Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek alergija na kreme za sončenje

alergija na kreme za sončenje

Moj otrok ima alergijo na kreme za sončenje. Nivea, Garnier, Cien, Dm, Sun mix….. Preizkusili smo Eucerinovo, ( na parih cm kože), ki naj bi bila antialergijska, zopet pikice vednar brez zbadanja.

Kakšno naravno kremo bi. Kakšen predlog? Šentjanževo ali olivno olje ne pride v poštev, ker ni UV zaščite.

Saj pa eucerin ni naravna. Dejansko ni nobene naravne med temi, ki si jih naštela. Išči certifikat BDIH.

Probaj Dr. Houscha.

Živi in pusti živeti

Raje preveri na katero sestavino v kremi je otrok alergičen. Primerjaj sestavine v kremah, ki jih uporablja in so ok in tiste, ki so v kremah za sončenje.

Pojdi pa tudi v lekarno in prosi za tester vsake kreme za sončenje, razloži situacijo doma.

Možna bi bila tudi pot, da za testerje prosiš proizvajalce po elektronski pošti – da ti pošljejo testerje in ugotoviš, kateri mu paše.

Sama sem kot otrok tudi imela alergijo, ampak ne na te kreme, temveč na sonce. Katerokoli kremo sem si nanesla, ni pomagalo, ker sem bila ves čas na soncu (to je bila takrat logika moje mame). Pomagala je le senca. Po pravici povedano, če je otrok skoraj ves čas v senci in bo le v morju oz. na soncu le tistih nekaj minut, ko se bo sušil, kreme za sončenje ne potrebuje.

Tudi sama sem pred leti mislila, da imava s hčerko alergijo na kremo, izkazalo pa se je, da je to alergija na sonce. Če pa so pikice, ne da bi bili na soncu in le na mestu, kjer si namazala, potem je verjetno res krema. Bistvo kreme je gotovo UV zaščita, brez tega je jaz ne bi uporabljala. Mogoče izdeluje kaj kakšen galenski laboratorij, vprašaj v lekarni…

Saj takrat nismo iskali kaj naravnega, ker smo mislili, da ima alergijo na sonce. Sedaj iščem nekaj z manj kemije, ko vem, da alergičen na te kreme. V teh kremah je tisoč sestavin, kako naj natančno vem na katero reagira…nemogoče. Eucerin je priporočala v lekarni, kaj super naravnega ne obstaja, ugotavljam.

Saj takrat nismo iskali kaj naravnega, ker smo mislili, da ima alergijo na sonce. Sedaj iščem nekaj z manj kemije, ko vem, da alergičen na te kreme. V teh kremah je tisoč sestavin, kako naj natančno vem na katero reagira…nemogoče. Eucerin je priporočala v lekarni, kaj super naravnega ne obstaja, ugotavljam.[/quote]

Kako da ne? Dr. Hauscka, Weleda, Lavera… Samo tri, ki mi padejo na pamet. V lekarni ti je seveda prodala tisto, kjer dobi največjo maržo, z naravnim pa to nima nobene zveze. V vsakem DM in Muellerju dobiš več naravnih krem.

Si poizkusila Avene? Vsi izdelki so dermatološko testirani in antialergijski. Preveri na spletnih straneh od Slo lekarn. Jaz jih ponujam po 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ceneje kot v najcenejsi lekarni, ker zapiram sp. Imam vzorcke, da preverite kvaliteto. poposti@outlook.com

Živjo,

mogoče ni ravno za to temo, mogoče je, rada bi delila mojo izkušnjo z alergijo z vami, da lahko s tem mogoče pomagam tistim sotrpinom ki imajo težave z alergijami.

Pred tremi leti sem začela dobivati neke lise, fleke, rdeče, suhe,…nisem vedela od česa, lis je bilo vse več, kakšen dan več, kakšen dan manj, včasih sem postala lisasta v sekundi in je minilo po 5minutah, nikakor nisem morala ugotoviti vzroka alergije. Seveda šla sem k zdravniku 1x, 2x, 3x, 4x, 5x…zapravljala denar za pot, čas za čakanje v čakalnici, denar za nakup krem ki mi jih je napisala na plačljivi recept, denar za alergoteste saj me zdravnica ni hotela napotiti tja z receptom. Po alergotestih in po eni vreči krem ki sem jih kupila in mi niso prav nič pomagale, po vsaki kremi me je vse skupaj še bolj peklo, spala nisem ker so me lise pekle, sušilo se je, in ne znam opisati teh občutkov, enostavno nisem več videla izhoda glede na to da zdravniki niso nič izvohljali.

