Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mačja hiša-posvojitev muce

Mačja hiša-posvojitev muce

Zdravo,

A je že kdo posvojil muco s te strani:
http://www.macjahisa.si/index.php

in kakšne izkušnje pri tem imate, če se je splačalo….

kako misliš splačalo?

Se splača, se. Njihove mačke so vse zelo marljive (dobiš pred prag do 7 poljskih miši dnevno), globoko verne in malo pojedo.

Mene tudi zanima, kaj to pomeni, če se je izplačalo.

Pri nas imamo dve muci, ena je posvojena od Mačje hiše,
druga pa iz zavetišča. Pri moji sestri so prav tako posvajali
pri Mačji hiši dve leti nazaj.

Za muce, ki jih imajo v oskrbi, zelo lepo skrbijo, vse so
veterinarsko oskrbljene, kvalitetno hranjene, tudi s socializacijo
se veliko ukvarjajo.

Začasni skrbnik muce, ki te zanima, ti bo znal povedati vse
in še več, kar te glede posamične živali zanima.

Seveda pa moraš posvajati pod njihovimi pogoji, da lahko
žival posvojiš.

uf tisti splačalo sem ponesreči napisala o_o

mislila sem napisati:

Kako je sam postopek stekel

Prva stvar je, da oni mačke oddajajo samo za notri.
Preberi si pogoje na njihovi strani in se najprej doma pogovorite,
če boste to mački nudili.
Potem je fino, če še niste imeli mačke, da malo razmislite
o teh osnovnih zadevah (hrana, veterinar, kdo bo mačko
pazil med počitnicami, varnost mačke, nakup opreme itd.)
in pa tega kakšno mačko si želite.
Bi imeli bolj mirno, bi radi posvojili dve, imate tudi
druge živali in otroke …
Lahko se obrnete na njih preko telefona ali mejla,
tudi če ne veste, katero mačko izmed teh, ki jim trenutno
iščejo dom, bi radi posvojili.
Vam bodo tudi svetovali, če bo treba.
Po posvojitvenem pogovoru se dogovorite za obisk,
da mačko spoznate.
Pred posvojitvijo se podpiše pogodba in gre mačka
z vami domov 🙂

Sem posvojila v Mačji hiši. Imam super izkušnje z njimi, saj vsako žival, ki jo imajo v oskrbi oddajo šele po celotni veterinaski oskrbi, ter po S/K, do potankosti poznajo njihove značaje in morebitne posebnosti. Po pravici morate povedati kakšne pogoje imate in ali imate doma že kakšno žival in podobno, saj vam le tako lahko svetujejo posvojitev določene muce, ki bi se najbolje vklopila v vašo družino ali k vam kot posamezniku. Tudi posvojnina je tako nizka, da z njo niti slučajno nimajo pokritih stroškov, ki jih do oddaje vložijo zanje.
Če ste odgovorna oseba se boste z njihovimi pogoji strinjali, če niste pa nikar ne posvajajte nikjer, ker bi
žival pri vas v tem primeru trpela in živela le kratek čas.

Imam dve muci, posvojeni iz Mačje hiše od dveh različnih skrbnic. Se strinjam z vsem, kar je napisala Pati….
Dodam samo še to, da kapo dol pred celo ekipo, ki se trudi za to, da živali dobijo dobre domove in za to, da bi bilo brezdomnih živali čim manj. Zmanjkalo jih na žalost ne bo…

Ah, seveda, kaj pa še. Torej, če nočeš podpisat pogodbe, nisi odgovorna oseba. In je bolje, da nimaš nobene živali, ker bo samo trpela in zelo malo živela.
Veš, draga Pati, je že tako, da je v današnjem času bolje, da podpisuješ čimmanj. Zato jaz nikakor ne bi podpisala nobene pogodbe za nobeno žival.
Sem pa posvojila muco, ki se je pred davnimi leti še zelo majčkena, podhranjena, zanemarjena in polna bolh znašla na mojem pragu. Prepričana sem, da z menoj ni trpela in da ni živela le kratek čas. Dočakala je polnih 17 let in še nekaj več.
Tako da dobro premisli kaj pišeš in ne obsojaj ljudi kar vse povprek.

