Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Katera krema za celjenje brazgotin?

Katera krema za celjenje brazgotin?

Ojla, punce.
Sprašujem, če ima katera od vas izkušnje s celjenjem brazgotin na obrazu? Moja devetletnica je namreč v šoli doživela nezgodo, porinil jo je sošolec, udarila je ob radiator. Imela je raztrganino na ustnici in nad ustnico , ki so jo zdravniki zašili s 4 šivčki. V četrtek ji bodo šive odstranili. Rada bi, da bi se ji brazgotina čimlepše zaceli. Katero kremo priporočate za otroke? Rana se ji zaenkrat lepo celi.

Tukaj popam link, kjer je bila debata o kremi za celjenje ran.
Ima katere izkušnje s to kremo pri celjenju brazgotin pri otrocih?

Lp.
Dami

Meni se je Contractubex izkazal za zelo učinkovit. Imela sem grdo brazgotino (operacija tumorja, in to dvakrat rezano na istem mestu), pa se zdaj po desetih letih komaj še kaj vidi.

Vsekakor pa je potrebna redna uporaba, predvsem to.

Žal ti pa ne vem nič povedati o uporabi pri otročkih.

Mi smo naši mazali rano na obrazu z Bepantenom – mazilo, ne krema (nismo dali šivat, ker je bilo rečeno, da bo isti rezultat s šivanjem ali pa z Steristripom in smo se odločili za slednjega) – črta je počasi bledela in zdaj (dobro leto po dogodku) se le še malo opazi. Lp.

Mi smo naši 4-letnici mazali brazgotino na čelu, ki je ostala od treh šivov, s Contratubexom in je bil učinkovit. Mažete lahko šele, ko hrastica sama popolnoma odpade. Namažite čimvečkrat in čimbolj intenzivno, s krožnimi gibi.

Glede na to, da je vaša brazgotinica pri ustih, je najbolje, da mažete le zvečer oz. pred spanjem in se tako izognete, da bi se krema prenesla v usta.

Lp,
Z.

Moja nečakinja je imela podobno nezgodo.
Imela pet šivov nad ustnico.
Mi smo jo velikokrat mazali z ognjičom in tea tree.
Važno je da masiraš brazgotino in velikokrat namažeš.
Moraš bit kar vztrajen,.. naj povem še to da se ji po treh letih ne pozna res nič.

lp tina

Ojla, zelo sem vam hvaležna za nasvete. Še posebej tebi, Tina.

Pri deklicah je sploh problematično, če so brazgotine na obrazu, zato bova morali biti obedve s hčerjo zelo vztrajni, da bo brazgotina izginila.
Ognjičevo kremo, Bepanthen in tea tree imamo v domači lekarni , za Contratubex bom pa povprašala za nasvet pediatrinjo.

Lepo se imejte.

Moja sestrica je 3 tedne nazaj dobila 2 šivčka nad ustnico. In ko so ji odstranili se ji nič ne pozna. Tko da počakajte, da boste videli kakšna je sploh situacija.

lp

------------------------------------------- Nasmehni se, nekdo te ima rad=)

Vsekakor se strinjam s teboj, Liana. Ker se ji šivi lepo celijo, upam na najboljše.
Lp.

Jaz sem za Contratubex…men je po porodu pomagal. Možu pa tut, ko je imel do krvi razpokane roke…..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close