Ko sem že čisto obupala pa sem brala nek forum o bioresonanci. V takih trenutkih poizkusiš najti rešitev prav povsod in seveda sem poizkusila tudi to. Šla sem na bioresonanco, s pomočjo aparatov bicom me je čudežni gospod pozdravil. Res je da sem vse ure plačala ampak mi sedaj ko je teh muk konec ni žal niti evra.

Tako da predlagam vsem ki imate težave z alergijami da se oglasite pri kakem terapevtu in verjamem da boste našli rešitev, samo naj vam ne bo škoda denarja saj ne uspe tako hitro, jaz sem šla cca 15krat na terapijo na vsake 3 tedne potem pa še ene dvakrat tako po dveh mesecih, kadar se mi je pojavila še kakšna lisa. Odvisno je koliko časa že imaš alergijo, in ni takoj vidnih znakov, jaz sem celo šla že 7krat na terapijo in je bilo še slabše in ni bilo vidnega napredka vendar to je dolgotrajen postopek če se dolgo srečuješ z alergijo. Danes, po treh letih od začetka alergije nimam niti enega znaga alergije več. Kot da je ne bi nikoli imela, čeprav se mi je takrat to zdelo nemogoče.
ŽAL MI JE SAMO DA NISEM TEGA STORILA ŽE PREJ!!!!

Zato polagam na srce vsem ki trpite zaradi te nadloge, poiščite terapevta, naj vam ne bo škoda denarja, in vztrajajtte ker ni dovolj da greš samo 2krat na terapijo,vztrajaj in bo vse ok :). Če bi se še enkrat znašla v taki situaciji ne grem niti enkrat več k zdravniku.

Če bi koga zanimalo več podrobnosti pa naj mi pusti kontakt in povem še kaj več.

in na kaj si bila alergična?

V tem času je velika verjetnost, da bi problem izginil sam od sebe (ali z dieto, ki si jo verjetno imela). Ni nobene potrebe, da folk zmeče jurja evrov šarlatanom. Meni je pomagala bioresonanca točno 0, samo denarnico mi je izpraznila. Prave alergije niti odkrili niso, kaj šele, da bi jo zdravili. Zdravili so pa seveda vse drugo po spisku, od kandide do alergije na amalgamske plombe. Pa ni bilo nič od tega. Šarlatani.

Očitno je tudi v bioresonančnem biznisu kriza, da takole pecate bodoče žrtve :((

Bioresonanca je pregrešno drag nateg!

madona kakšne komplikacije. malo sonce naj bo pač v senci, pa obleče naj daljša lahka oblačila, pa klobuk na glavo. Kje hudiča pa piše, da ga morate cvreti na soncu?

tudi mene po kremah za sončenje vse srbi in peče. En dober zdravnik mi je rekel, da je to alergija na kombinacijo sonca, slane vode in kreme za sončenje. Super je, če se uspeš zateči v senco in hoditi v vodo z majico, zato da se s temi umetnimi vragi ni treba mazat. Če pa že, jaz uporabljam Collistar hipoalergensko kremo, po tej me najmanj srbi in tudi izpuščajev nimam.

To je moja izkušnja.

m.

Seveda tudi jaz sem tako razmišljala o bioresonanci dokler mi ni pomagalo. Meni je bioresonanca že prej enkrat pomagala pri anginah ki so se mi stalno ponavljale, odkar me je zdravil z bioresonanco je nisem imela niti enkrat več. In prav tako alergija. Poizkusila sem vse drugo, tudi dieto in ni pomagalo. Meni je pokazalo nekaj čez 150alergij ko s pomočjo teh aparatov vidi. Vendar to pokaže alergije lahko je izmed vseh teh samo ena tista zaradi katere imaš take posledice. In potem mi jih je postopoma odstranjeval in ko mi je odstranil tisto oz.tiste katere so reagirale na moji koži sva prenehala s terapijo. Jaz imam še sedaj veliko alergij če bi gledala po tem aparatu ampak tista glavna ki je imela posledice na meni sva očitno odstranila.

