Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Spletni nakupi

Spletni nakupi

Pozdravljen/e uporabnik/ce foruma

imam za vas eno dobro vprašanje, ki je povezano z vašimi spletnimi nakupi tekstila. Razložite mi prosim zakaj si naročate na spletu tekstil, ki ga potem ne želite prevzeti.
Ali se zavedate nekaj stvari:
1. s tem, ko ne prekličete naročila, niste prekinile sklenjene pogodbe (sklenjena je ob potrditvi naročila) in posledično ste dolžna prevzeti izdelek. In ga nato vrniti in zahtevati vračilo kupnine. V nasprotnem primeru tvegate, da vam nekateri trgovci izstavijo račun za stroške in vas lahko tudi izterjajo na sodišču. Sami sicer tega ukrepa še nimamo, vendar pa resno razmišljamo o temu, ker se povečujejo takšna naročila, ki potem niso prevzeta.

2. s tem, ko ne prekličete naročila ste trgovcu povzročile okoli 10 eur stroška, ki ga ne moreš prenesti na prodajno ceno izdelka v celoti.

Zavedajte se svoje odgovornosti za svoja dejanja. Preklic naročila je ponavadi samo en klik stran (vsaj pri nas je tako) in nikoli ne kompliciramo, če se premislite. trgovsko blago je pač trgovsko blago in kot tako se bo prodalo vam ali kateri drugi stranki. Vendar nam taki stroški povzorčajo težave …

Vsak posel ima svojo riziko. Sprijazni se s tem.

Ne delam tega&ne kupujem več preko spletnih trgovin s tekstilom v Sloveniji zaradi nezanesljivosti in trapastih marž. Nakupovanje preko tujih spletnih trgovin je pa prava pesem.

Sicer ne delam tega, ampak zrihtej si npr. paypal, pa ti bodo plačali pred pošiljanjem ?

Zakaj kdo naroči, spelje postopek do konca in potem ne prevzame, je pa zame nerešljiva uganka. Bi me pa res zanimal razlog, ker verjamem, da obstajajo.
Na misel mi pade edino, da je neodgovorno pokuril denar, ki ga je imel namenjenega za nakup. Ampak še vedno ne razumem, kako lahko pokuriš nekaj, kar si že pokuril, pa čeprav preko spleta 🙂 A je folk res tolk neresen?

ODVISNO:
Moj poslovni riziko je, da vam kot kupcu ni všeč izdelek. Če stranki ni všeč, vrne. S tem nimam problemov. To kar pa delajo stranke je norčevanje iz trgovcev.

Korenček:
Pay pal se ne grem ker so preveč požrešni pri njihovih maržah. imamo pa direktno nakazilo na TTR, ki stane 0,35 EUR. In tiste redne stranke nam z veseljem plačajo preko TTR, ker vedo da bodo dobro in pošteno obravnavane.

nevem:
nezanesljivost, visoke marže?! sigurno si naletel/a na popoldanca, ki ima spletno trgovino malo za sproti. Mi delamo z tujim dobaviteljem in za njega potem prodajamo na SLO tržišču, pa ne za STILAGO 🙂 in tudi marže niso tako visoke, kot jih plačujete raznim H&M-om, New Yorkerjem, in drugim, ki imajo 300 in več {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. In prosim razsvetli me v čem so tujci boljši? ker sam se zelo trudim omogočiti strankam čim boljšo izkušnjo z nakupom pri nas. Je pa res da je sto ljudi, sto želja in vseh na žalost ne moreš uresničiti.

Nimam pojma kakšne težave imaš to. Jaz že dolga leta vse stvari kupujem v tujini (pa ne na e-bayu). Kupujem vsa oblačila, perilo, obutev, torbice, stvari za gospodinjstvo in vse ostalo. V naše trgovine sploh ne hodim, se mi ne ljubi. Še nikoli nisem ničesar odpovedala ali vračala. Plačujem s Pay Palom in nobenih težav ni nikoli. Stvari pridejo v parih dneh in problema ni.
Kataloške hiše (tuje), ki prodajajo pri nas, so pa živa katastrofa, ker traja tri mesece, da kaj dobiš, pa še kvalitetno ni. Verjamem, da se tam pa kdo premisli in stvari po tako dolgem času ne sprejme več, še posebej, če je ne plača vnaprej.

Točno to. Traja, da pride. Pa to bi še nekako šlo, če bi kdo opozoril, da je treba čakat kakšen mesec. Ko pa že obupaš, da kdaj kaj bo, pa dobiš. Je pa res, da je tudi zame PayPal najbolj udoben in če se da, plačam z njim. Verjamem, da niso vsi taki, jih je pa preveč, da bi se mi še dalo ukvarjat s tem.

Pri nas so dobavni roki med 7 in 10 dni, kar mislim da ni pretirano. Nekje v dveh dneh se tudi stranko obvesti o predvideni dobavi. In tudi pri vsakem izdelku je napisan dobavni rok: 7-14 dni ali pa na zalogi. Je pa res, da smo ugotovili, da stranke ne preberejo vseh potrebnih podatkov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close