dovolj je – nujno hujšanje
videla sem se na nekih slikah. O MOJ BOG!!!!! nisem se zavedala, da sem tako obilna, res ne. ok, vem, da sem pač okrogla, a nisem se zavedala, da sem okrogla. skoraj velja tisti vec, da me prej preskočiš kot pkrog prideš.
obup, zdaj pa je res dovolj tega. treba nekaj spremenit, nekaj naredit.
problem je v tem, da sem šibke volje. j*bi ga, tako pač je. če ni rezultatov hitro, obupam in odneham, pa za katerokoli reč v življenju že gre. in pri hujšariji ne bo drugače – se poznam, se nimam kaj slepit, kako da bom pa jaz od zdaj naprej zdravo živela in telovadila in bull sh*t, ker itak vem, da ne bom. ker nisem taka.
rabim nekaj, kar deluje na hitro. mesec, dva, pa da me je za 15 kg manj. to je zame viden uspeh, to bi šlo.
zdaj pa, kaj in kako? samo eno vem: ločevalne se ne grem, tudi tistih diet, ko imaš na jedilniku zgolj pomaranče, kislo zelje in jajca se raje ne bi šla. ker potem ne morem jesti niti z družino niti v menzi niti sploh nikjer. no, če bi dala res bleščeč rezultat … potem mogoče vseeno.
povejte mi, kaj je delovalo pri vas. ne potrebujem pridig o zdravem hujšanju in o zdravem življenju in o tem, kako bom potem vse nazaj dobila. vse to vem. a ker se poznam, vem tudi to, da me ne pot zdravega življenja lahko spravi samo nekaj, kar da hitre rezultate … za utrjevanje bo čas kasneje.
torej: kako je uspelo vam?
Dost imaš, zavedaš se, da si debela, da se ne počutiš dobro (kdo se počuti dobro, če vsak dan 24 ur na dan troga s sabo 15kg viška) hkrati pa praviš: ”itak vem, da ne bom. ker nisem taka”
Če si se RES odločila za to, da odpraviš viške kilogramov, in ti je zares dovolj tega, da si debela in se slabo počutiš, če si se odločila da boš ZARES nekaj naredila, potem ti je uspeh garantiran, pa je čisto vseeno ali bo v 14 dneh ali v 144….ali boš hujšala tako ali drugače, ločevalno ali s kumarami in pomarančami ali s piškoti….in tudi čisto vseeno je kako smo drugi shujšali ali ne…. kaj ni tako?
Ne jej kruha, sladkarij, zmanjšaj koliçine, ne pij alkohola in sladkih pijač, ostane voda, čaj in kava. Ne jej od poznega popoldneva dalje. Bolj se osredotoči na zelenjavo, kakšno sadje popoldne, jogurte, pusto meso na žaru. Najprej gre par kil dol, potem se ustavi in takrat ne smeś volje izgubit. Pa poskusi vsak dan eno uro hoje.
Jej podobno kot sedaj, izpusti samo vmesne sladkarije, čipse… pij več vode ali nesladkanega čaja, običajno obrok pa naj bo 3/4 zdajšnjega.
Če pa zamenjaš bel maslen kruh za polnozrnatega, pozabiš na sendviče z majonezo in vzameš tanek lahki namaz namesto tega, namesto kosa čokoladne torte z masleno kremo lahka biskvitna torta s sadjem … pa tudi odrekanj ne boš posebej čutila in ti bo to lahko postalo način prehranjevanja.
Ti še nisi zrela za hujšanje. Rada bi imela čarobno palico, ki bi ti odnesla kilograme. Najprej povej, koliko časa si rabila, da si pridelala teh 15 kg. Najbrž ne tako hitro, kot bi se jih zdaj rada znebila. Sprememba teže pomeni sprememba prehranjevalnih in drugih navad. Če tega nisi sposobna narediti, pa ostani takšna kot si. Ko te bo teža dovolj motila, boš našla tudi način, kako se je znebiti.
