bučanje nerezine
…pred tremi leti,se pravi 2010.
Mirno naselje hišk,v naselju je bila ena trgovinica za osnovne stvari.Mleko,sadje,kruh,ledena kava,sladoled ,sadje ,
zelenjava…pa še kaj.
Na ponedeljek zvečer je bila v naselju v letnem gledališču brezplačna predstava Picopek-meni je bila zelo všeč.
Sicer se vseh deset dni zvečer ni nič dogajalo,ljudje prinesejo kakšno harmoniko in zapojejo.
To me je malo motilo,ker je bilo malo dolgočasno.Sicer smo šli zvečer peš v Nerezine,kjer se je odvijala promenada,in prodaja spominkov.
Do Malega Lošinja je 20 km.Enkrat smo šli z Malega Lošinja na izlet-tam je polno ribiških barčic,ki
te popeljejo na otoke.Mi smo šli na Susak in na Unije.
Sicer pa v Bučanje pridejo največkrat družine z otroki,ki imajo radi mir.
Plaže so srednje dobre s pomoli.Morje pa lepo in čisto.
V naselju lahko vsak dan kupiš časopis.
Meni je bila zelo všeč tudi slovenska knjižnica na recepciji,kjer si lahko vsak dan in vsako uro izposodiš
različne knjige v slovenščini.
Malo pozno sem videla to temo,pa vseeno bi dodala svoje izkušnje, mogoče bodo komu koristile 🙂
Mi smo hodili z družino par let zaporedoma 2009-2012 vsako poletje in najbolj “penzionersko” je bilo maja,junija in septembra, kar nam je zelo pasalo,vsaj meni 🙂
V kampu je mini market z osnovnimi potrebščinami in dokaj visokimi cenami-isto ali dražje kot pri nas. Trafika s slovensimi časopisi je poleg bara pod borovci-pogrešala sem dober espresso in polnozrnate testenine-teh ni bilo za dobiti v Nerezinah.
ŠPORT
Tenis igrišče je zastarelo ampak čisto ok za rekreacijo. Za gibanje je opcij za povprečnega človeka dovolj, plavanje, tenis, kolesarjenje, tek, igrišče za košarko in odbojko , pohodi po okoliških hribih posraslih z timijanom, origanom in žajbljem je super!!!
Naselje je načeloma mirno in čisto, recepcija ima mini knjižnico. Mogoče so me malo motili otroci z vreščanjem, ampak jaz sem tudi letala in bila glasna kot otrok na počlitnicah v tem naselju tako,da so me le spomnili na otroške dogodivščine 🙂 Pa kdaj pa kdaj povprašali kaj tako diši skozi kuhinjsko okno:) Mogoče se bo komu zdelo smotano,ampak taka “prigoda” me je mogoče opomnila, da saj so vendarle počlitnice je je treba biti malo bolj na izi z živci 😀
Tudi igral je ogromno in zalivček s pesom ej bolj primeren za male otroke, je pa izrazito družinsko počitniško naselje.
Problem je bil wifi,adijo pamet!!! zakupila sem 3 tedenski dostop, internet ni delal, niti emaila se ni dalo poslat, niti reklamirat se ni dalo..tako da ne priporočam :/ je bilo kar drago..na pamet, če se spomnim cca 30€..Dosti ljudi dela med dopusti ali vsaj pregleduje pošto zato je fajn raje it v Rapočo ali kam drugam na internet..za stran vrečt 30€ je vsaj meni kar veliko. Kar se tiče reklamacije je bil odziv prijazen,ampak popolnoma nekoristen tako iz strani upravljalca naselja kot ponudnika interneta-slo podjetje.
Glede interneta je brezplačna in zeloo hitra linija v sosednjem kampu Rapoča v baru in ob recepciji, cca 25 min sprehajanja ob obali iz Bučanj ali 5 min z avtom.
