zaposleni na zavarovalnici triglav
veš kaj.. moja najboljša prijateljica dela na triglavu. Že 6 leto je na podjemni pogodbi in jo nočejo redno vzet. Pol si pa skalkuliraj kaj to pomeni. kadarkoli zboli,ni plačana bolniška,dopust tudi ne,dela po 12 ur na dan,menja kadar jo kličejo..ne ni res. Ni res.plača pa zelo zelo slaba.. haha kakšni dodatki?!? se ti meša??
ja pač čakte zdej a ne. jaz ne mislm govort kje ona dela in kaj.
seveda je razlika tisti v pisarnah ali pa neki tržniki ki prodajajo kot marketing.. tisti na visokih pozicijah pač lahko uživajo luksuz. če to avtorica sprašuje pa itak nben ne bo upam priznat. no moja kolegica ima 7 stopnjo ni nevem kakšen lolek in srednjo pozicijo dela in je tako kot pravim da je. nima pogodbe že 6 leto. pa pika.
ljubica draga podjemna pomeni samo izplačilo kolikor ur delaš toliko dobiš. nebne malce nbenga prevoza niti dopusta niti bolniške. delavnik včasih tudi po 12 ur. ne ne laže mi. zakaj že?
Podjemna pogodba pomeni, da je plačana samo na provizijo, ki jo dobi od prodanih zavarovanj. To pomeni nobenih ur in ja, če bi bila sposobna bi dobila veliko provizije in bi jo hitro zaposlili za nedoločen čas. Če pa dela 12 ur dnevno in dobi slabo izplačilo, pol pa ni za zavarovanja prodajat. Izguba časa.
ja no tud to si falila,če te že zanima jezik zloben strupen..
in ne ni na zavarovanjih in marketingu in ni vezana na provizijo.
bruh kok eni takoj usekate na negativo.
mene sploh ne gane.. sodelovala sem v odgovoru ki je tema naslovljena. kaj pa kdo verjame pa ni moja stvar. ti s totim znakom ..:))
če se že nekdo javlja da je kao u triglavu 25 let pa naj pove kako je s tem,ne pa da je napram meni nekaj pameten. v triglavu je tisoče zaposlenih,kaj bo on vedu kdo ima kako.
pa sploh nič ne dobim “kajlo” ampak to je pač Mon.. sekiram se pa ne. slobodno po pisku ako hočeš
ja ja ok sej si pameten.
men se tudi ne da več.. vem da je na podjemni ampak važno da ti poznaš 5 tavžent folka na triglavu kaj pa kako delajo.. zeh.. meni se tudi ne..
pa lep vikend ti želim! veliko sončka pa uživanja! :))
Po podjemni pogodbi se zaposlujejo mizarji, vodoinstalaterji, smucarski trenerji,… tvoja kolegica s “7.stopnjo” in “neko srednjo” pozicijo na zalost ne obstaja. Predpostavljam: to je tvoja bolj bezna znanka za katero si se slucajno spomnila, da si zanjo pred tremi leti slisala, da je zaposlena na zavarovalnici. Pozabila si se spomniti se, da je njena stopnja izobrazbe 5. in da “neka srednja” pozicija pomeni, da na parkiriscu zavarovalnice cisti avtomobilska stekla. Ajaa ampak to pa potem je podjemna pogodba, se opravicujem. Zdaj pa v jok pa na luster.
Pa dobro no, saj ni nič narobe, če dela na podjemno pogodbo. To ni isto kot če dela za določen čas. Po podjemni pogodbi je v bistvu enako kot honorarno delo. In to lahko delaš v nedogled. Vem, kaj govorim, ker poznam iz prakse take primere. Podjemne pogodbe za nedoločen čas. So v zavarovalništvu in so tudi kje drugje. Dobiš, kolikor ti nanese provizija v zavarovalništvu ali ko opraviš neko delo, ki je predmet podjemne pogodbe. To je to in ni čisto nič narobe s tem. Ne pomeni pa podjemna pogodba, da so te kdaj dolžni sprejeti v redno delovno razmerje. Poznam sicer primer, kjer je človek delal več let po podjemni pogodbi na lastno željo, potem je izgubil svojo redno službo in se je ravno ponudila prilika tudi v firmi, kjer je delal preko podjemne pogodbe, da so ga redno zaposlili. Prednost je bila v temu, da je že poznal svoje delo, ni potreboval uvajanja….
Mislim….eni res ne veste, v kakem svetu živite
Podjemna pogodba je izkoriščanje. Nimaš ne dopusta, ne bolniške plačane, ne možnosti porodniške, ne malice, ne prevoza, ne nadomestila na zavodu, če te skenslajo. Nič narobe s tem?
Ti si ziher redno zaposlena, drugače kaj tekega ne bi izjavljala.
Pa od kod vam ideja, da ljudje s 7 stopnjo niso na podjemni??
Večina jih dela za enega delodajalca…
Forum je zaprt za komentiranje.