Ah, seveda, kaj pa še. Torej, če nočeš podpisat pogodbe, nisi odgovorna oseba. In je bolje, da nimaš nobene živali, ker bo samo trpela in zelo malo živela.
Veš, draga Pati, je že tako, da je v današnjem času bolje, da podpisuješ čimmanj. Zato jaz nikakor ne bi podpisala nobene pogodbe za nobeno žival.
Sem pa posvojila muco, ki se je pred davnimi leti še zelo majčkena, podhranjena, zanemarjena in polna bolh znašla na mojem pragu. Prepričana sem, da z menoj ni trpela in da ni živela le kratek čas. Dočakala je polnih 17 let in še nekaj več.
Tako da dobro premisli kaj pišeš in ne obsojaj ljudi kar vse povprek.[/quote]

Marsikaj mi je čudno. Spomnim se, da se je tole Mačjo hišo tu na monu na križ pribijalo, seveda v negativnem smislu, vem, da so takrat še Gunnarja na križ pribijal. Danes pa vsi pocukrani posti.
Ko sem šla jaz na Gmajnice po mucka, je ON mene izbral (se je z veje spustil direkt v moje naročje). No, ta muc je pri nas že 10 let, star je pa nekje 12 let. Podpisala sem samo en papir na katerem so bili moji podatki, da je muc čipiran pod to in to številko in da sem plačala ne vem koliko dinarčkov. Jaz trdim, da se mora zgoditi ljubezen na prvi pogled in ne, da bo nekdo ocenjeval moj karakter in mi svetoval katero žival naj vzamem.

Drage gospe naj vam zastavim vprašanje:

kako bi bilo vam, če vas doživljensko zaprejo med 4 zidove?
Mačka je živo bitje

Najbolje, da mački kupite še posebno kletko v kateri bo zaprta kot papagaj…

blaznost…

@Morski
galeb; Imam občutek, da ena in ista oseba piše pozitivne poste za Mačjo hišo. Ker temo, ki jo omenjaš sem našel in ja bilo je ravno obratno. In tudi sam poznem par oseb, ki ni bilo tako zadovoljnih, kot so zgornje častilke.

pa lahko noč

jaz sem se enkrat zanimala za posvojitev, pa se nisem odločila, ker
-zahtevajo podpis pogodbe s katero se zavežeš, da morabi ti muc ves čas notri – hodijo na nenapovedane kontrole, če odkrijejo, da muc ni ves čas notri, ti ga vzamejo – to je zame bolano!

mi živimo v hiši v slepi ulici blizu gozda. namesto njihovih, imam sedaj 3 druge muce, katerim sem omogočila boljše življenje. muce uživajo občasno biti zunaj, poležavati na sončku, loviti miške, plezati na drevo, … tega naravnega veselja/nagona jim ne bi imela srca vzeti. spijo večinoma v hiši oz kakor jim paše. vse so cepljenje, kastrirane/sterilizirane, zdrave in veselo uživajo svoje mačje življenje.

muca v osnovi ni žival za med 4 stene, razumem pa tudi ljudi v mestu, kjer nimajo možnosti izpusta …

Kot sem napisala, imam jaz eno muco iz MH, drugo pa iz zavetišča.
In pri obeh sem ob posvojitvi podpisala pogodbo, plačala posvojnino,
prav tako so bili pogoji posvojitve enaki v zavetišču kot v MH.

Iz Gmajnic nisem nikoli posvajala, sem pa imela v dogovoru z njimi
nameščeno enega najdenega mladiča, ki se je preko njih oddajal.
Prav tako so posvojitelji podpisali pogodbo (bilo je to dve leti nazaj),
prej pa so še izpolnili nek vprašalnik.

Mali otročki tudi uživajo zunaj na sončku in se malo kasneje radi potepajo, jim boste kar pustili vso svobodo, da bodo “srečni”?
Mački se lepo navadijo notranjega bivanja, zunanji so venomer v nevarnosti. Prepolne so ceste povoženih, preveč je revčkov, ki so jih poškodovale druge živali, preveč bolnih, ker so se nalezli od drugih zunanjih.In prekratke življenjske dobe.
In, ko vam nenadoma izgine se ne tolažit, da ga je kdo ukradel, danes je mačkov žal preveč vsepovsod in se jih ne krade. Vedite, da vaš maček nekje trpi hude muke, ko ga ranjenega ali bolnega (skrijejo se, da jih je skoraj nemogoče najti) pri še živem onemoglem teleščku žrejo črvi in agonija lahko traja in traja.
Pa takšna kruta svoboda. Maček ni le maček ampak živo bitje. Pa ne sedaj razlagati, da je pa ta in tisti doživel 15, 18 let. To so redke izjeme.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close