Kaj je za vas že varanje?
Spodaj berem, kako ena obžaluje, da je svojega prevarala s tremi french poljubi.
Pa me zanima, kaj komu že predstavlja varanje in kaj ne? Je varanje samo sex ali tudi že nedolžen flirt, poljubi, dopisovanje, karkoli?
Ker razmišljam tako: ko se npr. dva spoznata, pa je eden drugemu všeč, o njem ne ve kaj dosti, niti to ne, če je drugi v vezi ali ne, pa se nekako začne osvajanje. Ker drugače itak ne prideš z nikomer skupaj, če se ne greš osvajanja. In potem ta osvajalec uporabi tudi poljube, …pa saj ga drugi ne more kar na grobo zbrcati stran v izogib poljubov. Pač se poljubi zgodijo. Pa nisi hotel ti se poljubljati – to menda ja ni že varanje. Nekateri preveč dramatizirate, po moje.
Po drugi strani pa se ve, da se itak vara/sexa vsepovprek (če samo pogledamo naše politike), pa je vse v redu. Pač dejstvo sprejemamo, da se vara in je to že kar običajno. Pa vedno na drugi strani nekdo trpi.Saj recimo naš JJ je tudi moral varati, da se je spečal s svojo mlado U, pa so vedno vsi videli samo rezultat – lepo U. Njegova bivša pa je verjetno zaradi tega trpela, pa ni bilo nikomur mar.
V glavnem, kaj vse je že varanje?
Za mene je varanje, da se lulek vtakne v luliko. Ali da se lulika natakne na luleka.
Ok, lahko je tudi pohotno božanje, ali francoski poljubi.
Najhujš je, da to vidijo sosedi. Pa nea mi rečt, da se tega ne da skrit.
Varanje je fse, kar ni v skladu z božjimi zapovedmi.
Tak da, dragi državljani in državljanke – ne ga srati!
Nasilno ukraden poljub ni varanje, temveč
– kršitev javnega reda in miru
– nedostojno vedenje na javnem kraju (vse odvisno od reakcije ‘žrtve’)
– in res KD (kaznivo dejanje) spolne nedotakljivosti
(ker žrtev čisto lahko pove (in vsi ji bomo verjeli) , da si jo še objel, stisnil k sebi……..potem pa glavo potisnil navzdol, pobožal prsi…..)
AJAAAA, govorimo o varanju? Vse to je že varanje, če imaš doma ‘monovsko čarovnico’!!
Če si samski, boš ožigosan kot psihopat!
Če si pa zaposlen na RTV SLO je pa to neki normalnega.
Odgovor je odvisen tudi od gledišča vprašanega.
“Pač se poljubi zgodijo”. Bi rekla, da sem zadosti trdna, da lahko rečem: “meni ne”. In, po precej grenki izkušnji, upam, da zame ne bo več vprašanje “varanje ja ali ne” – ampak bo primerneje “še zaupam temu človeku ali ne?”. 🙂
Gledam z vidika nekoga, ki se je nekaj let zapletal v kaj je res, kdo mi laže, komu verjeti, partner mi je govoril eno, lubica in “prijatelji” /za katere nisem več vedela, kdo je kdo/ drugo… Tako no – ena res težka izkušnja.
In, gledano z vidika nekoga, ki ni več za mladostna zapletanja, post-zakonske popestritve življenja, ampak za eno resno partnersko navezo, ki ustvarja družini prijazno okolje… No, tako nekako, če ste razumeli moje bistvo 🙂
Hm, zakaj bi nekdo, ki je v zvezi, hotel spoznavati in odkrivati druge ljudi? Torej po tvojem ne pride v poštev, da si samski, pa preskušaš potencialne partnerje? Je treba direkt iz ene zveze takoj v drugo?
Kaj je varanje, je odvisno od vsakega para posebej in od vsakega posameznika v paru. Midva z možem imava svoj dogovor okoli tega, ki ni čisto standarden, in se ne varava.
Varanje je, če partnerja prikrajšaš za normalen odnos, prijetne trenutke, romantiko, nežnost, spolnost…
Pol logično…
Ta gre in se zbliža z drugimi, z njimi se pogovarja, flirta, sms-a, poljublja, mečka, dol daje…
V 99,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}-ih primerov so varalice ženske.
Varanje je v prvi vrsti laž samemu sebi. Zgodi pa se zato, ker nas vodi prostaštvo. Svoboden človek ne vara, saj se je naučil z razumom upravljati svoja čustva, ter posledično razkikovati med srečo in užitkom.
V spodnji temi ima avtorica čudovito priložnost, se elegantno losat dveh prostakov, sama pa odlično šolo za spoznavanje same sebe.
Žrtve praviš? Jaz pa pravim pezdetje, ki so si v partnerici našli le mlajšo mamo. Moški z Veliko začetnico, se ne počuti kot žrtev, temveč mu je dejanje (v tem primeru varanje) izziv.
Hahaha, sem šel skozi šolo…. In očitno izdelal saj so ljudje, ki me že desetletje ne upajo pogledat v oči… Najbolj bedno je pa gledat “prevarane moške” nazaj v mama hotelih… Sploh ni čudno da se babe med sabo ližejo…
Žrtve praviš? Jaz pa pravim pezdetje, ki so si v partnerici našli le mlajšo mamo. Moški z Veliko začetnico, se ne počuti kot žrtev, temveč mu je dejanje (v tem primeru varanje) izziv.
Hahaha, sem šel skozi šolo…. In očitno izdelal saj so ljudje, ki me že desetletje ne upajo pogledat v oči… Najbolj bedno je pa gledat “prevarane moške” nazaj v mama hotelih… Sploh ni čudno da se babe med sabo ližejo…[/quote]
Pri “prostih spisih” (v osnovni šoli) sem se najbolj bal ocene:
Odlično napisano, vendar zgrešena tema
Ocena: max 2
🙁
Varanje je, ko iščeš ali najdeš nekaj, kar v življenju ali pri partnerju pogrešaš.
Je lahko tudi dobra šola, da se zaveš koliko ti nekdo pomeni ali ne pomeni več.
Lahko je zapolnjevanje praznine.
Lahko pa to praznino povzroči.
Skratka varanja je lahko toliko kot je ljudi.
Jaz nikoli ne bi… (takim prav zavidam), vendar nikoli ne reci nikoli.
Končno je varanje tudi sanjarjenje o nekom.
Ravnokar sem nekomu poslal ZS z nasledno vsebino:
Mah… tema stara kot svet in skozi odkrivajo toplo vodo.
Valda, če si doma nezadovoljen s čimerkoli, da poiščeš okoli. Malo je takih, ki takoj in zgolj iščejo sex… prej lepo besed, gesto, občutek da si spoštovan, mal toplega ali zanimivega razgovora, smeha…
In ko to najdeš (zunaj hiše), velikokrat niti ne veš kdaj in kako je zdrsnil not :))))
Varanje je vse kar se dogaja za hrbtom partnerja, pa vi nabijajte kolikor hočete. Že pogled na nekoga, ki te je zainteresiral telesno ali duhovno je varanje, pa čeprav ne pride do fizičnega stika, preprosto zato, ker so ti v tistem trenutku misli odtavale drugam, temu dodamo še naveličanost v domačem okolju itd. in ugotovimo, da človek v današnjih časih ne more brez varanja. Je pa res, da tisto kar ne vidimo in občutimo pač ne boli. Samo,ko bi vsi znali brati misli partnerja bi ostalo ene 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vseh vez še v zvezi.
Forum je zaprt za komentiranje.