Seveda jaz verjamem da nekaterim ne pomaga ampak ne pomaga zaradi tega ker ne vztrajate. Tudi on mora najprej ugotoviti na kaj sploh si alergičen tako da je na prvih parih terapijah samo raziskoval na kaj sem alergična, mišice, kožo, kosti, žile,…in potem mi je počasi pričel odstranjevati nepravilnosti ki mu jih je aparat pomagal najti.
Je pa verjetno res da nekateri sploh niso izobraženi na tem področju in to samo izkoriščajo zaradi zaslužka. Moj terapevt je imel opravljen tečaj bioresonance v ameriki, imel je certifikat, in moje težave je stalno spremljal tudi njegov mentor iz Amerike, in tako sem mu brez skrbi zaupala. Tako da je potrebno najprej preveriti če ima pooblastila in izobrazbo o tem.

Saj nobenega ne silim, jaz samo želim dati predlog oz.rešitev vsem tistim ki trpite ker vem kako je bilo meni takrat ko nikakor nisem našla izhoda, saj včasih alergija sama po sebi izgine, pri meni pač v dveh letih ni zato sem našla k sreči to rešitev. Saj kdor v to ne verjame vem da tega ne bo poizkusil ampak tudi jaz nisem verjela, tudi jaz sem hodila ležat na tisto posteljo ko sem hodila na terapije in sem se smejala sama sebi kaj delam ampak enostavno sedaj vem da mi je pomagalo, kljub temu da nisem verjela. Samo vztrajati je potrebno in iti večkrat ne samo trikrat.

Želim samo deliti dobro izkušnjo da mogoče pomagam komu ki se bori s to težavo tako kot sem se jaz.

Nihče ga ne bo cvrl ob dvanajstih na plaži. Je pa rad v vodi in ob plaži se veliko igra. Je že nekaj dopustov preživel v majčki in kapi v vodi, pa bi le rada da se to konča, če se da.

In še vedno ne vemo, na kaj si bila alergična?
Sicer pa je znano, da se alergije /astma spremenijo v obdobju odraščanja. Umirijo in potem ponovno pojavijo v starejšem obdobju.
Z bioresonnaco ali brez.

Preveri ali mu težavo delajo mineralni filtri ali oni drugi – mislim, da se jim reče kemični. Na forumu planeta lepote boš našla kakšen namig.

Ne vem točno na kaj vse sem bila alergična ker aparat pokaže polno alergenov, kateri pa je ključni ki povzroča alergijo pa ne vem, postopoma je vse alergene brisal in ko je izbrisal pravega je alergija izginila. Nisem vsakič spremljala kaj mi je brisal, meni je bilo važno da se tega znebim.
Vem da se alergija lahko pojavi nazaj tako kot si rekla ampak glede na vse bolečine in vse kar sem doživljala ob tako hudi alergiji mi je važno to da vem kje lahko poiščem rešitev, pa tudi če samo začasno, vsaj vem kdo mi bo lahko pomagal. Ker zdravniki očitno ne morejo.

Očitno se ti še nisi spopadala z alergijo, ker če bi se bi ti bilo vseeno kakšne so teorije in znanstva iz tega, važno bi ti bilo samo to da najdeš rešitev in ni važno na kakšen način. Ko ne moreš spati, ko ne moreš nikamor brez krem, rute okoli glave, brez lis itd.enostavno poizkusiš vse.

Tako da saj če te ne zanima ni potrebno brati, pišem samo zaradi ljudi ki se s temi težavami spopadajo.

Lp

Kaj pa parfum v kremah? Sama dobim pikice pri kombinaciji krem z parfumom in sonca. Tako da pri sončenju uporabljam samo tiste za občutljivo kožo, ki so ponavadi brez dišav. In to najcenejše-so isto dobre kot ta drage.

Jaz sem svoji kupila kopalna oblačila z UPF 50, so rešeni vsi problemi.

Prisegam na naravne zeliščne kreme in odkar uporabljam le zeliščno kozmetiko se je stanje kože neprimerno izboljšalo. Za težave z alergijami priporočam izdelke z aloe vero. tale herbio krema je odlična: http://www.herbio.si/aloe-vera-krema-spf-20/18-krema-za-soncenje-z-aloe-vero-spf-20.html

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close