Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ikea Vzmetnice Izkušnje

Ikea Vzmetnice Izkušnje

Pozdravljeni!

Ima Hitex latex vzmetnico s katero pa nisva zadovoljna. Vzmetnica je kljub rednem zračenju, uporabi pravilnih letvic po 3 letih uporabe na nekaterih mestih plesniva. Spiva bolj slabo, saj se mi zdi da zadeva ne diha. Sama se na tej vzmetnici precej potim, na stari se nisem.

Sedaj pa kupujeva novo posteljo 180×200 in iščeba novo. Posteljo bova vzela v Ikeji pa me zanima kakšne so izkušnje z njihovimi vzmetnicami in z njihovim posteljnim dnom.
Rada pa bi nekoliko trše ležišče, ne sicer zelo trdo, ampak tistih mehkih ne maram..

Hvala za mnenja….

Vsi imamo ikeina ležišča iz pene, jaz in mož trdo, otroci srednje trdote. V redu so, nimam nobenih pripomb, spim dobro, plesni ne, vendar na splošno v stanovanju ni težav z vlago.
Midva imava tudi posteljno dno iz ikee – pri ležiščih iz lateksa in pene se mi zdi, da je tudi to zelo pomembno. Je tako, da je mogoče nastavljati prožnost. Ima ful letvic (ne vprašaj, kako fletno je bilo zadevo sestavljat) in se meni osebno zdi odlično.
Sem pa spala tudi na raztegljivem ikeinem kavču in je bil tudi v redu. Presenetljivo v redu.

Po treh letih je vzmetnica ze tako polna svinjarije, da je tako ali tako samo se za stran fliknt.

Midva imava 4 mesece stari vzmetnici pri starših, pa nama ne ustrezajo, oba naju boli križ. Ravno čas je minil, da bi ju zamenjala :(, pa sva gor spala samo 6x. Na začetku sva čakala, da bi se malo vnesli, ker sem brala, da naj bi gor spal 1 mesec, sedaj pa imava čisto novi vzmetnici, ki ju ne moreva več zamenjati. Skratka, stran vržen denar po lastni neumnosti! Ima kdo od vas morda izkušnjo, da so mu vseeno hotli v Ikei stvar zamenjati, kljub temu, da je rok že potekel? Sicer je logično, da ne moreš gor spati tri leta in potem iti po nov jogi, ampak midva sva resnično spala gor le 6x in se vidi, da sta jogija še čisto nova..

Imava pa te: http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/10244516/

Sem slišala, da so v Jysk- u kar kvalitetne . Tiste, malo dražje. Ve kdo?

Jaz jo imam. Težko sem se nanjo navadila. Nekaj dni oziroma kar kak mesec me je vsako jutro bolela hrbtenica. Zdaj me ne več. Pred to pa sem imela en dormeo, ki je bil bolj trd kot to zdajšnje penasto ležišče.

Vprašaj direktno v trgovino.
Je pa tako, da se v šestih nočeh ležišča seveda nista mogla navaditi. Predvidevam tudi, da nista spala šest noči zapored. Razlog, da nista mogla spati, je morda preprosto v tem, ker sta spala v “tuji” postelji.

Piši na Ikeo in vprašaj.

Imamo iz Ikee, in sicer tisto z žepkastimi vzmetmi.

Vzmetnica iz pene se po nekaj letih posede, to se je nam zgodilo po 5 letih, čeprav je bila zelo kvalitetna. Namenjene so predvsem ljudem, ki veliko preležijo v postelji, npr. bolnikom, zaradi zmanjšanja možnosti preležalnin.

Zato sem malo pobrskala po spletu in našla mnenja, da je za hrbtenico najboljša z žepkastimi vzmetmi, ki so čim bolj goste, trdota je odvisna od tega, kako je kdo navajen.

Pri Ikei je pa tako, da imaš možnost po 30 dneh brezplačnega vračila, če ti ne ustreza, tudi če je že uporabljena,

ani piš
kolikor vem, na njihovi strani piše, da lahko zamenjaš v 90 dneh, z njihovo kartico pa v 6 mesecih.

Je pa tako, da se v šestih nočeh ležišča seveda nista mogla navaditi. Predvidevam tudi, da nista spala šest noči zapored. Razlog, da nista mogla spati, je morda preprosto v tem, ker sta spala v “tuji” postelji.

Piši na Ikeo in vprašaj.[/quote]
Ležišča se tako in tako ne bova mogla navadit, ker spimo tam max 4x na mesec. Smo pa v tem času, odkar imamo vzmetnice spali na treh različnih posteljah na dopustu, pa ni bilo nikoli niti pol toliko bolečin oz skoraj nič, kot jih imava s spanjem na teh vsako noč. Tako da mislim, da je bolj kriva trdota (doma imava meblov hospital in je fenomenalen) kot pa spanje v ‘tuji’ postelji. Sem sedaj videla, da piše, da se jih lahko zamenja po pol leta s kartic. Upam, da to drži.

Piši na Ikeo in vprašaj.[/quote]
Ležišča se tako in tako ne bova mogla navadit, ker spimo tam max 4x na mesec. Smo pa v tem času, odkar imamo vzmetnice spali na treh različnih posteljah na dopustu, pa ni bilo nikoli niti pol toliko bolečin oz skoraj nič, kot jih imava s spanjem na teh vsako noč. Tako da mislim, da je bolj kriva trdota (doma imava meblov hospital in je fenomenalen) kot pa spanje v ‘tuji’ postelji. Sem sedaj videla, da piše, da se jih lahko zamenja po pol leta s kartic. Upam, da to drži.[/quote]

Se bojim, da možnost podaljšanega vračila s kartico velja za nove, nerabljene izdelke. Pri vzmetnicah pa pač ti trije meseci poskusne dobe.
Na tvojem mestu bi pisala in vprašala, druga možnost je pa prodaja na bolhi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close