Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako izdati račun za popoldanski s.sp.

Kako izdati račun za popoldanski s.sp.

Želim izdati račun ( odprl sem popoldanski s.sp.) za storitev. Mi lahko prosim poveste, na kak način izdan ( prvi) račun? Obstajajo kakšni bloki, ki so temu namenjeni? Se vam zahvaljujem za pomoč pri moji začetniški podjetniški avanturi. Računovodjo bom rabil samo konec leta, saj bom izdal en račun mesečno.

kukr jst vem preden odpreš sp moraš že imeti blokc za pisat račune in štampilko…

8888…štampiljka ni obvezna.

Blok za pisanje računov kupiš v papirnici in ga izpolniš in to je to.
Pazi, da ne vpišeš stopenj in zneska DDV, če se (in verjetno se nisi) registriral kot zavezanec.

Žig pa ni obvezen.

V knjigarni kupiš obrazce in jih izpolnjuješ, lahko ga tudi narediš sam in printaš, vsebovati mora vse elemente, ki jih mora vsebovati račun.
Elementi računa za pravno in fizično osebo so različni.

Hvala vsem za odgovore in prijaznost!
@ Barca- nisem zavezanec ( popoldanski s.p.)

To, da si popoldanski s.p., te ne odvezuje kontrol glede DDV, sprotnega pregleda višine prometa in doseganje pragu za obvezni vstop, prav tako si kot popoldanec lahko prostovoljni zavezanec…

@Barca. Nisem šel na pavšal, ampak na ” zbiranje računov”.

Dragi noinec, menim, da potrebuješ računovodjo ta renutek, ne konec leta!

Pavšalist oz.normiranec ali tisti, ki vodi poslovne knjige je nekaj popolnoma drugega kot pa zavezanec za DDV!

In strinjam se z muco copatarico, da vsaj kak posvet pri računovodji je nujen že zdajle, prav tako prebiranje kakega priročnika, da boš razlikoval med različnimi davki, ker DDV je nekaj drugega kot pa bo davek po tem, ko boš oddal letno bilanco.

moja babnca je zdele rekla da mora bit gor davčna številka, podpis in žig !!!

moja babnca je zdele rekla da mora bit gor davčna številka, podpis in žig !!![/quote]

Davčna številka in pa ID za DDV spet nista eno in isto, čeprav izgledata skoraj čisto enako…

moja babnca je zdele rekla da mora bit gor davčna številka, podpis in žig !!![/quote]

Obvezen žig so ukinili že pred leti. Mogoče bi tvoja babnca morala osvežit osnove.

Se strinjam.

Žig res več ni obvezen, vendar če že od začetka posluješ z njim ga moraš imeti.

Barca, espa, muca copatarica in ostali….Hvala za pojasnila in napotitev k računovodji. Izvedel sem vse,kar moram vedeti kot začetnik, pokazala in pomagala mi je izpolniti račun itd., ter dala še nekaj nasvetov. Punce, še enkrat vsem hvala za vaš trud in čas.

Mislim, da si se slabo odločil. Popoldancem se običajno bolj splača biti normiranec, kot pa obdavčen po dejanskih prihodkih in odhodkih. Sicer pa, kolikor boš prišparal pri računovodji, toliko več boš plačal davkov, tako da si na istem.

Zivjo!

Ta tema je sicer že malo stara pa vendar. Na naslovu sp.vrtiljak.net se nahaja forum namenjen samo problematiki s.p. Tam lahko postavite vprašanje na katerega dobite odgovor v najkrajšem času – če odgovora ni med že obstoječimi temami.

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close