Goldstore – LOPOVI – nikar ne nasedajte!
Ko že ravno spodaj ena sprašuje o tej odkupovalnici zlata…
Vam pa še jaz povem svojo izkušnjo. Takih lopovov, kot so v tem Goldstore-u, pa zlepa ne najdeš. In vsi, ki ste mogoče kdajkoli tam prodali svoje zlato – nategn*li so vas kot zajce, brez skrbi ste lahko.
Ne vem, na koga se sicer lahko človek obrne, ampak, če je kam treba poslati policijo, potem pa je to to.
Sem prinesla nekaj svojega nakita, z namenom, da bi prodala. V dveh Goldstore poslovalnicah popolnoma ista zgodba, kot da bi bila vse ponovitev. Očitno te ‘kao kul bejbe’ tako naučijo. In ja, bejbe kradejo pri belem dnevu kot strake, še predno se vi okrog nosa obrnte. In si predstavljam, da kar ‘nakrade’, ji pade direktno v žep. Potem pa ima za geliš nohte itd…
Svoj nakit sem stehtala inda la ocenit že drugje. Pri zaupanja vrednem zlatarju, pošteno mi je povedal vrednost in ceno. POtem grem še v Goldstore (zgolj zato, ker prek oglasov obljubljajo kao največ) in sem hotela preveriti.
Njihov keč je v tem: nočejo ti povedati vsega: ne povejo ti točne cene za gram zlata, ne povejo ti točne teže (ker ne smeš kao videti, koliko je natehtala!!), posledično ti ne povedo prave cene /vrednosti tvojega prodajanega zlata. Zahtevati moraš vse – kar probajte, ne bo se vam izšlo. Nečesa ne boste izvedeli. Ustno se ti bo zlagala, da je vredno toliko in toliko, meni j še rekla, da naj le verjamem, da je to danes zelo dobra cena. Pa me je pri par gramih hotela okrasti za mojih 50 €. Sem takoj vedela, kje smo (ker sem pač imela že od prej vse stehtano in izdačunano), pa sem si samo mislila svoje in pobasala zlato in šla. Najraje bi jo na licu mesta okrog ušes, kradljivko lažnjivo!
Potem pa povrhu vsega hoče še tvoj osebni dokument, celo kopirati ga je hotela, kar je kaznivo!
in poleg vsega ti še uniči nakit, ker zarezuje vanj in ga brusi na vse pretege, da kao določi čistino zlata. V resnici pa nima pojma, le krasti zna, bejba, in bognedaj, da si s kislino za določanje čistine zlata pomoči kak plastičen noht, se ji zmeša tisti trenutek.
Zato, ljudje dragi moji, NE NASEDAJTE goljufom, ker GOLDSTORE brez dvoma so.
Če pa želiš fino zaslužit, pa ja, le brž delat k njim. Krasti, kolikor ti duša da. Grrr….
Zlatarji so bili vedno lopovi. Njihove goljufije se dogajajo že vsaj od rimskih časov, ko se je razpaslo “obrezovanje” zlatnikov in srebrnikov. Koliko je bilo tudi tukaj pametnjakovičev, ki so srali, da je treba ves denar menjati v zlato, ker da je to najboljša naložba v kriznih časih in podobno sranje. Pa da bo propadel monetarni sistem “fiat” denarja itd. In kaj boš z zlatniki, če bi res propadel sistem denarja? Boš šel v trafiko z cekinom za nekaj sto evrov in kupil cigarete? S čim ti bodo pa vrnili presežek? Z členki od zlatih verižic? Mnogo ljudi je res kupovalo zlato od zlatarjev v nekakšni paniki. Ampak, a se je kdo vprašal, zakaj ga pa zlatarji tako zlahka v krizi prodajajo za navaden denar, ki naj bi propadel? Če bo res kdaj grozil monetarni polom, zagotovo zlata nihče ne bo prodajal, ampak ga bodo vsi hranili zase. No, in zdaj ljudje nazaj prodajajo zlato, ker mu cena že pada. Zlatarji jih pa nategujejo in si zagotavljajo profite. Kje so zdaj pametnjakoviči, ki so vse imenovali za ovce, če niso kupovali zlata? V zlatarnah?
Morete res biti pazljivi, vedno je treba preveriti pri par odkupovalcih, da se prepričaš ( iz lastnih izkušenj). Kar se pa GOLD STORE tiče , pa ja…. biti zelo pazljivi bejbe so dobro naučene. Pa baje imajo še hrambo tvojega zlata …(: me prav zanima koliko ga je v hrambi… ali je morada muca popapala.
Forum je zaprt za komentiranje.