Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Jabolčna pita-prosim za dober recept

Jabolčna pita-prosim za dober recept

Pozdravljeni,

lepo bi prosila za kak dober recept, seveda preizkušen za jabolčno pito.

Hvala in lep poozdrav,

Tea

Tule je moj preizkušen:

Sestavine

250 g moke, 180 g sladkorja, 100 g masla, 3 jajca, 200 g smetane. 1 kg jabolk, cimet, voda, vanilijeva aroma (gre tudi brez, lahko daš 1 vanilijev sladkor namesto dela sladkorja)

Testo
V posodo presej moko. V jamico na sredini daj 30 g stopljenega masla in eno jajce, mešaj in gneti ter dodaj malo vode, da dobiš gladko testo. Oblikuj kroglo in jo pusti 30 min. v hladilniku. Nato razvaljaj, oblikuj po modelu, daj v model in prepikaj z vilicami.

Nadev
Na testo razporedi olupljena in narezana jabolka. Zmešaj 2 veliki žlici sladkorja in pol kavne žličke cimeta ter s tem posuj jabolka.
Daj v pečico za 20 minut na 200 stopinj.

Nato stepi smetano s preostalim sladkorjem, pol kavne žličke cimeta, 2 jajci in vanilijevo aromo ali vanilijev sladkor. Polij po jabolkih in ponovno peci 20 do 25 minut na 200 stopinjah.

Uporabiš lahko tudi kupljeno listnato testo.
Postrezi mlačno s kepico vanilijevega sladoleda.

Vsekakor tale

http://www.kulinarika.net/recepti/4364/sladice/super-dobra-jabolcna-pita/

Najlepša hvala vsem.

Tea

Kupiš testo, razvaljaš. Naribane japke, cimet, par kapljic limone,
100x boljše bo, da dodaš še mal skute.

Potem zaviješ ali prekriješ z drugo plahto testa. Premažeš z jajcem in daš pačt na 180 stopinj za pol ure.

Kupljeno testo za pito?? Nikoli!

Tole pač ni pita, a ne? Je štrudel.

od kdaj pa prodajajo testo za pite?:)

Vsekakor tale

http://www.kulinarika.net/recepti/4364/sladice/super-dobra-jabolcna-pita/%5B/quote%5D

Se strinjam. Vedno pečem pito po temle receptu, vsi pohvalijo, da je moja najboljša in me prosijo za recept.
Jaz edino naribana jabolka prej malce podušim.

Ena boljših pit je tista, ko daš na jabolčni nadev še stepene beljake s sladkorjem in kokosom. Žal nimam recepta, da bi ti ga napisala. Malo poguglaj, jaz sem ga dobila na netu in resnično zmaga 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close