Lej, ne bo šlo. Po vsej sili hočeš shujšat, nisi pa pripravljena za to nič narediti. Torej se sprijazni z debelostjo. Tudi če ti uspe v dveh mesecih izgubit 15 kg, jih itak ne boš obdržala, sploh pa jih niti ne boš izgubila, ker nimaš najmanjšega namena nehat tlačit v usta vse kar vidiš. Ko se boš zresnila, se oglasi, imam nekaj nasvetov, ki so pri meni zelo učinkovali in so tudi rezulati trajni, do takrat pa, veselo debelo življenje.
Skoraj kot bi sebe brala potem sta me pa že mož in hčerka začela…..sedaj ko so skoki glej če bi mama skočila bi šla skakalnica…hahaahaah čeprav bolj v hecu jaz sem jima pa nazaj kakšno rekla.Samo to ti povem,če bi rada samo na hitro 15 kg ne bo šlo,moraš biti sigurna ali hočeš shujšat ali ne.No ne vem ali jih imaš samo 15 preveč jaz jih moram resno izgubiti vsaj 40 pa bo šlo.Sem trdno odločena čeprav sem že večkrat poskušala.Danes je tretji dan počutim se super jem pa tako, kosilo jem normalno gledam ,da ne preveč mastno solato malo zabelim…..v glavnem ne jem kruha,kakšen polnozrnat košček,makaronov,sladkega nič,pijem samo vodo,ostane pa mi kava pa še to jo sedaj ne sladkam.Zaenkrat se počutim odlično,vmes pa sadje,zelenjava,če me slučajno zagrabi kaj sladkega bo pa košček čokolade,ne deset dkg kot prej.Sedaj,ko bo kmalu pomlad pa čimveč ven pa gibat.Sem pa rekla da se bom na hladilnik nalimala kakršna sem sedaj zraven pa lepo suho bejbo.sebe s 40 kg manj..hahahahaha.Srečno
Ko sem bila še najstnica, sem enkrat 9 dni zdržala, da nisem čisto nič jedla, pila samo vodo. Sem kar nekaj kg zgubila, vendar hitro vse in še več nazaj pridobila. Tako da, brezveze se mantrat, če se pa potem še bolj zrediš!
Jaz sem 10 kg v enem mesecu shujšala tako, da sem za zajtrk in malico jedla samo kos sadja ali kak paketek neslanih krekerjev, kosilo sem imela normalno (vendar manjše količine priloge in mesa, več zelenjave), za malico sem pojedla kakšen paketek krekerjev ali spet kos sadja (odvisno od dopoldanskih obrokov, da se ni ponavljalo) in za večerjo navadni jogurt. Nobenega kruha, nobenih namazov, paštet. Tako sem jedla čez teden, med vikendom sem si pa privoščila ali 2 kosa pice za kosilo ali pa pri malici kos peciva.
Je bilo pa to na začetku hujšanja, ko gre teža hitreje dol in imela sem 100 kg. Sedaj izgubljam 2-4 kg na mesec in imam bolj nasitne zajtrke (sadna skuta, sadni smoothie, kosmiči z mlekom) in občasno tudi večerje (jedi s tuno, razne rižote). Aja, za odžejanje pijem samo vodo, mleko ali kakšen sadni sok je zame obrok! Pa gibat je treba, vsak dan hitro hodim 1 h, pa 2 dni vadim 45 minut na orbitrek in delam vaje z utežmi, nato imam 1 dan počitek in potem spet nadaljujem z 2 dnevoma vadbe.
Meni tak način odgovarja, ker nimam občutka, da sem na dieti in še vedno jem vse, kar mi je dobro in nisem lačna.
