Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Konvertabilne marke (BiH) – kje kupiti?

Konvertabilne marke (BiH) – kje kupiti?

Potujem v Sarajevo in ne vem, kje se mi najbolj splača zamenjati evre v konvertabilne marke. Že v Sloveniji ali tam? Se da mogoče plačevati kar z evri, ima kdo tukaj kaj več izkušenj s tem? Hvala.

Aha, še to, če se menja že v Sloveniji, kje se najbolj splača – na pošti, banki (kateri?), kaj tretjega? Jih je treba naročiti vnaprej?

Jaz sem jih menjala v menjalnici. So pa na štantih jemali tudi evre.

Pa je v Sarajevu dovolj menjalnic, mislim, je lahko najti?

Pa saj greš v veliko mesto, no…ne v džunglo.

ko sem jaz šla v bosno, sem kar na bankomatu dvignila nekaj denarja. pa mislim, da ni neke panike. plačevala pa sem vse z markami.
menjalnic je pa kar nekaj, tako, da strahu ni (v bosni namreč, sploh pa sarajevo).

Pa se lahko s katerokoli slovensko bančno kartico dviga denar na bankomatih v BiH? Koliko približno pa znaša provizija?

imam maestro. vem, da je nekaj malega provizije, tako, da sem dvignila za par dni skupaj. mislim, da je od banke odvisna provizija. recimo, da je okoli 1eur na dvig provizije.

Koliko denarja pa misliš zamenjat?

Tam lahko več ali manj povsod plačaš z evri. Mogoče v kakšni trgovini ne. Vrnejo pa ti marke. Menjava v Bosni je povsod 1EUR = 1,95 KM.

Takoj na zacetku Bascarsije imas NLbjev bankomat, provizija je minimalna. V vseh trgovinah lahko placujes z Maestro kartico ali pa kreditno, na stantih se raje vzamejo evro kot marke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close