Trgovina je v centru Nerezin-peš ob obali cca 15min sprehajalnega tempa, v centru je tudi pošta, picerija in splošna zdravstvena ambulanta. Ker sem dobila hudo alergijo je bilo treba pod mus k zdravniku, zdravnica zelo prijazna,ampak ambulanta zagotavlja zgolj nujno oskrbo..z recepti je potrebno v Mali Lošinj, lekarna v Nerezinah je žal zaprta že nekaj let.
Ker sem našla za sebe, delim z ostalimi…
V naselju Bučanje je na voljo še nekaj garsonjer v juliju in avgustu. Hišice pa so za to poletje že čisto zasedene. Sicer pa so vsi koledarji obajavljeni in lahko vsak zase preveri opcije. Ni pa poceni kot sem mislila da bo!
Vaš link
Sam sem bil letos prvič in moram reči, da je ena lepših destinacij do sedaj. Bil sem v juniju, kar je še pravi čas, da se človek odpočije. Za rekreacijo se najde marsikaj, trgovinica v naselju je čisto v redu založena, hiške pa so super. Tudi tiste, ki so še v lasti podjetij mislim. Da o o stalih ne govorim.
Tudi to, da psov v naselju ne dovolijo mi je zelo všeč in delim mnenje napisano zgoraj.
Ker sem letoval preko firme in bom od sedaj dalje težko prišel zopet na vrsto me zanima, če ima kdo kontakt za kakšen najem?
Za informacije se vam zahvaljujem.
Odlično naselje, 25.06.2023 ob 08:03
Sam sem bil letos prvič in moram reči, da je ena lepših destinacij do sedaj. Bil sem v juniju, kar je še pravi čas, da se človek odpočije. Za rekreacijo se najde marsikaj, trgovinica v naselju je čisto v redu založena, hiške pa so super. Tudi tiste, ki so še v lasti podjetij mislim. Da o o stalih ne govorim.
Tudi to, da psov v naselju ne dovolijo mi je zelo všeč in delim mnenje napisano zgoraj.
Ker sem letoval preko firme in bom od sedaj dalje težko prišel zopet na vrsto me zanima, če ima kdo kontakt za kakšen najem?
Za informacije se vam zahvaljujem.
Nasa dalec najljubsa destinacija.
Pa smo dali ze celo hrvasko skoz in vecino sredozemskih drzav.
Otroci ko jih vprasas kam v eno zavpijejo nereeeeziiiineeeee.
Anonimno 5039, 25.06.2023 ob 14:52
Nasa dalec najljubsa destinacija.
Pa smo dali ze celo hrvasko skoz in vecino sredozemskih drzav.
Otroci ko jih vprasas kam v eno zavpijejo nereeeeziiiineeeee.
Naša dva vpijeta enako, ne glede na to, da vsako leto predlagava še kakšno drugo destinacijo, da bi malo zamenjali.
Mulca imata tam družbo, z večino se poznajo iz prejšnjih let, skoz visijo po igriščih. Meni, iskreno pa tudi paše mir. Mojmu pa pivo in kakšen športni prenos tam pod drevesi.
Je pa res, da se vsako leto težje dobi termin, mi smo stalni gostje v enem apartmaju, kjer praktično rezerviramo za leto vnaprej. Čeravno je vsako leto malenkost dražje.
Hodila tja kot otrok v kolonijo.
Potem sem pred leti bila tam z družino. Vsi tako hvalijo te Bučanje, da smo šli še na en dopust tja, med mojo porodniško.
Meni so počitnice tam katastrofa!
Starejša otroka stara 11 in 8 sta neprestano želela s prijatelji. Biti na igrišču,…
Torej to niti niso družinske počitnice.
Naša dva sta bila vseeno še toliko majhna, da se mi je zdelo nesprejemljivo, da letata naokoli sama. Smo se dogovorili za kakšno uro, ampak dejstvo je, da se potem že malo starejši prav nič več ne družijo s svojo družino.
Trgovinica dela samo ob določenih urah in je slabo založena.
En ubogi lokal v borovcih z zanič kavo, zanič stoli, mize.
Na večerjo moraš v Nerezine.
Forum je zaprt za komentiranje.