Dom za ostarele
Pozdravljeni,
tisti ki imate koga v domu za ostarele ali mi lahko napišete ceno (komplet oskrba, hrana…) in seveda kakšno oskrbo ima?
Sem gledala na njihovih web straneh, pa je vse napisano posebaj: hrana, oskrba, dvo ali enoposteljna soba, soba z balkonom itd. Tu se sploh ne znajdem, kako naj zračunam ceno!? Pa nekaj SPIZ neke procente itd.
Pa še v katerem domu, to me tudi zanima.
Najlepša hvala za kakršnekoli izkušnje in informacije,
Lp
moja znanka ima mamo v domu Poljane-Tabor. Je v dvoposteljni sobi za kar plača okrog 622 € (brez balkona, imata pa s sostanovalko svoj WC in umivalnik). V tej ceni so trije obroki, pranje perila, 1x tedensko kopanje in pospravljanje sobe) Vse ostalo se doplača, tako enoposteljna soba, pa balkon, pa postiljanje postelje ali hranjenje…….sicer je pa vse napisano na njihovi spletni strani. Probaj si izračunati sama na podlagi njihovih podatkov, potem jih pa pokliči, pa povprašaj in povej, kaj želiš in kako si ti recimo naračunala. Vsak dom ti bo jasno povedal kako in kaj.
Pa srečno!
Ja jaz sem svojo babico negoval,pa je socialna hotla naj jo v dom dam,da bo popolna in boljša oskrba tam in cenik v tistem domu za njo bi bil 1380 eurov na mesec.Babici je šlo na bolje,ker sem jo še terapevtsko zdravil,zdaj po 6 mesecih sama zase skrbi in ne rabi ne nadzora,nič.
Očitno je koga strah blo,da mi bo babica kaj zapustila,a sem se odrekel zapuščini,da sem jim usta zaprl.Dost mi je da je babica zdrava,tako sem sebi in sosedom,a marsikomu dokazal,da je naravno zdravljenje še najbolj uspešnejše.
Cene javnih domov so nižje kot v zasebnih – zato tudi težje priti v javnega, čeprav ne več tako nemogoče kot pred leti (tudi če nimaš prošnje že leta notri).
Osnovna oskrba-oskrba 1 (hrana, pranje perila 1x tedensko, menjava posteljnine, obroki v jedilnici, zdravila) oskrba 2- nekaj pomoči npr. pri kopanju,ostalo kot pri oskrbi 1, oskrba IIIa, IIIb, oskrba IV – opis dobiš na spletu konkretno.
Do sedaj je bil oče v zasebnem domu z oskrbo II – 820€/mesec, sedaj dobili javnega- tudi oskrba II – 680€/mesec. Tako kot pravi pojdi tja, v domu razporedijo oskrbovanca v določeno oskrbo in potem šele izveš, koliko znese.
Forum je zaprt za komentiranje.