Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vnetje mehurja – pivo

vnetje mehurja – pivo

Nekje sem prebrala, da pivo pomaga proti vnetju mehurja, ali to drži?

malo, ker vzpodbudi izločanje vode. če imaš vnetje mehurja je priporočljivo, da čim več piješ, da se mehur in bakterije v njem čim v čim večji meri izplakujejo. seveda priporočam brezalkoholnega, sploh, če si na antibiotikih.

Bolje je piti čaj za mehur, ki ga kupiš v lekarni.

Če najdeš kje njivsko preslico, bo najboljši čaj.

Še posebej so priporočljive brusnice. Lahko kupiš posušene (izgledajo skoraj kot rozine) in jih grizljaš čez dan, v lekarni pa imajo 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pripravek brusnic za čaj. Izogibaj pa se pijačam z mehurčki in kavi, tudi voda je kot dodatna pijača skoz dan zelo v redu, važno je da se veliko spira.

Jaz sem se en teden trudila z domačimi arcnijami in nekimi iz lekarne brez recepta, prebedela na ta račun skor 3 noči, na koncu pa itak ni šlo brez antibiotikov.
Mar bi šla ponje že takoj na začetku…

ko sem šla prvič v savno sem dobila tako vnetje za popizdit in prav tako kot je napisano zgoraj nekaj doma šušmarila z domačimi zvarki, dokler nisem dobila antibiotika mi ni na žalost nič pomagal

Dvomim, da pivo kaj bolj pomaga kot recimo navadna voda, sploh, ker vsebuje alkohol, ki ga pri tovrstnih vnetjih odsvetujejo.

Meni pri zelo blagih vnetjih pomaga samo čaj iz gornika (ursi, dobiš v lekarni), če je huje pa antibiotiki. Brusnice so pri meni blažev žegen…

za vnetje mehurja ti priporočam pitje,lubenico in pa brusnice

Koristi samo prenalivanje z tekočino, najbolje vodo, čaj. Alkohol raje pri miru pust.

Res je, pij veliko tekočine, ursi čaj, npr. preslica, breza… nesladkani ali pa vodo.

Čaj iz petršilja pij ker odvaja vodo. Priporočam ti brusnični koncentrat 700mg ki je obogaten z vit. C. Pa nasploh povečanje vit.C vsaj 1000mg dnevno. Vnetje pa se brez antibiotika ne bo pozdravilo ampak lahko narediš nasprotni učinek da si situacijo še poslabšaš ker se vnetje preseli v ledvico. Lahko pa probaš tudi z Urifarjem.LP

Jaz sem tudi imela od vseh naših tetk, babic itd. neke nasvete o čajčkih in rožicah.
Japajade.
Lej, pejt lepo k svojemu zdravniku po recept za antibiotike, pa boš imela mir v 24 urah.
Sicer pa kakor hočeš, cmihaj in matraj se v nedogled z domačimi rožicami. Ali pa pojdi lepo po “ta prava” zdravila.

Hvala vsem za nasvete.

Na antibiotike sem žal alergična, tako da do sedaj mi je pomagal samo brusnični sok… upam, da mi bo tudi sedaj…stanje je sicer mal boljše, sam nisem še čist pozdravljena, me pa vsaj hvala bogu več ne peče…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close