Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kam z drobižem, kje menjajo?

Kam z drobižem, kje menjajo?

Doma imam velik vrč bronastih kovancev, v skupnem seštevku jih je sigurno čez 30€. Mi lahko kdo pove če se jih da kje zamenjati za papirnati denar? Šla sem v 3 trgovine in niso želeli vzeti. Potem pa kupce vedno prosjačijo za drobiž!!Imam še kakšno opcijo?

Jaz odnesem na banko, stresem v avtomat, ki denar prešteje in ti sprinta potrdilo, nato greš s tem potrdilom na okence in si daš na račun.

Pojdi na katerokoli banko – tam ti bodo prav gotovo zamenjali.

Sicer pa: nisi kot otrok nikoli imela hranilnika? A takrat so te starši (s hranilnikom vred) tudi peljali spraznit le-tega direkt v trgovino? 🙂

V kateri avtomat pa streseš? Ima NLB tudi to?

Tukaj klikni na samopostrežni bla bla bla, vtipkaj kraj…

http://www.nlb.si/poslovna-mreza

Ja, katera blagajničarka pa bi se ukvarjala s polnim vrčem kovancev? A bi bilo tebi fajn, ko bi stala na blagajni, pred teboj pa bi eden plačeval z bakrenimi kovanci in bi blagajničarka morala seveda vse lepo preštet? Daj, daj…..

Tudi jaz imam velikokrat polno drobiža, vendar ga nesem v trgovino vedno samo za eno pest, da ga hitreje preštejejo. Pa še takrat mi je nerodno zaradi tistih za menoj, ker morajo malce počakati.

Delaj tako kot jaz, pa boš videla, da drobiža žez kakšno leto sploh ne bo več v vrču.

Lahko položiš, avtomati so skoraj n vsaki banki. Je pa pri pologu kovancev provizija.

Denar je denar – kovanci in bankovci.

Moj otrok “zbira” drobiž. Ko si nekaj zaželi, prešteje denar za npr. določeno igračo (itak ve, koliko stane) in gre v trgovino. Do zdaj mu niso nikjer težili ali pa rekli, da ga ne bodo vzeli.

Tudi sama npr. pripravim drobiž za 5 € in z njim v trgovini plačam kupljeno. Ne vem, zakaj bi me nekdo zavrnil. Denar je denar.
REs pa najbrž ne bi nesla naenkrat drobiž za npr. 50€

no zdej smo pa tam…
denar bom nesla na banko, položila na račun in zato naj še plačam halooo

jaz ga vedno nesem v trgovin kjer so zelo veseli saj jim stalno primanjkuje drobiža…
nesem in povem da imam recimo za 10 eur, ona mi da iz blagajne bankovec in ko ima čas prešteje…
ker sem redno v tej trgovini naslednjič vprašam če je bilo ok … (pa itaq da je ker doma vsaj 2x preštejem)

no zdej smo pa tam…
denar bom nesla na banko, položila na račun in zato naj še plačam halooo

jaz ga vedno nesem v trgovin kjer so zelo veseli saj jim stalno primanjkuje drobiža…
nesem in povem da imam recimo za 10 eur, ona mi da iz blagajne bankovec in ko ima čas prešteje…
ker sem redno v tej trgovini naslednjič vprašam če je bilo ok … (pa itaq da je ker doma vsaj 2x preštejem)[/quote]

Cenik NLBja je tule http://www.nlb.si/stroski-osebni-racun

Pise, da za polog gotovine v kovancih do 30€ ni provizije, za vec pa 2,14{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} oziroma min 1,07, izjema je polog na Toli račun.

Mimogrede. Tudi poslovni subjekti plačujejo provizijo za vsak polog, tudi za bankovce.

Sem potegnila staro temo iz naftalina, ker me zanima, če kdo ve, kam nesti drobiž iz otroških hranilnikov in ga zamenjati za gotovino? Na bankah ga vzamejo ob strašnem vzdihovanju in zavijanju z očmi, ker ne marajo, da sam prej presortiraš in prešteješ kovance, to morajo narediti sami, kar pa je seveda zelooo težko. Mi je kar malo smotano zaradi otrok, ki grejo vsi navdušeni s temi kovančki na banko, tam pa gledajo zdolgočaseno teto. Se spomnim, da je bilo v mojih mladih letih to pravo doživetje, ko so nam dali tisti plastični pladenj in smo potem tam preštevali.

Obstaja kje kak avtomat za sortiranje ali pa “normalna” banka, kjer jim to ni odveč?
Hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close