolj dolgodlaka saj je potrebno precej več čiščenja v stanovanju. Imajo pa lahko tako, kot je napisala She vse možne razvadice in navadice tele naše muce, en maček ki sem ga imela še v svoji mladosti je znal celo lulati v školjko, spet drug je sam odpiral vrata…:))))

Oh She – tatica grda – NAŠEGA MAČKONA SI UKRADLA.

Ne nisi, ravno pušča dlake na mojih črnih žametkat in ZAHTEVA svojo porcijo Sheba – Creation ( Fikasee mit Pute ) – karkoli že to je.

Vsi smo zaljubljeni v našo vrečo bolh…

predno posvojite mačko ( upam de jo še niste vzeli pa čeprav gre že za staro temo, pa če ste upam de ste prej dvakrat razmislili) dobro razmislite če mate cajt skrbet zanjo.  pri vsem tem kar skrb za mačko zajema je farba mačke čist nepomembna. mačka rabi nujno: hrano, vodo,  praskalnik, ležišče,  igrače, de jo peljete h veterinarju če mislite de je bolna ( pri mačkah je to zlo težko ugotovit, ker dobro skrivajo bolezenske znak),  de se zavedate de se morate tud vi igrat z njo ( mačke ljubijo človeško družbo), mačka rabi varstvo kadar greste na počitnice in de ko vas ni doma de jo vsaj kdo pride pogledat, se igrat z njo, jo nafutrat in ji dat vodo,  pa še mačji wc tud rabi, sem pozabla oment.  v mačjem wc-ju je treba redno menjat pesek.  ste pripravljeni na vse to? mačka rabi tud nego kožuha, tud če je kratkodlaka, ni važno.  pa pazite na socializacijo mačke,  a je notranja al zunanja al oboje.  če je notranja jo je fajn navadit tud na zunanje okolje za primer če bi se slučajno kdaj zgubila med nočnimi sprehodi.  mačke so zlo samostojne in pridejo  h človeku ko jim paše, niso to psi k bi se odzivali na klic.  otroci morjo tud vedet de mačke niso igrače in de rabijo svoj mir in de se z njimi ne sme delat grobo. treba se je naučit prepoznavat mačje znake.  ste pripravljeni na vse to? če niste,  pol vam mačko odsvetujem. pa še nekaj, sami boste morali skrbeti zanjo.  na otroke pozabite, ne bojo skrbeli zanjo.  vsi otroci majo radi živali, zanimive so jim 5 minut, čez 3 dni pa se jo naveličajo ko vidijo kakšna obveznost je to.  mačka tud ni hec mačke rabijo vašo družbo vsaj 15 let. ste pripravljeni zanjo skrbet tok cajta?  pa ne sme vam bit problem sterilizacija, kastracija in stroški pri veterinarju.  če se odločite vseeno de ma mačka mlade vedite de mačji mladiči zahtevajo posebno skrb, predno so dost veliki de grejo lahko v nove domove.  skratka upam de ste dvakrat razmislili vse to kar sem zdej napisala predno ste si mačko omislili.  ker če niste ni šanse de jo mate ker bo čez 2 dni v zavetišču.

Odgovor na objavo uporabnika
Sara , 13.03.2006 ob 08:42

Doma smo se odločili, da v našo družino sprejemmo novega člana – mačko. Otroka sta stara 4 in 8 let, mislim, da se mi zdi to primerna starost. želita si mačko oranžne barve, lahko je tudi progasta. WAli kdo pozna koga, ki želi prodati ali oddatiu takšnega mačka (sploh ni pomemben, vseeno pa imajo prednost samičke). Hvala za informacije.

Maček ni za tako majhne otroke. Zakaj? Ker bosta otroka rinila v mačko, mačka pa ima rada mir in pride v naročje, ko ji paše. Otroci bodo opraskani dnevno. Raje jima kupi psa, da bosta skrbela za njega.

Mačka se konstantno brani in beži pred majhnimi otroci, ki in pa če so vsiljivi…

Odgovor na objavo uporabnika
bedarija333, 20.09.2021 ob 21:59

Maček ni za tako majhne otroke. Zakaj? Ker bosta otroka rinila v mačko, mačka pa ima rada mir in pride v naročje, ko ji paše. Otroci bodo opraskani dnevno. Raje jima kupi psa, da bosta skrbela za njega.

Mačka se konstantno brani in beži pred majhnimi otroci, ki in pa če so vsiljivi…

a ker psi so pa namenjeni temu, da jih otroci vlačijo po rokah in jim špilajo igrače?

tudi pes, čeprav povečini kasneje kot mačka, bo imel enkrat zadosti. zato pa je največ ugrizov v domačem okolju in največkrat so pogriženi otroci.

vsaka žival potrebuje primerno oskrbo, kar vključuje tudi rokovanje z njo. odgovorni za to so pa v celoti starši. majhni otroci nikakor niso primerni skrbniki živali, še manj je katerakoli žival namenjena temu, da nekomu špila igračo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close