stokke vozički
Jaz sem bila vedno proti zapravljanju za vozičke, sem pa zdaj, ko ima otrok eno leto in še malo, primorana kupiti voziček ali Bugaboo ali Strokke in še enega blazno dragega imam nagledanega. Ker samo trije vozički so narejeni tako, kot morajo biti za pravilno sedenje. Če otrok nima težav, je vseeno, bo vsak voziček v redu, če pa jih ima, je to zelo pomembno. Ko boš mene videla v zelo dragem vozičku in me obsojala, vedi, da sem ga morala kupiti, da bi se moj otrok naučil pravilbno sedeti.
Hmm zanimivo, sama imam nedonošenko in sem naredila pravo malo študijo o vseh pripomočkih, kateri so dobri, katere odsvetujejo…
Zdaj pa me zanima zakaj naj bi po vaše, oz. kdorkoli vam je že to rekel, ravno Stokke in Bugaboo bila primerna za pravilen razvoj, sedenje,… ker kot jaz vem imata obadva školjkast sedež, se ga ne da v popolnoma ležeč položaj, ležišče se ne zravna, vendar ima otrok nogice tudi ko spi višje, oz ritko nižje od glave in nogic. To pa ni primerno za otroke ki imajo motnje v razvoju.
Tako da me zanima kako naj bi bili po vaše narejeni vozički za pravilno sedenje?
lp
Pišeš svetovno neumnost! In če ti slučajno temu res verjameš, potem ti ni pomoči, vedi samo, da nimamo vsi iq na ravni sobne temperature. Tako, iz firbca – zakaj pa ravno Bugaboo in Stokke? Kaj pa imata skupnega, razen školjkastega sedeža? Nič drugega! Za pravilno sedenje je pomemben dovolj pokončen naklon hrbtnega dela in nastavljivo naslonjalo za noge (po možnosti tudi glede na dolžino otrokovih nog – ampak to imajo redki vozički – med njimi je res Stokke, Bugaboo pa ne). In takih je milijon vozičkov! Pa fino je še, če tisto sprednje varovalo ni ovira (kot npr. pri Bugabooju, pa tudi pri Stokkeju ni dosti boljše), pač pa v pomoč pri usedanju. Skratka – to, kar imata ta tvoja dva vozička skupnega, ima še milijon drugih, od Quinnyjevega Buzza, Joolza, ABC Designa, Haucka,…. Pravzaprav je boljši in primernejši voziček, ki nima školjkastega sedeža (ko npr. otrok zaspi, tako nima nog v luftu), le-ta je dober samo takrat, ko otrok še ne sedi popolnoma samostojno (pa je vseeno že malo večji, ali pa mu moraš podložiti rit), da je v polsedečem položaju. Ampak za to ni potreben školjkast voziček, pač pa samo ena zvita dekca pod nogami.
Tako da tvoj otrok ne more biti izgovor za tvoje preseravanje! Pač, če ti je všeč, da ni nobenega vzmetenja in da ni za nikamor, razen za lep asfalt – potem si ga pa kupi. Samo ne serji s takšnimi neumnostmi.
tukaj pa se jaz ne strinjam z vami, dandanes je na trgu ogromno vozičkov, vendar pa žal vsi niso najboljši za razvoj otročkov. Svetujem vam, da si malo preberete kakšne otroške vozičke svetujejo, na trgu pa nikoli ne bo vedno samo kar je najboljše za naše najmlajše, vendar kar najbolj privlači starše na videz, kar pa ne pomeni da je tudi dobro za razvoj otrok.
lp
Mi smo kupili Stokke voziček,stolček in jajčko za stolček.Voziček lahko pelješ z enim prstom, v drugo smer ga obrneš lahko na pločniku v eni potezi,ne,da dviguješ kolesa in voz in sučeš…Tukaj na forumu vedno lapajo nevedne ženščine,ki jih razjeda samo “favšija”.Ta voziček bo kupila tista, ki ve kaj hoče in kaj ji je všeč.Glede bruhanja tiste neumne koklje zgoraj pa povem,da mi skoraj bruhamo,ko beremo njene neumnosti.
Vse ostale pa ne pametujete glede testiranj, saj se ve kako se opravijo;ti meni,jaz tebi!
