Operacija čeljusti
Jaz sem šla tja na pregled, a sem se operacije ustrašila. Imam sicer nepravilen ugriz (zgornji zobje mi ne prekrijejo spodnjih), ampak to ni toliko funkcionalna motnja kot estetska. Pred tem bi morala kakšno leto in pol nositi fiksni aparat, šele nato bi sledila operacija. Pri tem bi mi zlomili čeljust in jo potem skrajšali. Nisem si upala.
Mateya, jst sem si vse pri 25 letih popravila z zobnim aparatom v pol leta! Bila sem zelo pridna in ga nonstop nosila – tudi, ko sme jedla. Sem se tudi sama zanimala za to operacijo, saj sem imela zelo grd ugriz – zgornji zobje naprej in čez (res grozno brez pretiravanja, da sem usta vedno držala zaprta, če bi me kdo gledal od strani), ampak me je vse minilo. Pusti kakšen mejl pa ti dam ime ortodonta. Je res strokovnjak na svojem področju. Aparat ni bil fiksen, ampak ga je sproti dodeloval. Zdaj imam čisto pravilen ugriz in super zobe, spodnji del obraza je širši, izgled nosu se je spremenil, sem manjkrat prehlajena, brez da bi mi kaj pulil itd.
Če pa je tvoja odločitev že padla, pa upam, da ti bo odgovoril kdo, ki je to operacijo že dal skozi.
jaz sem imela operacijo zaradi mladostnega zoba ki se je razrasel v čeljusti, sem bila kar boga, kost iz kolka so mi vzeli in ga vstavili v čeljustiCO spodnjo da so mi doflikali kar je med operacijo mladost,. zoba
počila čeljust. Mene ni bolelo zaradi operacije in vseh tablet nerkoz…svečk….ampak mi pri jedi nekako čeljust poskoči, da ne govorim
o temu da boš imela spodnjo in zgornjo čeljust povezano tako da ne boš
mogla govoriti, kaj šele jesti!!!!! (jaz 2 meseca) do smrti se nebom več
dobro najedla, ker mi poskakuje in je zelo moteče.
Pa ne me vprašat kako se POČUTIM KO IMAM NOGO V GLAVI?
(malo heca) vedno sem na Nogah, tudi ko sem na glavi……..
pa veliko sreče
Zdravo, pred kratkim sem imela poseg spodnje čeljusti.V UKC Ljubljana opravijo delo popolno.Bolecine so znosne,dobiš tudi zdravila ko odideš domov po treh dneh zdravljenja v bolnici.Meni predstavlja največji izziv hrana,miksanje,ki bo trajalo cirka 6-8 tednov.Rada jem predvsem kruh…Meni ni žal,da je poseg za mano.Okrevam lepo.
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.