Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tartufata, recept?

Tartufata, recept?

Imam kozarček tartufate. Sem mislila narediti testenine. Kakšen dober recept morda? Predvsem pa me zanima: če zamešam tartufato v npr. smetanovo omako, koliko tartufate moram dati v omako za 2 osebi? Zadeva ima baje ful močan okus? Je dovolj da dam par žličk v omako in potem nič več ne pogrevam, le čez rezance ruknem? Koliko časa počaka v hladilniku odprt kozarček?
Hvala.

Dodajaš po okusu. Če imaš recimo tartufato iz črnih tartufov, ima nekaterim ta kar močan okus/vonj po nafti in jo je hitro preveč.
Počaka kar dolgo, ampak da zavaruješ recimo vsebino pred plesnijo, ti svetujem, da potem, ko tartufato uporabiš, preostanek zaliješ z dobrim oljčnim oljem, da naravno “zatesni” vsebino. In jo boš lahko uporabljala še dlje 🙂

http://5.mshcdn.com/wp-content/uploads/2012/10/felix-jump-640-watermark-640.gif

Na maslu prepraži sesekljan česen, da zadiši, dodaj eno tretjino omake iz kozarčka, zalij z sladko smetano, popopraj, dodaj še žličko olivnega olja, malo bazilike. Posebej skuhaj testenine in jih zamešaj v omako. Po želji lahko dodaš nariban sir.

Tartufata je načeloma že dovolj začinjena (ponavadi so vmes šampinjoni ali olive), tako, da pri nas samo na malo masla prepražimo čebulco, dodamo cel kozarček (130 g ali če je več ljudi, 180 g) tartufate, malo smetane za kuhanje (če boš dala sladko smetano, bo omaka presladka) in včasih (to je po želji) malo petršilja. Jaz baziliko in druge močne dišavnice odsvetujem (te so bolj primerne za kakšno paradižnikovo omako), saj so premočne in njihov okus hitro prevlada. Pri tartufih pa se mora čutiti njihov značilen okus.
Zadevo na hitro pokuhaš (max 5 minut) in to je to.

Smo veliki ljubitelji tartufov, zato jih tudi veliko uporabljamo v naši kuhinji.

Pa dober tek.

http://vancka.moj-album.com/

So še kakšni recepri za polnjenje šampionov?
Ne samo makaroni 🙂

Se lahko uporabi tudi pri polnjenju šampinjonov?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close