Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek legalizacija črnih gradenj

legalizacija črnih gradenj

Tisti, ki imate na črno grajeno na Hrvaškem – ne pozabite, zahtevke za legalizacijo morate vložiti do konca tega meseca.
Če še nimate vseh papirjev, se lahko kasneje dopolnjuje, vloženo pa mora biti pravočasno.

Še dobro, da te imamo, gospa gradbena inšpektorica.

Ma, mi nismo nič vložili, imamo status quo. Imamo pa parcelo, veliiik nadstrešek nad prikolico in wc+tuš. Na kmetijskem zemljišču v priobalnem pasu na območju predvidene rivijere Brijuni. Kaj nam je storiti?

Nadstreški in vrtne ute do 15 m2 ne potrebujejo legalizacije http://legalizacije-objekata.com/legalizacija-objekata-cesta-pitanja.php, za zidane objekte do 50 m2, ki imajo hkrati samo pritličje in stojijo na parceli, kjer je legalno zgrajena hiša, pa se ne potrebuje arhitekt/pooblaščen gradbenik, ampak se za pomožni objekt v funkciji glavnega samo vložijo papirji.

Ne da nadstreškov ni treba legalizirati, pač pa jih sploh ne moreš oz. ne smeš. Legaliziraš lahko samo čvrsto gradnjo.
Če ti kaj pomaga, sem jaz pridobila tole informacijo: gradbena inšpekcija bo odločila, kdaj bomo morali nadstreške podreti. Do takrat pa čakaj.
Vendar pazi: še vedno za nas velja zakon, da na svoji parceli ne smeš kampirati. Torej, če te najde inšpekcija na parceli, boš plačala kazen 2100 kun.

Pozdravljeni,

zanima me vaše naslednje:

8 let že imamo vloženo dokumentacijo za legalizacijo. Kaj menite, ali lahko postavimo nadstrešek nad teraso  v velikosti 16 m2, za katerega (če prav razumem)) naj ne bi bilo potrebno gradbenega dovoljenja. Ali lahko to vpliva na legalizacijo obstoječega objekta?

Hvala za vaša mnenja.

Ni noben v podobni situaciji?

Na črno samo cigani in čefurji gradijo. Slovenci smo pošteni. Ne gremo se mi nekih črnih gradenj in podobnih balkanskih poslov. Mi smo skoraj Avstrijci!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close