Katero velikost kolesa?
Malo gledam gorska kolesa na netu. Glede na to, da se furam naokrog z mestnim, se ne spoznam najbolje na firme, številke in kar je tega …
Gledam eno kolo, poceni, ampak zame bo dovolj, pa so za naročilo zraven velikosti 15, 17, 19, 21. Je to okvir? Kolesa?
Visoka sem 176 cm, kakšne velikosti (česarkoli že) naj gledam?
Tole so priporočene vrednosti velikosti okvirja :
Višina velikost v inčih velikost v cm
155 – 165 cm 14 – 15″ 35 – 38 cm
165 – 170 cm 15 – 16″ 38 – 41 cm
170 – 175 cm 16 – 17″ 41 – 43 cm
175 – 180 cm 17 – 18″ 43 – 46 cm
180 – 185 cm 18 – 19″ 46 – 48 cm
185 – 190 cm 19 – 21″ 48 – 53 cm
190 – 195 cm 21 – 22″ 53 – 56 cm
195 – 200 cm 22 – 23″ 56 – 58 cm
Prvo kolo sem kupil na pamet, in mi je hrbet takoj sporočil, kako in kaj.
Drugo kolo (tudi treking) sem kupoval po štirih trgovinah in jih sprobal (kar precej po trgovini oz. ponekod sem se lahko zapeljal tudi ven) okoli 10.
Kupil sem popolnoma neplanirano znamko, in po 2 letih lahko zatrdim, da sem kupil OK. Jasno, zamenjal sem sedež, gume (bolj trpežne), zadnji zobnik, ampak sem na to računal – ker sem kupoval primeren okvir. To je osnova, ostalo se lahko zamenja. Kolesarim lahko 10 ur, pa me hrbet ne boli. Naj te dobra oprema pa KTM pa nakamura pa…. ne zavedejo.
Nauk: ne kupuj preko spleta. Super bi bilo, da ti nekdo posodi pravo ali napačno kolo za daljšo turo, tako da dobiš občutek, kaj je prav oz. kaj je narobe. Brez zgrešenega nakupa tudi jaz ne bi vedel, kaj kupiti.
Joj, ne kupuj jajc, ker ti bo žal. Jaz sem si ga kupila letos aprila, me je zmeril, ni imel ta pravega okvirja, naročil v Italiji, dobila čez en teden in sem super zadovoljna. Vzela sem lanski model, ki je bil cenejši 200 EUR od letošnjega. Znamka Merida, kolesarim lahko, kot je rekel nekdo zgoraj 10 ur in me nič ne boli. Največ sem naredila 200 km v enem dnevu. In je bilo vse OK.
Modri dirkač, 17.07.2013 ob 13:28
Prvo kolo sem kupil na pamet, in mi je hrbet takoj sporočil, kako in kaj.
Drugo kolo (tudi treking) sem kupoval po štirih trgovinah in jih sprobal (kar precej po trgovini oz. ponekod sem se lahko zapeljal tudi ven) okoli 10.
Kupil sem popolnoma neplanirano znamko, in po 2 letih lahko zatrdim, da sem kupil OK. Jasno, zamenjal sem sedež, gume (bolj trpežne), zadnji zobnik, ampak sem na to računal – ker sem kupoval primeren okvir. To je osnova, ostalo se lahko zamenja. Kolesarim lahko 10 ur, pa me hrbet ne boli. Naj te dobra oprema pa KTM pa nakamura pa…. ne zavedejo.
Nauk: ne kupuj preko spleta. Super bi bilo, da ti nekdo posodi pravo ali napačno kolo za daljšo turo, tako da dobiš občutek, kaj je prav oz. kaj je narobe. Brez zgrešenega nakupa tudi jaz ne bi vedel, kaj kupiti.
izbor bicikla je najbl odvisen od pričakovanj in želj ljudi. žal pa se vsaj kle gor velik ljudi tega ne zaveda in se takoj zapičijo v znamke biciklov, ne de bi dvakrat razmislili, in potem mislijo de bojo novo kolo dubli za majhen dnar. ne bojo!! cene novih koles so od nekje 500€ navzgor. če bi radi meli pocen bicikl, pol ga naj kupijo na Bolhi pa bo glih tko v redu. sliši se kruto ampak tko je. in če ne mislijo z biciklom nrdit več kot kilometer od bajte se pravi za vožnjo po mestu, potem novega bicikla ne rabijo. povsem zadostuje pol kakšno rabljeno kolo in to je to.
Forum je zaprt za komentiranje.