Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zavarovalni zastopniki ali res zaslužite

Zavarovalni zastopniki ali res zaslužite

tudi do 2000€ neto z 8 urnim delovnikom? Kolegica mi je namreč povedala, da je sklenila 5 polic v prejšnjem mesecu in zaslužila 1500 €, ali je to možno?

No, pa ti jaz iz prve povem. Za ta denar moraš kar delat. Verjemi, da tisti, ki zelo dobro pozna zastopnika in njegovo delo ve, da ta dobri garajo. Dosegljivi so cel dan, vse vikende… Je pa res, da ta boljši zaslužijo tudi več kot 2500.
1500 za pet polic pa nikoli.

>tudi do 2000€ neto z 8 urnim delovnikom? Kolegica mi je namreč povedala, da je sklenila 5 polic v prejšnjem mesecu in zaslužila 1500 €

Hja, jaz imam pa ravno obratne informacije od dveh kolegov in sicer, da je treba delati dosti več in da plača niti ni bohvekaj. Seveda je morda tudi res, da mi kolega jamrata kot je to v slovenski folklori.

Za pet polic ne verjamem, da je zaslužila 1.500 eur. So pa plače kar visoke, v kolikor si dober zastopnik, vendar redkim uspe, oziroma za to potrebuješ večletne izkušnje. Je pa v večini zavarovalnic tako, da si moraš osnovno plačo zaslužiti. Začneš z osnovo cca 700 eur bruto, v kolikor nimaš plana, je znesek izplačila nižji. Začetki v zavarovalništvu so izredno težki, če vztrajaš tri leta, in imaš narejen 200{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} plan, zaslužiš približno 1.500 eur.

V kolikor prodajaš življenjska zavarovanja so provizije višje, pri avtih na obveznem zavarovanju pa od 3-5 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Premija za osnovno zavarovanje pa se giblje med 130 in 300 euri, torej imaš v najboljšem primeru od enega avta 15 eur, na mesec pa moraš zato, da si zaslužiš plačo skleniti okrog 80 polic za obvezno avtomobilsko zavarovanje, torej na letni ravni skoraj 1000 polic – torej moraš biti precej deloven, da ti to uspe. Če delaš večinoma na premoženju, potem ne potrebuješ tako velikega števila polic, saj so provizije višje, je pa premoženjsko polico bistveno težje prodati, saj ima večina prebivalstva že sklenjeno tovrstno zavarovanje in so vezani pri drugi zavarovalnici z večletnimi pogodbami.

Poskusi, izgubiti nimaš kaj, če ne drugega, boš prejemala plačo, sicer mizerno približno šest mesecev. Pa poročaj, ko ti bo uspelo zbrati za 2.500 eur provizije.

Delovnik pa niti približno ni 8-urni. Na telefonu dežuraš tudi med vsakim dopustom kaj šele med vikendi in prazniki, tudi sredi noči te zna kdo poklicati, da se je zaletel in kaj naj naredi.

Pet polic v celem mesecu? Eno na teden, en teden pa dve? Se pravi naj bi dobila 300 evrov na polico? A se zavedaš, da zavarovanje avtomobila z motorjem 2,0 plus delni kasko z vsemi kom. popusti ne znaša niti 500 evrov? Stanovanje povprečnega stanovanja cca 200 do 300 evrov?

Kvečjemu je imela toliko prometa v mesecu s petimi policami.

mogoče je pa sklenila 5 novih polic, torej pridobila 5 novih strank, poleg že obstoječih. To pa je potem možno. Kolega je zavarovalniški zastopnik – ne vem točno, koliko zasluži, vem pa da je dnevno na terenu do 10 ur in ima že večletne stalne stranke in mu kar zelo dobro gre. Ni pa enostavno do tam priti – če imaš srečo in nadomestiš enega že ustaljenega zavarovalničarja in prevzameš nejgove stranke, potem je to enostavno, jih je pa bolj malo take sreče.

Na začetku so do novincev kar tolerantni in je norma, ki jo moraš doseči dokaj nizka, potem jo pa dvignejo in moraš za isti denar (plačo) precej več zavarovanj skleniti, podaljšati.

Pet polic v celem mesecu? Eno na teden, en teden pa dve? Se pravi naj bi dobila 300 evrov na polico? A se zavedaš, da zavarovanje avtomobila z motorjem 2,0 plus delni kasko z vsemi kom. popusti ne znaša niti 500 evrov? Stanovanje povprečnega stanovanja cca 200 do 300 evrov?

Kvečjemu je imela toliko prometa v mesecu s petimi policami.[/quote]

5 naložbnih ali življenjskih polic, vsaka polica po 100€ na 25 let in je dobila akontacijo provizije 1.500€, pa še kaka 2 jurja bo dobila v naslednjih letih po obrokih.

Ja, zavarovalni zastopniki lahko dobro zaslužijo, je pa to krvavo zaslužen denar, predvsem pa hudičevo delo za 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dobrih – je malokateri pošten, če je pa že kao pošten, potem pa časovno ne sfolga in ti tudi kaj napačno svetuje.

Tvoja prijateljica naklada…da se kar kadi.

Moj mož je zavarovalni zastopnik…zasluži krepko čez 4000 eur, vendar ga ni od pon.-pet. 8.00-19.00, telefon zvoni 24/7 ni važno al je petek ali svetek, praznik, božič…you name it. Ni lahko, ampak ve za kaj dela, nikakor pa to ni posedanje v pisarni in imaš od 5ih polic 1500 eur, potem bi tut jaz pustila službo in se za 5 polic na mesec zaposlila v eni izmed zavarovalnic!!!

Odvisno, kake police je sklenila, so to visoka življenjska zavarovanja ali navadna obvezna zavarovanja … in moj zastopnik niti slučajno ne dela samo 8 ur na dan – dosegljiv je v soboto zvečer, v nedeljo popoldan…kadarkoli se ga potrebuje, se oglasi.

In v teh časih se folk sigurno kar zgrinja, da bi sklenil kako naložbeno zavarovanje za 50 let.

Sama sem nekaj let nazaj bila na razgovoru za delo zavarovalniškega zastopnika na terenu. Že v oglasu je pisalo, da je plačilo zelo dobro – minimalna plača plus provizija. Pred mojim razgovorom so ravno imeli nek sestanek in sem se prej/potem malo pogovarjala z ostalimi zastopniki, ki so mi povedali, da začetniki zaslužijo cca 900€, tisti z veliko izkušnjami ter daljšim staležem v podjetju pa tudi do 3.000€. Očitno se dosti ni spremenilo od takrat.

to vse so navadne laži.
tudi komentarji, ki bodo s strani zavarovalniških agentov so olepšani.
sam poizkusi…
ne verjameš dokler se ne opečeš!

Da se zaslužiti ogromno. Če si priden in pripravljen delati so resnično solidne plače. Je pa zelo specifično delo in je le redko kdo za to. Vsaj v resni obliki. Veliko odgovornosti, reševanja problemov. Vendar če si dober agent in imaš veliko strank, ki ti zaupa je hitro plača +2500 eur. Navzgor pa ni omejitve glede plače, odvisno koliko si pripravljen delati 🙂 lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close