Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali je možno da toast toliko redi?

Ali je možno da toast toliko redi?

Jem ga 14 dni in sem se 1 kg zredila. Seveda jem ga občasno, ne vsak dan. Kaj pol sploh jest zjutraj? Pustimo jogurt in žitarice ki jih imam poln kufer, sam od sadja pa se ne najem!

polnozrnati toast mislim da ne more redit

ja koliko toasta pa poješ zjutraj, da misliš, da se od tega zrediš????

Na embalazi imas navedeno kaloricno vrednost na 100 g in po rezinah. Malce preracunaj svoj dnevni vnos in potrebe, pa bos hitro videla, koliksen del predstavlja toast.

In seveda tudi polnozrnati toast redi, ce ga pojes vec, kot bi bilo treba. je pa res, da kot vse polnozrnate zadeve daje daljsi obcutek sitosti.

Pojem enega ali maks kdaj pa kdaj dva.
Kr neki, druge spremembe ne vidim in kr 1 kg gor, joj te kile!

Toast je poleg raznih dodatkov tudi poln sladkorja. Če že moraš jesti kruh potem raje kupi navadnega, še bolje pa kakšnega rženega.

no, pol to ni od toasta, ampak je nekaj drugega krivo.

Kaj pa si namažeš na toast?

Sama pojem zjutraj od male pakunge toasta 6 rezin, salamo, sir, kumarice. Če pa imam ameriški toast (veliki), padejo 4 rezine, s salamo, sirom, kumarice. Včasih pa pašteta, margarina, marmelada. Vsak dan. Pa se ne redim.
Povej raje, kaj vsebuje tvoj celotni zalogaj hrane. Ampak, ena ali dve kili se ne štejeta za rejenje, ker ima organizem svoje navade in se teža lahko poviša čisto zaradi tretjih stvari, kot je zastajanje vode, ne greš na veliko potrebo že nekaj dni, pa še se najdejo stvari. Če bi jih v 14 dnevih pridobila po 1, bi bil večji vprašaj kot pa to, da si v 14 dnevih pridobila 1 kilo, ki je verjetno odvisna od česa drugega kot pa od ene ali dveh rezin toasta, ki jih poješ zelo občasno.

Med tednom nikoli ne zajtrkujem. Že skoraj 30 let, odkar hodim v službo. Za zajtrk potrebujem dovolj časa, da ga v miru pojem, tega pa med tednom ni. Torej spijem samo lonček kave z mlekom. Sem parkrat poskušala, ko sem prebrala, kako je zajtrk nujno potreben in zdrav in oh in sploh, pa mi enostavno ni zneslo. Brez zajtrka se povsem dobro počutim, nikoli še nisem imela teav s težo.
Kar se pa +1kg tiče – še nikoli v življenju nisem imela težav s težo, mi pa že od nekdaj niha +/- 1kg.
Tako da tale kg ni nujno ravno od toasta.
Nevarno za kile zna bit pa recimo sadje, v katerem je ogromno sladkorja…

Jaz sem tud mela obdobje toastov in takrat sem se v 1 mesecu zredila za 2 kg. Res pa je, da sem skoraj vsak večer pojedla 2 toasta in skodelico kakava. 🙂 Potem sem pa šla s kolegico v Mcdonalds in ker ne jem fast fooda, sem naročla toast in tam na njihovi tabeli s kalorijami piše, da ima toast (2 rezini toasta, košček šunke, 2 koščka sira) 500 kcal. Če je to res, imata dva toasta 1000 kcal. Pa so njihovi toasti bol med malimi. 😛 Po pa se ni več težko zredit. 🙂

Z nečem si povečala vnos kalorij. Zdaj ali je to toast + vse, kar zraven poješ, ker verjetno ne ješ samo kruhkov, ali pa kaj drugega, moraš pa sama ugotovit.

kaka bedarija
1000 kalorij ima ena konkretno obložena velika pica.

in en mcdonaldsov toast (porcija) ima po njihovi spletni strani 205 kalorij. moraš pogledat, kaj gledaš, joule ali kalorije.

ti pa si se redila od kakava, ne pa od dveh toastov…

Hoferjev toast, ameriški sendvič toast ima na rezino 30g/189kcal kar je za topli sendvič, če ga še nabašeš s sirom in šunko čez 500 kalorij! Vsak pa ne poje le enga mar ne?

kaka bedarija

in en mcdonaldsov toast (porcija) ima po njihovi spletni strani 205 kalorij. moraš pogledat, kaj gledaš, joule ali kalorije.

ti pa si se redila od kakava, ne pa od dveh toastov…[/quote]

Ne nabijaj, Hoferjeva majhna zamrznjena pizza margerita (dvojno pakiranje) ima 392kcal/100g(ravno gledam), torej 600g neto za dve pizzi pa si računaj in je to majhna pizza. Konkretno velika potem veš koliko jih ima. Je pa različno od pizze do pizze, najmanj kalorični se mi zdijo izdelki iz Eurospina, kaj se tiče testa.

