Katera krema za celjenje brazgotin?
Ojla, punce.
Sprašujem, če ima katera od vas izkušnje s celjenjem brazgotin na obrazu? Moja devetletnica je namreč v šoli doživela nezgodo, porinil jo je sošolec, udarila je ob radiator. Imela je raztrganino na ustnici in nad ustnico , ki so jo zdravniki zašili s 4 šivčki. V četrtek ji bodo šive odstranili. Rada bi, da bi se ji brazgotina čimlepše zaceli. Katero kremo priporočate za otroke? Rana se ji zaenkrat lepo celi.
Tukaj popam link, kjer je bila debata o kremi za celjenje ran.
Ima katere izkušnje s to kremo pri celjenju brazgotin pri otrocih?
Lp.
Dami
Mi smo naši 4-letnici mazali brazgotino na čelu, ki je ostala od treh šivov, s Contratubexom in je bil učinkovit. Mažete lahko šele, ko hrastica sama popolnoma odpade. Namažite čimvečkrat in čimbolj intenzivno, s krožnimi gibi.
Glede na to, da je vaša brazgotinica pri ustih, je najbolje, da mažete le zvečer oz. pred spanjem in se tako izognete, da bi se krema prenesla v usta.
Lp,
Z.
Ojla, zelo sem vam hvaležna za nasvete. Še posebej tebi, Tina.
Pri deklicah je sploh problematično, če so brazgotine na obrazu, zato bova morali biti obedve s hčerjo zelo vztrajni, da bo brazgotina izginila.
Ognjičevo kremo, Bepanthen in tea tree imamo v domači lekarni , za Contratubex bom pa povprašala za nasvet pediatrinjo.
Lepo se imejte.
Forum je zaprt za komentiranje.