Bioterme Mala Nedelja
Načeloma se na daleč izogibljem vsemu, kar diši po nategu. Pri imenu Bioterme me moti ravno ta Bio. Kakšne pa so Bio terme? Oziroma kakšne so tiste, ki niso Bio? Imajo umetno vodo? Plastično? Že ime TERME pove da ne gre za vodovodno vodo ki bi jo nekdo segrel z mazutom, ampak za termalno vodo. Termalna voda pa je tista, ki topla priteče iz globin zemlje. Torej so vse obstoječe Terme – Bio. Če posebej poudarjaš ta nepotrebni pridevnik – Bio – to samo pomeni, da želiš nategniti slaboumne. Jih prepričati, da so tvoje terme bolj naravne od drugih. Se sliši komplicirano, ampak mene take zadeve motijo. Pač si mislim kakšen folk neki tam dela, če te že z imenom želijo zavesti. Bo tako tudi pri storitvah?
Tam zelo blizu imam sorodnike, tako da poznam terme že od nekdaj.
Zakaj BIO? Ker to pač so. Nahajajo se v agrarnem okolju, v bližini so samo gozdovi, kmetije, pašniki in nekaj zaselkov. Vodo črpajo iz lastnega vrelca (so pred desetletji iskali nafto, našli pa vročo vodo 🙂
Njihove usluge koristimo že dolgo (od malih nog), odkar so zgradili notranji bazen, pa tudi pozimi, na obisku sorodnikov. Nastanjena v hotelu še nisem bila, tako da sob ne poznam, ker pa je hotel novejši, so verjetno kar ok.
Hrana je zelo dobra, lahko ješ klasično hrano, mislim pa, da lahko vedno poskusiš tudi kakšno lokalno specialiteto (npr. kvasenice, meso iz tunke…) ljudje pa so uslužni in NEPRISILJENO prijazni. Domačini delajo tam – prleki, ki imajo gostoljubje v krvi.
Vedno so se dodatno potrudili (npr. reševalec iz vode je otrokom priskrbel rokavčke brezplačno, ko je zmanjkalo juhice za otroka, se je gospa potrudila in jo priskrbela iz niča… 🙂 . Ni Burj Al Arab, je pa domače in prijetno okolje.
Imate ogromno možnosti za rekreacijo, nekaj malega je tudi okoliških znamenitosti (npr. Puchov muzej, razgledni stolp na Gomili, rojstni kraj Ksaverja Meška, lahko se malo pozanimaš o okoliških bio-kmetijah in morebitni ponudbi, jeruzalemske vinske kleti blizu Ormoža, tudi do Ptuja se lahko zapeljete firbcat v grad, muzeje, Mitro… (cca. pol ure od tam). Pač, preveriti je treba ponudbo okolice, če želite še kaj drugega kak dan.
Notranji bazen za otroke je meni do kolen, precej velik, na sredini ima vodomet, ki se prižiga periodično. V bazenu otroci brez problema smejo imeti igrače, žoge, kanglice… Ležalnikov je prek zadosti. V pokritem delu je kar soparno, tako zebst vas ne bi smelo. Vroči bazeni so res precej vroči, ostali so meni ok. Če grem najprej v vročega, so mi taveliki mrzli, če grem najprej v tavelikega, pa so mi ravno prav. V kotu je potem še en bazen, ki ima okoli in okoli še stopnico in lučke – tam so naši radi v vodo skakali (ko ni bilo notri drugih seveda 🙂 V vročih bazenih se radi pajsajo upokojenci.
Morda sem zaradi domačih krajev nekoliko pristranska, ampak mi smo bili vedno zadovoljni če primerjam npr. z Ljubljansko Ježico, termami Olimija, termami Ptuj in Malo Nedeljo, sem bila s slednjo najbolj zadovoljna.
Takšna je moja izkušnja, morda ima kdo kaj povedati tudi o drugi plati, ki je jaz nisem izkusila.
Če nisi bila tam oziroma koristila morda njihovih nastanitvenih kapacitet, potem ne trati časa z neumnostmi.
Morda ti je treba napisati le toliko da so za izgradnjo hotela uporabljeni naravni materiali, ekološko ogrevanje, oprema in talne obloge so tako tako sobah, kot po nadstropnih galerijah iz naoljenega lesa, nobenih tepihov, ki bi zadrževali alergene, po posteljah ni tistih težkih praholovilnih rožastih pregrinjal, ki jih operejo po drugih hotelih vsake kvatre enkrat. Hrana odlična, osebje se zelo trudi po najboljših močeh.
Edin veliki minus pa dobijo z moje stani v času, ko ne obratujejo zunanji bazeni. Notranji bazeni so dostikrat prenatrpani, zato se je treba izogibat obiskov v času šolskih počitnic in med vikendi, ker noter lahko hodijo tudi izvenpenzionski, torej samo enodnevni kopalci. Morali bi ločiti tudi to, da v taveliki plavalni bazen ni vstopa pleničarjem, naj imajo svoj posebni bazen – saj jej za otroke, samo bi se morali držat tega reda – kopališki mojster je zato tam, da na to tudi opozarja. In Bademajstrni bi morali malo bolje poskrbeti za nadziranje, kako se ljudje ne umivajo, ozrioma sprehodijo vsaj z nogami v natikačih skozi tisti razkužilni bazenček, saj s temi natikači hodijo vsepovsod naokoli, potem pa ob rob bazena namakajo te natikače, da gre vse noter v vodo. Pa ob preveliki gneči tudi zelo smrdi po urinu na bazenu ob robovih ( prevelika koncentracija pleničarjev, malih in inkontinenčnih, jih starši dajejo kar na rob, da se v odtočne rešetke pourinirajo ( videno). Ne pomaga velika količina klora v bazenu kot dezinfekcija. Je pa izjemno klorirano, kar se takoj občuti na izsušeni in smrdeči koži po kloru še dva dni po koncu obiska. Zaradi tega mene ne vidijo več tam. AJa, pa spletno stran bi tudi lahko že malo posdobili, lepše in pregledno naredili – jim manjka marketinšjkih vrlin.
v biotermah sem bila nekaj dni nazaj, in sicer v savnah. Navdušena, sploh po tem ko nisem imela nekih pričakovanj, tudi slik nisem našla nikjer na internetu. Lepo, čisto, na voljo je bil čaj, jabolka. V počivalnici je bil mir, brez nekulturnih Avstrijcev. j majhno, intimno, skratka jaz se bom še vračala. Res pa je da ni programov, vendar vse ostalo definitivno odtehta =)
Forum je zaprt za komentiranje.