Še to če že gledate na kalorije, poglejte si kalorije na Hoferjevi BBQ plošči iz svinjine 3400-3700 kalorij za 800g
Pol pa se upraš s kje rataš debel

kaka bedarija

ti pa si se redila od kakava, ne pa od dveh toastov…[/quote]

Maš prav, bedarija. Se opravičujem, me je odneslo. 500 kcal je za 2 toasta.Za zanimivost- med kaloričnimi tabelami mam shranjen njihov nekaj let star meni in je takrat mela “porcija” šunka-sir toasta 250 kcal, glede na internet pa jih ma danes “porcija” šunka-sir toasta še manj, 180 kcal (po slikah je že kruh drugačen) Ta za 205 kcal je pa z rukolo. Se opravičujem. 🙂 Vglavnem pa še vedno kar dosti, če prešaltaš iz jogurtov s kosmiči na toaste.

Vedno znova me zelo preseneča, da tako veliko ljudi RES misli, kako je sadje strašno redilno in se ga posledično izogiba.

Sama že desetletja jem/pojem od 1 do celo 3kg sadja dnevno (sploh poleti, ko mi ni problem pojesti 1kg lubenice, ali pa 1kg češenj, slastnih domačih breskev, jagod, borovnic), pa se ne zredim nič. Sadje pa tudi v nasprotju s prevladujočimi pravili jem izključno in samo pozno popoldne oziroma zvečer, ker ga v bližini kave in mleka ne smem niti zavohati, ker sem potem zabuhla in napihnjena cel dan kot balonček………pa spet, nisem se zredila ”niti za gram” od tega….

Je pa res, da sem v svojem jedilniku črtala VSE ‘kar sliši’ na sladkor (beli, rafinirani) moko, sol, živalsko maščobo, …….sploh pa predelane reči. TUdi toast sodi v to rubriko ‘predelano’ ker ne le da gre za industrijski kruh, ampak ta je še dodatno obdelan in predelan, da tako v narezani obliki vzdrži mesece in mesece…..

In še eno dodatno pojasnilo, če že niste tega opazile, kilogrami v mesečnem ciklu vsake ženske variirajo tudi za 1-2kg, nekaterim tudi do 3kg v enem ciklu, pri enih več, pri drugih manj. Preverjeno.

In nisem neka mlada smrklica, sem blizu 50 letom…..

Vedno znova me zelo preseneča, da tako veliko ljudi RES misli, kako je sadje strašno redilno in se ga posledično izogiba.

Sama že desetletja jem/pojem od 1 do celo 3kg sadja dnevno (sploh poleti, ko mi ni problem pojesti 1kg lubenice, ali pa 1kg češenj, slastnih domačih breskev, jagod, borovnic), pa se ne zredim nič. Sadje pa tudi v nasprotju s prevladujočimi pravili jem izključno in samo pozno popoldne oziroma zvečer, ker ga v bližini kave in mleka ne smem niti zavohati, ker sem potem zabuhla in napihnjena cel dan kot balonček………pa spet, nisem se zredila ”niti za gram” od tega….

Je pa res, da sem v svojem jedilniku črtala VSE ‘kar sliši’ na sladkor (beli, rafinirani) moko, sol, živalsko maščobo, …….sploh pa predelane reči. TUdi toast sodi v to rubriko ‘predelano’ ker ne le da gre za industrijski kruh, ampak ta je še dodatno obdelan in predelan, da tako v narezani obliki vzdrži mesece in mesece…..

In še eno dodatno pojasnilo, če že niste tega opazile, kilogrami v mesečnem ciklu vsake ženske variirajo tudi za 1-2kg, nekaterim tudi do 3kg v enem ciklu, pri enih več, pri drugih manj. Preverjeno.

In nisem neka mlada smrklica, sem blizu 50 letom…..[/quote]

če poješ vsak dan po dve, tri kili sadja na tvoj običajni jedilnik, se boš zredila. če pa pri jedilniku priškrneš tistih 500-600 kalorij, se pa seveda ne boš. to je vsa matematika

En navaden toast ima približno 240 kcal (24 g OH, 10 g maščob in 13 g beljakovin).

Izračun velja za:
2 rezini toast kruha (cca. 50 g): 135 kcal (2 g maščob, 24 g OH od tega 3 g sladkorja, 4,5 g beljakovin)
2 rezini sira, npr. Edamec (cca. 25-30 g): 84 kcal (6 g maščob, 7 g beljakovin)
1 rezina kuhanega pršuta (cca. 12-16 g): 24 kcal (2 g maščob, 2 g beljakovin)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close