Kako odpraviti bolhe na psu?
Imamo skoraj eno leto starega Shih tzu.ja, ki 1. dobil bolhe. Dobil je ampulo biospotx, vendr po enem tednu so bolhe še vedno prisotne. Kako mu lahko pomagamo, da odpravimo to nadlogo. Čistim, kot nora, tam kjer se giba, pa tudi druge.
Ravno frontlina mu nebi dajala, ker je menda preveč agresiven.
Kako vi postopate pri odpravi bolh? So kakšni dobri šamponi, ki vse bolhe ubijejo?
Iz mojih izkušenj za mačka ti lahko povem kako je bilo .
Peljal sem ga do veterinarja in pri njem kupil neke ampulce
imena ne vem ,ker je že kar nekaj let nazaj .Pri njem sem takrat
dobil tri ampulce eno smo kar tam pri njem odprli ,da je pokazal kako
ga je treba namazati iz tisto tekočino iz ampule .Postopek je bil pa tak
eno ampulco po dlaki na mesec se pravi tri mesece vsak mesec eno .
In ti lahko povem ,da od takrat moj muc ni imel nikoli več bolhic.
Seveda doma smo pa vse prešpricali in vse preprali tako ,da je bilo
vse sanirano .In vsakemu ,ki sem do sedaj to omenil in ki je peljal
živalco do veterinarja in dobil te ampule za namazati po dlaki da to res deluje .
Sedaj če si ga že namazala z to ampulo ga ne kopaj z šamponom naj
to zdravilo iz ampule naredi svoje .Ker v vseh primerih ,ko smo se o tem pogovarjali
so bile te ampule učinkovite in ni potem bilo več bolhic .
Lahko ga okopaš z šamponom za bolhice ga posuši in potem
mu daj čimprej ampulco po dlaki ,da revež ne bo trpel .
ukrepaj čimprej .Najbolje ,da se v lekarni tudi posvetuješ ali pri veterinarju .
Da boš kužeku dala ta tretma z ampulco kakor ti bo reku .
In tam ki leži tudi prešpricaj z kakim biokilom ali operi tisto odejico .
Se pravi vse saniraj od bolhic in jih sigurno ne bo več .
Ne odlašaj čimprej ukrepaj žival trpi .
Frontline je res boljša zadeva. Ne pozabi pa, da je potrebno zaščitit s sredstvi, ki se jih dobi tudi pri veterinarju, tudi stanovanje, ker se bolhe razmnožujejo ekstremno hitro, zaredijo pa tudi hitro povsod, če ne zaščitiš tudi prostora, ležišča, skratka mora biti oboje.
Glede na to, da mu ampula ne pomaga, bo treba kaj bolj konkretnega. Tudi Frontline se odmerja glede na velikost, težo, starost živali. Tako da, če je neka žival dobila preveliko dozo, je logično, da je šlo to v škodo živali.
Pelji psa še h kakšnemu drugemu veterinarju.
Veliko lastnikov ne ve, da mora pes nosit tudi prevetvno npr. ovratnico z naravnim repelentom ko gre ven na sprehod (npr. vsebuje naravno olje geranije in sivke), da ne faše bolh – največkrat na sprehodih, pa ko se psi med seboj ovohavajo. Jaz ne dovolim, da psi rinejo v mojega psa, če greva lepo na sprehod, on lepo na vrvici zraven in se ne pustiva motit, gre svojo začrtano pot in se ne pusti motit, ga ne ganejo spuščeni neprivezani psi – ovohavanje gor ali dol. Ravno takrat pes pri ovohavanjih bodisi dreka drugih psov ali pa psov samih največkrat bolhe faše. Pa pri frizerjih v salonih jih je polno, pa naj še tako govorijo, kako čistijo. naš je vedno od tam prišel z bolhami- pa smo že menjali salone.
Ampak psi imajo največ od sprehoda, če lahko ovohavajo. To je vse kar si želijo. To jim je največje veselje in zadovoljstvo. Če ti tega ne dovoliš, če mora ob tebi korakati kot soldat, ne vem no, se mi tvoj kuža smili.
Jaz svojemu nikoli ne branim, da voha, se pozdravi z drugimi psi, ker vem, da ga to neznansko veseli. In ne boš verjela, star je 9 let, od tega je samo 2x v življenju dobil bolhe, pa še to na morju, doma nikoli.
No, ker je bilo res morda malce napačno zapisano, pa da bo razumljivo, kaj je bistvo – tudi naš pes se ovohava – samo nekateri lastniki ne razumejo, da njihov odvezan pes nima kaj delat pri psu, ki je lepo privezan pri gospodarju, onpa lahko mirno ovohava, pa čeprav to privezanemupsu ni všeč in to tudi nakaže – takim ne pustimo ovohavat 😉
Ne, večina nas ve, da so te ovratnice blažev žegen in metanje denarja stran.
Psu dajte Frontline in ponavljajte na 3 mesece. Glede na pasmo ga verjetno pogosto kopate, če ja, potem po pol doze vsak mesec.
95{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bolh se zadržuje v okolju, ne na živali, torej kupi Desektin, skrbno preberi navodila!!!
V veterinarski ambulanti se kupi posebna zvečilna tableta proti bolham in klopom.
Tableta drži 3 mesece; dovolj je ena tableta; so različno velike, glede na kilažo psa.
Cena : 44 evrov za 40 kg težkega psa (ni poceni, a se splača)
Tableta je učinkovita in ni škodljiva; lahko se da tudi mladičem.
Našega psa smo rešili bolh, kar padale so od njega, crknjene seveda.
Po 3 mesecih je treba “vajo ponoviti”.
Šamponi proti bolham niso učinkoviti in so preveč agresivni.
Pa še to: temeljito je treba počistiti stanovanje oz. prostor kjer se pes nahaja in spi.
Forum je zaprt za komentiranje.