Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kuhinjska pipa je precej visoka – vse je pošpricano

Kuhinjska pipa je precej visoka – vse je pošpricano

Svetovali so mi pipo, ki je precej visoka, da laže pomivaš večje posode. Zdaj pa imam problem, ker je vse naokrog pošpricano, ker teče tako visoko. Se kupi kaj, da malo ublaži curek ali kaj podobnega?

Jaz imam isti problem, imamo pipo od BLANCOTA, in je tudi visoko, prodajalca sem JASNO IN GLASNO vpr., ce bo spricalo okol, se pokazala sem mu ker je imel tako pipo namontirano, njegov odg. Neeee ni varijante bla bla bla, v rit bi mu jo zatlacla tok sem jezna, pomiri me edin to da je izvlečna! Zamenat pa negrem ker sva dala 400€ za pipo! Groza

Za najbolj hitro rešitev podaljšaš pipo z gumijastim šlaufom. Ene 8 do 10 cm.

Sicer pa konči del pipe izmeri, pofotkaj – in veselo v Merkur, Železnino….kjer prodajajo nastavke.

In boš imela potem lahko tekočo vodo na curek, ali kot tuš…..

In ne vem zakaj morate imeta do konca pritisk, da vam šprica?? Kaj ne znate z ventilom regulirati, da voda teče normalno ??

Pri nam neigra vloge pritisk, ni do konca, tok visoko je pipa, za to najino pipo ni nastavka… Zal… Nasa Je nekaj posebnega, uf sm kr jezna, sej pravim hvala bogu da je izvlecna!

Pri meni je bilo isto in sem namontirala podaljšek, ki ni grd gumijast šlauf, ampak giblijva kovinska cev s pršilom, podoben tistemu na tušu. Zdaj nič ne šprica okoli. To stane cca 5 eur v vsaki trgovini z opremo za pipe.

Umivaj stvari nizko v koritu, pa ne bo špricalo.

Glede ublažitve curka… Ko so priklopila cevi od pipe na ventile, si verjetno videla na vsakem eno ročico, ki se obrača za 180°. Ta ročica je namenjena uravnavanju pritiska vode. Poskusi jo obrniti za 15° v obratni smeri urinega kazalca in juhuhu manj vode je tu.

Klasično in preskušeno ni vedno neumno in pri teh pipah se to lepo pokaže. V profi kuhinji se obnesejo, seveda, ko imajo orjaško korito in je lahko vse poškropljeno, v domači kuhinji je pa korito le toliko manjše. Naj ti bo šola za v bodoče.

Neumnost! Imam visoko pipo in klasičen blanco umivalnik, pa nimam nič posebej pošpricano. Je res praktična, sploh pa še ta izvlečna in je ne zamenjam za nobeno drugo! Avtorica, poskusi z uravnavanjem pritiska vode.

Ja ja, bolezen vsega preveč imaš! Ena moja (bivša) se je tud neki pritoževala… In sem zaprl ventile za en teden… Ter povedal kje je potok…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close