Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek CIPRALEX izkušnje?

CIPRALEX izkušnje?

Danes začela jemat. Prosim za vaše izkušnje, predvsem s spremembo telesne teže 🙁
Hvala.

S tezo nisem imela tezav.

Sem se ful,slabo pcutila, slabo mi je bilo, nizek pulz, vrtoglavice. Dva tedna. Zdej je ok, sam do sexa mi ni. Hihi.

Meni bilo OK,zadet,sem jih jedel.So mi povišali dozo,pa mi je full cool.

S tableti težav ne boš rešila. Mogoče boš le farmaciji pomagala.

In kako to ti veš?

men je libido uničilo, ne samo zmanjšalo 🙂 Pa tudi stanje se mi je po začetku jemanja še poslabšalo, potem pa počasi šlo na bolje.

Spet eno budalo, ki nima pojma o čem govori. Vzameš zdravilo, ko si bolna? Ja? Trapa, pomagaš farmaciji. Depresija oz, anksioznost, ki se ju zdravi za antidepresivi sta resni bolezni, ki lahko pustita hude posledice – tudi telesne, če se ju ne zdravi. Predvsem pa postaneta kronični, kar pomeni, da se ju celo življenje ne rešiš več, niti s tabletami, niti z drugimi metodami zdravljenja, niti s tem tako opevanim “delom na sebi in svojem življenju”. In vsak normalen zdravnik nikdar ne zdravi pacienta samo s tabletami. Te so zgolj pomoč, bolj pomemben del zdravljenja je to delo na sebi. Ok?

Prvih nekaj tednov, se bos počutila slabo (stranski učinki), nato pa se se pokaže izboljšanje. Vztrajaj, splača se. Jaz imam izredno dobre izkušnje.

Meni je pomagala samo Asentra, Cipralex mi ni:(

Leta sem se borila z depresijo in zlorabo hrane, prenajedanjem. K zdravniku nisem šla, bilo me je sram same sebe. V parih letih sem dobesedno pridobila 30 kg in dosegla svoje dno. Takrat me je zlomilo in zbrala sem pogum za obisk zdravnika. Dobila sem Cipralex. 10 dni sem jemala polovično dozo, potem sem jo podvojila. Od začetka sem imela blage vrtoglavice in slabo sem spala. Po cca. 3 tednih so te težave izzvenele in počutje se je začelo izboljševati. Postala sem bolj optimistična, spet sem zagledala sonce v svojem življenju. Žal mi je ostal eden od možnih stranskih učinkov tega zdravila. Enormen apetit. Prej sem se zaradi depresije prenajedala, zdaj ko zdravim depresijo imam zaradi zdravil grozen apetit. Prednost je le v tem, da sem zdaj čustveno veliko bolj stabilna in zmorem ta apetit brzdati. Zdravnica mi je rekla, da je to možen stranski učinek, lahko pa je tudi čisto obratno, pomanjkanje apetita. Vse je odvisno od posameznika. Probaj in sama boš videla kako bo zdravilo nate vplivalo. Nekega pravila za vse enakega ni. Srečno.

Debeluhi bodo pač vedno poiskali nek izgovor zakaj so debeli.

Neumneži pa bodo težko dobili in pozdravili vzrok svoje neumnosti.

V kombinaciji z vinom te tako zverinsko prbije (vzami 2 od susa in se ga nalij zraven), da te od kozlanja navzven obrne. 5kg dol v enem dnevu, pa se jest ne mores vsaj 48h po dogodivscini / se pravi 6,5kg instant weight loss.

Ja in debeluhi bodo pac vedno poiskali nek izgovor zakaj so debeli.

Ima se kdo kaksno izkusnjo okrog cipralexa?

Prenajedanje je velikokrat reakcija na duševne težave. Eni se zatekajo k alkoholu, nekateri v pretirano športanje, nekateri padejo v droge, nekateri postanejo obsedeni z delom, in ja, eni najdejo tolažbo v hrani. Pretirana debelost, ter druga skrajnost anoreksija in bulimija so v prvi vrsti psihične bolezni, ki privedejo do posledic na telesnem zdravju.

Kdo ti je diagnozo postavil? Osebni, splošni zdravnik?
In kakšno?

Se strinjam očitno to govori človek ki anksioznosti ni probal….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close