Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Plačilni razred-po katerih kriterijih to določijo???

Plačilni razred-po katerih kriterijih to določijo???

Po poklicu sem ekonomski tehnik, 5 stopnja izobrazbe. Zanima me v kateri razred ste razporejeni vi, če imate enako izobrazbo kot jaz. Kateri so kriteriji za razvrstitev v plačilni razred, je to stopnja izobrazbe ali delo, ki ga opravljaš, ali še kaj? Zelo mi boste pomagali, hvala.

To mislim za osebni dohodek, ki mi ga izplačajo glede na razvrstitev v plačilni razred.

Plačilni razredi med različnimi podjetji načeloma niso primerljivi.

Vredu to razumem, potem me le zanima, po katerih kriterijih jih določijo, izobrazba, delo, ki ga opravljaš ali še kaj ali čisto drugače??

V plačilne razrede so razporejena delovna mesta. Če se recimo oseba s sedmo stopnjo izobrazbe zaposli na delovnem mestu npr. tajnice, ki je uvrščeno v IV. ali V. tarifni razred, ne more zahtevati plače za VII. stopnjo, češ da ima tako izobrazbo. Opravlja pač delo tajnice in je torej tudi plačana kot vse ostale tajnice v tem podjetju, ki imajo recimo V. stopnjo izobrazbe.

Poznam recimo primer, ko človek s tvojo izobrazbo dela v skladišču na delovnem mestu, ki je uvrščeno v III. ali II. tarifni razred in ima pač tako plačo. Imamo pa tudi nasprotni primer: oseba s V. stopnjo izobrazbe dela na delovnem mestu, ki je uvrščeno v VI. tarifni razred in tako ima tudi plačo.

Lp,
Katarina

točno tako. odvisno od podjetja do podjetja.

pri nas delajo s VII stopnjo izobrazbe na delovnem mestu tajnica-poslovni sekretar, ki je opredeljeno pri nas v V. stopnjo. temu primerno imajo plačo.

Najlepša hvala obema, sedaj vem, da je to opredeljeno glede na delovno mesto, ki ga opravljaš in izobrazba ne igre nobene vloge, hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close