Pomivalni stroj brez “pravih” priključkov
Pozdravljeni. Upam, da mi bo lahko dal kdo kakšen koristen nasvet. Pred kratkim sem se preselila z dvema majhnima otrokoma v podnajemniško stanovanje, ki nima pomivalnega stroja. Priznam, da mi je vsakodnevno pomivanje posode odveč, zato bi rada kupila en rabljen manjši pomivalni, ampak v kuhinji ni narejenega odtoka ne dovoda za vodo. Za odtok mislim, da ne bi bil problem, saj bi lahko speljala cev v pomivalno korito, kot so včasih imeli za pralni stroj speljano cev npr. v kad. Kaj pa za dovod vode? Bi lahko nekako naredila, da bi pomivalni vlekel vodo iz pipe? Hvala vsem in lep vikend.
Sifon za pomivalno korito (tista zvita cev pod koritom) ima lahko tudi prilključek – odtok za pomivalni stroj. Če tega nima obstoječi sifon, pač kupiš novega. Ravno tako je pod pomivalnim koritom kotni ventil za vodo. Nanj se lahko z dodatnim kosom (T komad) priključi pomivalni stroj. Vodovodar ti vse zrihta.
lp, ela s
Vse skupaj te pride v bauhausu kakih 15-20€. Rabiš nastavek za sifon od korita, gor priklopiš odtočno cev stroja in pa še nastavek za ventil (mrzla voda), to je u bistvu navaden ventil, ki se deli na 2 dela. En za pipo in en za pomivalca. Jaz sem ga montirala kar na obstoječi ventil in vmes dala malo konopljine preje za tesnilo (tudi kupila v bauhausu). Zato, da ne bi bilo treba klicati vodovodarja in zapreti glavnega ventila v bloku.
Lp.
Hvala za hitre odgovore. Imam pa en pomislek. Pomivalni stroj ne bi bil vgradni, ker ni prostora, postaviti bi ga morala zraven korita. Pult s koritom pa je spodaj zaprt in ne morem speljati cev do sifona in ventila. Kakšne luknje pa tudi nikakor ne smem narediti. Zato me je zanimala rešitev nad koritom oz. na pipi.
Snameš hrbet korita, da so ventili na frej. Če imaš pult iz celega, torej čez cel niz elementov, omarici zato ne bo nič hudega. Cevi spelješ zadaj za elementom (ne vem, kako imaš urejeno). V Merkurju, če ne boš naletela ravno na kakšnega mojstra, ne boš izvedela nič (kakšen štekar so meni tam prodali, joj, potem me je neka prodajalka rešila – fantom se sanjalo ni!!!). Bi skoraj moral priti vodovodar pogledat, pa če ni ravno oderuh, ti ogleda ne bo zaračunal, nabavil bo material in ti uredil priklop.
Forum je zaprt za komentiranje.