Katere brikete priporočate za izbirčnega psa
Imam dva štiriletna psa srednje rasti, zelo rada imata vse razen briketov. Sploh, ko pomislim na zapuščene kužke, ki nimajo ničesar za jest, mi ni všeč, da sta tako izbirčna. Katere kakovostne brikete priporočate oz. jih imajo radi vaši psi, ki jedo tudi kuhano hrano ali samo brikete. Prosim za nasvet. Hvala in lp
Mi smo jih tudi kar nekaj zamenjali (od Eucanube do Orijena), preden smo našli prave. In sicer Taste of the Wild – okus bizon. Prej smo pa malo manj kot po kolenih za njo hodili z briketkom v roki in vriskali od sreče, če ga je madam pojedla. 🙂 So kvalitetni briketi in so vedno na zalogi v Sloveniji (Orijen puppy recimo ni bil vedno). Je pa tako, da dokler pes kuhano hrano dobiva, briketov ne mara najbolj, kolikor je meni znano po pripovedovanju ljudi in prebranem na to temo.
Moje pravilo je, da se mi pes ne bo zmišljeval kaj bo je del in kdaj. Že od začetka smo ga navadili na brikete ker sem mnenja, da je v njih vse kar potrebuje in ker je obrok uravnotežen in ker je ta oblika hranjenja zelo enostavna in konec koncu tudi najcenejši obrok.
Dokler se ne boš sama odločila, da bo pes jedel brikete in mu boš dajala možnost izbire boš imela probleme ne glede kakšne pregrešno drage brikete boš kupila. Sama se odloči oziroma premisli do kje sega tvoj žep ouziroma koliko si pripravljena odšteti. danes je ponudbe veliko jaz verjemem v sredni rang ker Eucanuba, Hill’s in podobno so mi preskomercializirani in pregrešno dragi in nič boljši ali slabši od marsikaterih.
Trenutno ima moj zlati prenašalet firmo Dog Club in sicer mix kar pomeni, da je notri govedina, piščanec, ovca, riž in pride 14kg žakelj 30 eur. Nesmiselno mi je dajati za Hillsa 60 eur, ker ta vsebuje od vitaminov od sorazmerno velikega procenta mesa in kužek se dobro počuti in ima lepo dlako.
Na dva dni pa mu dam še malo konzervice in ta pa v trenutku izgine.
Sami izberite brikete saj v pasji trgovini vam bodo znali svetovati hočem samo povedati, da če se boste vi odločili, da bodo kužki jedli brikete jih bodo, če pa boste cincali pa ja pa ne pa boste lahko kupili zlate pa ne bodo šle v slast, ker bodo kužki vedeli, da če ne bom pojedel tega bom dobill pa kaj drugega…..
Pa imam mojega Jakoba noro rada in narediva dnevno veliko m, vendar pri hrani pa ne odstopam.
Mala pika;
Odkar smo male živali počlovečili so nastala zelo različna mnenja kar je prav in kaj ni. Tudi krave jedo celo življenje mrvo pa se ne pretužujejo in temu primerno imajo narejen prebavni trak…….
Ljudje radi menjavamo okuse in preizkušamo jedi, tudi zajčki jedo vedno isto hrano (razen kakšen korenček za posladek) posladek pa tudi dobi naš kuža.
Ampak razpredanje o tem je brez predmetno……..
Imaš razvajenega psa. Če so briketi kakovostni, potem se nima pes kaj zmišljevati. Par dni mu jih ponudi ob običajni uri. Če ne poje (oz. mu daj 10 minut da poje), mu jih vzami. In to delaj par dni. Naj se ti ne smili. Ko bo lačen bo že jedel. Potem pa vztrajaj pri briketih naprej, ker sicer nisi nič naredila. Jaz našemu, če že, v kuhano hrano obvezno še brikete dam. Da ne bi pozabil, kaj je njegova osnovna prehrana 🙂
Bog ne daj samo brikete,tudi kuhano hrano,ostanke ali nekaj kar sama znaš pripravit.To je dobila moja hči za nasvet pred kratkim od veterinarke,ker je psu odpadala dlaka in in so naredili neke krvne teste(nekje 100 eur),pa je kriva bila samo ta hrana od briketov to je 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}procentov tistega kar pes rabi,Kje je pa ostalo?
Gre za psa od njenega fanta,naš je v redu,ker dobi vse po nekaj!
Mešana hrana je the best!
Forum je zaprt za komentiranje.