Zalivka izpada, izpada, izpada
Prosim za kakšen nasvet v zvezi z izpadanjem zalivke na mlečnem zobku. Hčerka je jeseni na žalost dobila zalivko med spodnjima 3 in 4. Luknjica je bila čisto majhna, prav tako zalivka. Vendar pa je od takrat že štirikrat izpadla, nazadnje danes (držala je natanko 6 dni). Hčerka se mi smili, ker je po izvrtanem zobku vedno večja luknja pa tudi bolečina ob popravljanju.
Ali obstaja kakšna rešitev, da bi bila zalivka trajna? Bojim se, da od zobka ne bo nič ostalo… (hčerka pa ima šele 5 let, torej bo zob morda še nekaj let imela, preden ji bo izpadel). Ne bi rada dvomila v strokovnost njene zobozdravnice, vendar če bi izvedela za karkoli, da bi ji trajneje popravili zobek, ne bi odlašala, da jo peljem tja.
Ali je tako pogosto izpadanje zalivke še normalno? Ali je vašim otrokom držala zalivka kdaj tudi do konca, dokler zobek ni izpadel, ali imajo vsi take težave??
u glavnem ko ji je nazadnje dala plombo gor jo je začel zobek bolt ( sam štirica , Petica ok). Pelala sm jo dežurnem ji je zobek odprl in dal antibiotik.(je mela pod plombo zagnojen , pa njena zobarca ni nič opazla, rekla je da je normalno da bela plomba skeli tud 1 mesec NORO) v GLAVNEM ZDEJ HODMO NA STOMATOLOŠKO NA študentske vaje ( dobili preko veze). Zobek bodo probali zdravt ker je baje mrtev. Pa je mela tud čist malo luknco ampak zdej je pa že tokrat plombiran da je že kr velika. Upam da bo zdravljenje uspelo, če ne bo moral žal ven.
“Nam tud”,
jaz tudi upam za vas, da boste dobro poštimali, da bo vzdržalo, dokler ne bo čas, da zobek izpade…
Jaz sem tudi tako razočarana. Res skrbimo za zobke, jaz ji umivam zjutraj in zvečer, pa v vrtcu si umivajo, popoldan, če je kaj sladkega, si tudi umije…zato je bila ta luknjica kar šok za vse. Zdaj pa še taka smola s tem izpadanjem zalivke 🙁
Forum je zaprt za komentiranje.