Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kaj je to zemljiski dolg?

kaj je to zemljiski dolg?

Tle berem, da so nekateri zavarovali premozenje/nepremicnine z ”zemljiskim dolgom”. Kaj je to?

http://cekin.si/clanek/posojila_in_varcevanja/adijo-hipoteka-dobrodosel-zemljiski-dolg.html

no ja saj mi je nerodno to zapisati:po domače prosim! To berem pa ne razumem…

Po domače: V zemljiški knjigi piše, da je s to nepremičnino zavarovana neka terjatev v višini X evrov. Nič pa ne piše, kakšna terjatev in kdo je upnik.

Če si ti kupila stanovanje na kredit in imaš hipoteko na njem, v ZK jasno piše, da gre za hipoteko v tej in tej višini, ki zapade v plačilo leta dvatisočsto, imetnik je NLB d.d.

Pri zemljiškem dolgu ni napisano nič.Bistvena fora je pa v tem, da ni potrebna nikakršna podlaga za zemljiški dolg. Čisto komot gre lahko za fiktivno terjatev, pa tega ne moreš dokazat.

In tudi če bi se hotel še kdo s svojo terjatvijo usest na nepremičnino, ima imetnik pravic iz tega zemljiškega dolga pred njim prednost pri poplačilu.

Ko bi se hiša prodala na javni dražbi, bi nekdo prišel s papirji (lahko tudi dolžnikov zakonec ali mama) in lepo pobral kupnino, ostalim upnikom ne bi ostalo nič.

hvala!

Tudi jaz rečem hvala za pojasnilo.

Če si imaš torej namen nakopati dolgove, si uredi zemljiški dolg na svojo nepremičnino in ti je ne bodo mogli zaseči drugi upniki, ker boš ti imel-a prednost pred njimi.
Eni so res z vsemi žavbami. Upam, da bo tožilstvu uspelo zaobiti takšne manevre.

Jaz pa upam, da bo tožilstvo hotelo zaobiti takšne manevre.

Hvala za razlago tudi z moje strani. A tako si je Hilda zaščitila premoženje?!!!!!
Sramota, kako naša država omogoča lopovščino!!!!

Jaz pa upam, da bo tožilstvo hotelo zaobiti takšne manevre.[/quote]

Ja, to bo v bistvu bolj pravilno povedano.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close