Kaj pa so to hodalice? :-))) Sori, se strinjam grede vozička, samo glede tiste tvoje hodalice si pa čisto mimo usekala. Že mnogo let je HOJICA (to je slovensko, če misliva isto stvar) nezaželena oz. jo močno odsvetujejo. In dejansko ne poznam staršev, ki bi to v zadnjih 10 letih uporabljali. Sem jo imela jaz, pa moja brata tudi. Pa smo vsi še zaenkrat ok. 🙂 Toliko o zarukani Sloveniji…. mogoče bi bilo dobro priti spet malo na obisk? :-))
In kako si vozila novorojencka? V jajcki ali takoj v sportnem sedezu? Torej nisi imela kosare ali prve tri mesece otrok ni sel na sprehod?
Dejstvo je, da ima Stokke sportni del, ki se ne poleze v celoti in je ritka nizje kot ostali del telesa. Za otroka s tezavami ta vozicek niti pod razno ni priporocan, morda ravno obratno.
Raje sem imela velik vozicek na treh kolesih, ki sem ni v 6 eltih uporabe ni nikoli prevrnil, sem ga obracala po svoje, otrok pa je imel raven hrbet in v njem dovolj prostora za spanje tudi treh letih. pa niti šod razno ni bil poceni, pa tudi najdrazji ne.
mi smo ga imeli in ga hranimo se za drugega otroka. meni je vedno bil in bo zakon, gledala sem vse in mi je najboljsi in najjlepsi in mi dol visi, kaj si drugi mislijo o njem. vsak ima svoj okus in jaz se ne vtikujem. v druge, drugi pa naj mene pustijo pri miru. dokler zasluzim svoj denar in svojega zapravljam za otroke, naj nikogar ne briga, kam denar gre. na, stokke ustreza, je pa res, da se ne bi mogla odlocit za njega, ce bi ziveli v hribih oz. imeli v okolici makadam. takrat bi pac izbirala med vozicki, primernimi za tisti teren. vsak se od,oci zase, a ne? neni so pa npr. kaki drugi vozicki grdi, pa ne bom sla odpirat teme zaradi tega. meni pa npr. ni jasno, kako eni vozijo nove avtomobile ali pa vsaj bmwje za 15k, kupijo pa gozicek z lupinico vred za 300e in si sposojajo stvari za otroka. midva imava normalni placi, zivimo v najemniskem stanovanju, otroku pa pac privosciva najboljse – kar se nama zdi najboljse, no, vsak prisega na kaj drugega. in lepo vse hranimo za drugega, vse je vecinoma kot novo, potem pa bomo podarili ali prodali …
Danes grem kupit voziček skupaj s fizioterapevtko. Dva tedna sva raziskovali vse vozičke, vse. Danes greva še enkrat probat Bugaboo in Graco Evo. Če vaš otrok nima težav, je vseeno. Moj otrok težave ima in fizioterapevtka, ki z njim dela eno leto mi tako svetuje in mi je tudi nazorno pokazala, zakaj, z otrokom v vozičku. Vi se lahko tukaj delate norca iz mene, če se vam moje zabave zdijo smešne. Jaz samo hočem pomagati svojemu otroku. Ki je na svet prišel in ga je čakal rabljen Peg Perego, več let star. Moj namen ni bil imeti drag voziček, so me okoliščine prisilile.
Hmm zanimivo, sama imam nedonošenko in sem naredila pravo malo študijo o vseh pripomočkih, kateri so dobri, katere odsvetujejo…
Zdaj pa me zanima zakaj naj bi po vaše, oz. kdorkoli vam je že to rekel, ravno Stokke in Bugaboo bila primerna za pravilen razvoj, sedenje,… ker kot jaz vem imata obadva školjkast sedež, se ga ne da v popolnoma ležeč položaj, ležišče se ne zravna, vendar ima otrok nogice tudi ko spi višje, oz ritko nižje od glave in nogic. To pa ni primerno za otroke ki imajo motnje v razvoju.
Tako da me zanima kako naj bi bili po vaše narejeni vozički za pravilno sedenje?
lp[/quote]
Moj otrok ni več dojenček in v vozičku ne spi več in ne leži. Jaz sem iskala in v teh vozičkih našla pravi kot (res pravi) za hrbet in pravi kot pri kolenčkih (da nogice padejo dol, večina vozičkov ima nekaj za nogice gor položit, pod kotom 45 stopinj, tudi tam mora biti 90 stopinj). Plus, trda podlaga mora biti, trdo sedalo.
Jaz študij nisem delala. Imam odlično fizioterapevtko, ki mi je takrat, ko je videla, da moj otrok to potrebuje, rekla, kaj potrebuje.