Mimogrede se mi je razbolelo grlo – požiralnik in tri dni nisem mogel ne jesti ne piti. Še mesec dni nisem jedel v običajni količini, le pil sem vodo ali čaj in shujšal sem za štiri kg. Niti običajne fizične aktivnosti ni bilo. Zdaj že 14 dni normalno jem in nadoknadil sem že 2 kg, ampak le s skromno aktivnostjo, ki bi zaradi večje intenzivnosti verjetno ostala na nižji številki.
dovolj je !, 17.02.2013 ob 17:18
videla sem se na nekih slikah. O MOJ BOG!!!!! nisem se zavedala, da sem tako obilna, res ne. ok, vem, da sem pač okrogla, a nisem se zavedala, da sem okrogla. skoraj velja tisti vec, da me prej preskočiš kot pkrog prideš.
obup, zdaj pa je res dovolj tega. treba nekaj spremenit, nekaj naredit.
problem je v tem, da sem šibke volje. j*bi ga, tako pač je. če ni rezultatov hitro, obupam in odneham, pa za katerokoli reč v življenju že gre. in pri hujšariji ne bo drugače – se poznam, se nimam kaj slepit, kako da bom pa jaz od zdaj naprej zdravo živela in telovadila in bull sh*t, ker itak vem, da ne bom. ker nisem taka.
rabim nekaj, kar deluje na hitro. mesec, dva, pa da me je za 15 kg manj. to je zame viden uspeh, to bi šlo.
zdaj pa, kaj in kako? samo eno vem: ločevalne se ne grem, tudi tistih diet, ko imaš na jedilniku zgolj pomaranče, kislo zelje in jajca se raje ne bi šla. ker potem ne morem jesti niti z družino niti v menzi niti sploh nikjer. no, če bi dala res bleščeč rezultat … potem mogoče vseeno.
povejte mi, kaj je delovalo pri vas. ne potrebujem pridig o zdravem hujšanju in o zdravem življenju in o tem, kako bom potem vse nazaj dobila. vse to vem. a ker se poznam, vem tudi to, da me ne pot zdravega življenja lahko spravi samo nekaj, kar da hitre rezultate … za utrjevanje bo čas kasneje.
torej: kako je uspelo vam?
POjdi v program Patricie Pangeršič.
Če se boš držala navodil, hiter uspeh zagotovljen!
Tako je … po navadi samo dva obroka … zajtrk preskočiš, nekaj poješ za malico v službi, če hodiš, da se naješ do 14h ali 15h, potem prideš domov in se nabašeš s hrano, da te skoraj raznese, potem pa spet greš jest komaj naslednji dan pri malici in spet ponavljaš vse isto …. Zagotovo deluje. Manj misliš na hrano, boljše je … Ampak se tudi kaj gibaj.
3 obroki, jedla sem vse kot prej, le kolicine sem zmanjsala za kaksnih 30%. Sledila sem dieti za diabetike s 1200 do 1300 kalorijami na dan. Nimam diabetesa. Prej nisem imela rednih obrokov in jedla sem tudi med obroki. Vmesne prigrizke sem crtala. Prej sem spila veliko prevec sladkih pijac, ki sem jih tudi crtala. Med tednom sem hodila po 1 uro na dan, vsako drugo nedeljo pa pohod v hribe (nic plezanja). V 7 mesecih sem zgubila 16 kg.
Ampak 15kg v 2 mesecih se mi zdi nemogoce in nesmiselno.
🙂 prej preskocis kot okrog prides 🙂
draga dovolj je . (Prevec ješ)
spremeni odnos do hrane. Ce ti hrana trenutno zavetje… potem ostani nekaj casa tako…
a sicer razcisti – ne zivimo zato da jemo, jemo zato da zivimo!
za zacetek povecaj vnos magnezija, vsaj ena magnezijeva (recimo šumeca) tableta na dan!
dodaj malo vec soli (taksne brez E536 (proti spejemanju)
pij limonado ena limona na 3 dcl,
crtaj dodane sladkorje,
jej samo 8 ur v dnevu , recimo od (prvi obrok) ob 10h do (vecerja) ob 18h, po tej uri ne jej nic! (Pij limondo kolikor hoces)
po 9 dneh bos na konju. Zdravo hujsanje je 4 kg na mesec.
želim ti pogum, in moc za uspeh!
naj se ti vse uredi tako, da bos zdrava in vesela, ti in tvoja druzina. Lp
Forum je zaprt za komentiranje.