zakaj ne marate sosedov?
preveč šnofajo… pa še ne vidim razloga za posiljeno prijateljevanje, z vsemi pač ne moraš bit kompatibilen…
Ne vem. Mi imamo dobre odnose z vsemi. Drugi sosedje ne marajo eden drugega in vsi nama govorijo: ne se družit s tem in tem. Sva med dvema ognjema.
Povedala sva, da se druživa z vsemi, če nama kdo zameri druženje z drugimi, naj pa naju izbriše iz svojega prijateljstva. Do sedaj naju še nihče ni izbrisal.
Ni mi všeč špitir med sosedi.
…ene sosede, drugi so ok. Zakaj ene sovražim? Ker ne pustijo ostalih pri miru v smislu, da si vse lastijo, zasedajo parking z avtom, ki so ga kupili samo zato, da ga zasedajo, ko dobiš obisk, ga preganjajo s parkinga, žalijo … no, zato jih sovražim. Oni vse lahko, drugi nič ne smejo. In kaj jim moreš? Nič, to je žalost v tej demokraciji, da pač norce moraš prenašat.
Tako da jaz jim sigurno ne bi pomagal, če bi rabili pomoč, pa tudi jaz ne bi šel k njim po pomoč – raje k popolnemu tujcu. Ker on bi mi pomagal, oni bi mi samo škodovali.
Tam kjer sem živela smo se čisto ok razumeli s sosedi. Sicer ni bilo skupnih piknikov ampak če je kdo rabil pomoč pa se je vedno priskočilo. Sploh ker je bilo okoli kar nekaj starejših.
Tu kjer sem pa sedaj pa so bili od mojega z vsemi skregani. Najprej sem mislila, da so res sosedje čudni, potem sem ugotovila, da je čuden samo en sosed in seveda naši spodaj (tašča in tast). Jaz vse pozdravljam, čeprav me včasih potem doma grdo gledajo. Priznam pa, da ne pozdravljam pa sosede, ker so obupno žleht (zastrupljali živali, namerno smetili vrt, ruvali sadike….).
Živim v bloku, kjer je nekaj več kot šestdeset stanovanj. Lahko rečem, da se z vsemi sosedi dobro razumemo. Z nekaterimi smo dobri prijatelji, z nekaterimi bežni znanci, ampak z nobenim nisem še prišla v konflikt.
Na vsakem nadstropju je šest stanovanj in na našem nadstropju živimo Slovenci, Hrvati, Srbi, Bosanci… pa se med sabo super razumemo. Npr. ko je nam v stanovanju šlo stikalo v kopalnici, smo poklicali soseda, ki je elektrikar in je prišel in pogledal in popravil. Ko smo mu hoteli plačati za opravljeno delo, ni hotel niti slišati. Ko je soseda šla v Bosno, nam je prinesla polno vedro domačih sliv, iz katerih smo delali marmelado. Mi smo njim prinesli domača brkinska jabolka, pomagali smo jim nositi pohištvo…
Res je lepo imeti dobre sosede.
Ne da ne maram sosedov, imam pa rada distanco v odnosih, če se jaz ne odlo čim, da ljudi spustim blizu. Za druženje mi ne ustreza vsak in ne vem zakaj bi se prisiljevala v druženje, če mi ni. Poleg tega mi je zaprava časa, če nekdo čveka kar tja v en dan, sploh če obrekujejo … Žal je pa največ takšnih ljudi. Da boš bolje razumela pišem pregovor:
Mali ljudje govorijo o drugih ljudeh, povprečni ljudje govorijo o stvareh, veliki ljudje govorijo o idejah. (R. G.).
Sovražim, 30.04.2013 ob 20:38
…ene sosede, drugi so ok. Zakaj ene sovražim? Ker ne pustijo ostalih pri miru v smislu, da si vse lastijo, zasedajo parking z avtom, ki so ga kupili samo zato, da ga zasedajo, ko dobiš obisk, ga preganjajo s parkinga, žalijo … no, zato jih sovražim. Oni vse lahko, drugi nič ne smejo. In kaj jim moreš? Nič, to je žalost v tej demokraciji, da pač norce moraš prenašat.
Tako da jaz jim sigurno ne bi pomagal, če bi rabili pomoč, pa tudi jaz ne bi šel k njim po pomoč – raje k popolnemu tujcu. Ker on bi mi pomagal, oni bi mi samo škodovali.
Kupili so parking samo za to da ga zasedejo s svojim avtom? Kakšna groza od ljudi! Pa ne dovolijo da tvoji obiski parkirajo na parkingu ki so ga oni kupili in na katerem rabijo parkirat svoj avto? Za znoret! Kaj si to dovolijo ljudje! Zmešan folk res! Kaj vse se ne zmislijo. Take bebce zmoti vse….zihr bi se pritoževali če bi prišla k njim in si postregla iz hladilnika. Ker so groooooooozni sosedje!
Forum je zaprt za komentiranje.