Topsy,še enkrat preberi kaj sem napisala.Komentiraš,brati pa ne znaš.Napisala sem stolček( to je leseni stolček na katerem otrok sedi za mizo) in jajčka za na stolček ( razloženo;posebna jajčka,ne za voziček,ampak za stolček,da je otrok -( od dveh mesecev do 4 mesecev)lahko na višini in vas opazuje ,ko kuhate).Torej ta jajčka se namesti na stolček.Voziček imam komplet, torej je novorojenček ležal v košarici do 5 mesecev.Sedaj je vse to pripravljeno za drugega otroka.Tudi glede obračanja vozička nisi razumela.Pravim,da ga na pločniku,ki je ozek lahko obrneš oz, zasučeš v drugo smer z eno potezo ali enim zasukom.To pomeni,da ima kolesa prilagojena obračanju 360.
Kot sem že napisala je stokke za nas zakon, kot je za druge voziček znamke,ki so ga kupili.Vsak po svoje, ni pa treba pisati neumnosti za druge.
Prejema ta tvoja fizioterapevtka kaj provizije od prodaje teh dveh vozičkov? 🙂 Sori, še vedno ne kupim tega nooo, in tudi ti ne bi smela. Čisto pravi kot imajo pravzaprav vsi školjkasti sedeži, pa tudi neškoljkasti, npr. zelo dober je Hartan – res pokončen naklon, trden hrbtni in sedalni del (mimogrede, to ima tudi večina drugih, npr. Freestyle je super voziček, tudi Buzz, pa še kateri, tudi pri nogah je pravi kot…) in kar je najbolje – naslon za noge, ki se prilagaja dolžini nog. Tako so noge res pod pravim kotom in naslonjene na poličko (podobno ima tudi ta tvoj Stokke, ampak Bugaboo pa te poličke nima). Zato še vedno ne razumem, zakaj ravno ta dva, če pa imaš še veliko drugih (poceni in dragih), ki so čisto primerljivi s tema dvema? Tale tvoja tetka ti prodaja rocket science, ti pa nasedaš….
Si že pred časom spraševala, pa smo ti že napisali, da je to neumnost – ampak se ne daš, a ne? 🙂
Ma, mej ti tega Stokkeja, ni problema, samo ne prodajat bučk tukaj no!
Voziček mora fizioterapevtka še odobriti. Upam, da ga bo. Naslon za noge je pravi kot, kot mora biti. In ga ne potrebujem nastavljati. Ti praviš malo morje, jaz pa ti povem, da se motiš. Pojdi v trgovino za otroke in reci, da hočeš 90 stopinj sedeža in 90 stopinj za noge. In na koncu boš slišala, da takšnega vozička pa nimajo. Če pa že kaj imajo, je pa zraven košara, lupinica in ne vem, kaj še, jaz vsega tega ne potrebujem. Vse lepo in prav, dokler tukaj filozofirate, ko pa bi ga morale res najti in kupiti, bi pa videle, kako preprosto je. Karkoli že, moj otrok bo dobil nov voziček in potem nočem več slišati za vozičkarsko sceno, ker imam vsega poln kufr, sem že fino sita lova za pravim vozičkom.
Za Strokka jaz ne vem, ker mi je majhen, premajhen, sem gledala, da je voziček malo večji, ker je tudi moj otrok že večji. Seat reducer se zdi v redu zadeva, ampak mojemu sedanjemu vozičku to ne pomaga, ker nima trdega sedala, ker še kar stvari. Tale Silver cross surf je videti v redu, ampak jaz ga v trgovini nisem videla. Jaz upam, da bomo danes vzeli Graco voziček, če ta ne bo v redu, imam pa nagledanega Bugabooja, ki je 50 procentov znižan.
Stokke je zakon, pa pišite kar hočte : mi dmo ga kupili tisti čisto prvi model (so mi tile novi še lepši) in sm bila z njim več kot zadovoljna in bi ga kupila še enkrat.
In še za sedalo: v stokkeju oblika sedala otroka prisili, da sedi zelo ravno, kar za razne vozičke tipa pegi perego in co. ne morem rečti, ker smo takega imeli pri babici in sem točno videla razliko, kar tiste, ki samo pljuvate čez stokke, dejanskih izkušenj pa nimate, ne morete vedeti.
Pri meni je bil celoten stokke program ljubezen na prvi pogled 🙂 in sem sem ga privoščila sebi za oko in otroku za uporabo 😉 in četudi bi zato dala svoj zadnji tolar še takrat, bi to nikogar niti najmanj ne brigalo.
Forum je zaprt za komentiranje.