Ali je bil Boris Strel poročen
je umrl. Zato je bil, dodaten komentar , ki si ga povedal, je bil nepotreben.
primož
Kako se uničujemo?
Dokazano imamo visoko stopnjo agresivnosti (dr. Musek, 1994), ki je obrnjena v varno smer, ne proti okupatorju in oblastem, temveč proti samemu sebi, kot se za tlačane spodobi. Poglejte le statistike za samomore, alkoholizem, depresije, družinsko nasilje, medsosedske spore in promet, recimo. Kadar propade podjetje, spletni forumi zacvetijo od privoščljivosti, kot da s podjetjem ne bi šel del narodovega bogastva.
http://www.siol.net/priloge/kolumne/miha_mazzini/2013/02/zakaj_uzivamo_v_unicevanju_samega_sebe.aspx
MethuZalem, prav si napisal. Saj ne morem verjet, česa so ljudje- slovenčki sposobni. Se neokusno naslajati in izživljati nad tujimi nesrečami, namesto da bi pustili človeka pri miru vsaj v takih trenutkih.
Borisa sem poznala, ker je živel z mojo sošolko (ne vem, če sta bila poročena, ali ne). Kolikor vem, sta imela vsaj enega otroka. Malo je bil tudi moj sošolec, čeprav ni bil moja generacija, a smo imeli nekatere vaje skupaj. Na enih od teh vaj, sta se onadva spoznala. Svojega družinskega življenja ni nikoli prenašal v javnost, ker mu- jima očitno ni bilo tega, zato tudi jaz ne bom povedala nič več od tega.
Mi pa je Boris ostal v spominu kot res krasen človek, sicer veseljak, a resen, odgovoren, iskren, nekoliko tudi občutljiv. Skratka, res vsega spoštovanja vreden- človek z veliko začetnico. Res -kapo dol. Takih ljudi ni več. Ob novici sem ostala šokirana, res mi je žal za take ljudi. Ne morem razumeti in najraje ne bi sprejela. A tako je življenje in žal mora iti naprej tudi brez najboljših.
Zakaj se ukvarjaš z drugimi ljudmi? Ukvarjaj se s sabo.
Iz tega, kar si zapisal v enem samem stavku sledi, da imaš pri sebi še veliko dela. Lahko začneš kar takoj, bojim pa se, da je z tvojo vzgojo bilo marsikaj narobe. Ti ni nihče povedal tegale; o mrtvih vse dobro…? Lahko pa, da tak si, kot osebnost. Še vedno se lahko spremeniš!
Ukvarjaj se s sabo, ne z drugimi, ki se te nič ne tičejo. Ne glede na vse, bil je velik človek.
Ob njem si ti videti še vedno majhen pritlikavec, ne glede na tvojo usmerjenost.
Zato, sezori in postani velik človek, kot je bil on.
lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.